Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Velký bratr tě sleduje.

Pročítám si příspěvky a diskuse ostatních lidí a žasnu. Mnoho lidí na sociálních sítích otevřeně kritizuje, nadává či uráží ostatní spoluobčany kvůli jejich názorům, náboženskému nebo politickému přesvědčení, rase, věku, pohlaví, sexuální orientaci či státnímu příslučenství.

Domnívám se, že je to tím, že si ti lidé myslí, že jsou v bezpečí anonymity a že se jim tudíž nemůže nic stát. Opak je pravdou. Mohu vás ujistit, že vše co o sobě nebo o jiných sdělíte prostřednictvím komunikačních sítí (internet, telefon...) je bezpečně uloženo v databázích a může to být v dnes i v budoucnu použito proti vám. Myslíte si, že když použijete nick a falešnou adresu, že se nikdo nedozví kdo jste a kde se nacházíte. To je omyl, pokud za to budete někomu z mocných stát, nechá si zanalyzovat vaše chování a návyky a bude za pár dní vědět kdo jste, kde bydlíte, jaký máte majetek, jaké máte názory, kdo jsou vaši příbuzní a kamarádi  a kde pravděpodobně budete příští sobotu. Pak ten mocný jen kývne prstem a budete "vymazán". Může si pro vás v noci přijet přepadové komando, může s vámi vybouchnout auto, můžete být obžalován, odsouzen a uvězněn, můžete být vyhozen z práce a ekonomicky zlikvidován. Nenamlouvejte si, že to se vám v demokratické společnosti stát nemůže. Omyl! To už se v různých obměnách v demokracii stalo! Stačí jen, aby si kvůli vám dal někdo z mocných tu práci a obrátí celý systém státního aparátu proti vám. Nebudete mít pak vůbec žádnou šanci.

Dnes jste pro naši demokratickou společnost bezvýznamná neškodná šedá myška, která si může beztrestně nadávat a urážet kohokoli. Zítra se ale, může naše demokracie změnit v jakoukoli jinou formu vlády. K moci se mohou dostat muslimové, komunisti, židé, starci, homosexuálové, fašisté či bankéři. Prostě někdo, komu budete vadit, komu budete stát za to, aby si vás v databázích našel a nechal vás "vymazat". Jedinou obranou je, abyste používali autocenzuru, abyste byl neškodná šedá myš pro jakýkoli dnešní či budoucí vládnoucí systém. Prostě, abyste mocným nestál za tu námahu...

 

Autor: Vilém Mikula | úterý 8.5.2012 19:46 | karma článku: 11,28 | přečteno: 751x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Má muž právo na své biologické dítě?

Čas od času si přečtu na webu informace o právech dítěte (dítě má právo narodit se jako chtěné, ale nemá právo narodit se proti vůli matky), nebo o právech ženy rozhodovat nezávisle o svém těhotenství. Státy v euroamerickém civilizačním okruhu mají legislativu obdobnou, liší se jen v detailech. V pricipu nechávají konečné rozhodnutí o těhotenství jen na potenciální matce. Je to ale spravedlivé? Zatím jsem nikde neviděl zda je spravedlivé a správné přiznat také nějaká práva biologickému otci.

20.8.2012 v 22:09 | Karma: 11,12 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Poctivý prezident může přibrzdit rozkrádání státního rozpočtu.

Mě volilo sedmdesát procent obyvatel této země a já mám tím pádem větší legitimitu než vy, pane premiére, a to, co mi předkládáte k podpisu, tak já nepodepíšu, protože vaši vládu volilo necelých třicet procent. Je dost dobře možné, že se něco takové stane,“ varuje Lebeda. Viz http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Prima-volba-prezidenta-Jeste-se-budete-hodne-divit-243142

17.8.2012 v 22:20 | Karma: 10,54 | Přečteno: 820x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Další promrhané miliardy v době krize.

Opět se vedou jednanání o pronájmu či nákupu superdrahých stíhaček ze zahraničí. Podle mého názoru jde o zcela vyhozené peníze ze státního rozpočtu a to v době kdy Kalouskova a Nečasova vláda zmenšuje sociální pomoc těm nejpotřebnějším. Na první pohled se zdá, že Nečas se snaží vyjednat nižší cenu za pronájem Gripenů. Mám ale podivný pocit, že se mu spíše jedná o to kdo a jak velkou provzi za "zprostředkování" získá.

25.7.2012 v 16:54 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1796x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Kdy zavraždí i tebe?

Právě si čtu knihu Dějiny 20 století od Paula Johnsona. Autor v knize mimo jiné popisuje jak se dostali diktátoři Stalin a Hitler k moci a jak systematicky nechávali zabíjet své politické odpůrce. Jednoduše řečeno Stalin i Hitler ovládli státní mocenský aparát i tvorbu zákonů a použili to k fyzické likvidaci svých politických oponentů. Vraždy a jiné zločiny nechávali formálně a "legálně" proběhnout podle zákonů které sami vytvářeli...Na začátku jejich politické dráhy mohli být relativně snadno zastaveni. Pokud by se jejich oponenti sjednotili, mohli je společně zbavit moci. Později už to bylo nemožné, v atmosféře teroru byla každá úvaha o odstavení Hitlera a Stalina od moci vítána jako důkaz k pokusu o puč a posloužila k dalšímu stupňování teroru a k dalšímu zastrašení rozumně uvažujících lidí.

23.7.2012 v 22:12 | Karma: 19,73 | Přečteno: 976x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Jednala paní exministrině Parkanová jako řádný hospodář?

Zdá se, že se právníci a poslanci přou o to, zda měla nebo neměla paní exministrině Parkanová povinnost si zjistit skutečnou cenu letounů CASA http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/kalousek-natocil-kvuli-parkanove-videoklip-schovava-se-za-sobotku_237640.html

15.6.2012 v 22:33 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1967x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik