Prezident jako Černý Petr pro ODS a ČSSD.

Karel nebo Miloš? Kdo utrpí škodu? Pravice nebo levice? Je lepší si vybírat mezi dvěma pravicovými kandidáty nebo mezi dvěma levicovými kandidáty? Je lepší si nechat vypálit levé oko nebo pravé oko?

Zdá se mi, podle kometnářů našich čelních politiků, že ani Karel ani Miloš nevyhovují ani ODS ani ČSSD. Ať bude zvolen kdokoli z kandidátů, obě strany ODS i ČSSD utrpí ztráty. Pokud bude prezidentem Karel potvrdí se tím, že hlavní pravicovou stranou se stala TOP09 v čele s lídrem panem Kalouskem. ODS pak zbyde jen paběrkování a živoření na pravé straně spektra. ČSSD se bude muset smířit s "pravicovým" prezidentem Karlem a dokáže levicovým voličům. že je jako opozice bezzubá. Část jejich voličů pak příště bude volit raději radikálnější komunisty. Pokud bude prezidentem Miloš způsobí to rozpadnutí ČSSD na dvě části: stranu Milošových odpůrců a stranu Milošových milců. Těžko říct, která stana bude mít navrch ale jako celek levice i opozice oslabí. ODS se bude muset smířit s "levicovým" prezidentem Milošem a dokáže pravicovým voličům, že bude nadále pokračovat v duchu opoziční smlouvy a nebude naděje na prosazování pravicových ideí ze strany ODS.

Ať bude prezidentem Miloš nebo Karel bude to znamenat příliv nových voličů k TOP09 a ke komunistům a tím i posílení jejich vlivu v jejich části politického spektra, ztrácet hlasy budou ODS a ČSSD. Tradiční voliči a podporovatelé ODS a ČSSD teď jen uvažují, který prezident jim způsobí menší škody a paradoxně budou raději volit opačného kandidáta (ODS bude volit Miloše a ČSSD bude volit Karla) ve snaze, aby jim v rukách nezbyl jejich vlastní kandidát = Černý Petr. Vnutí ČSSD Karla voličům ODS nebo voliči ODS prosadí Miloše proti vůli ČSSD? Skutečně radovat se mohou jen Kalousek a Filip.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Mikula | čtvrtek 17.1.2013 21:44 | karma článku: 6,93 | přečteno: 417x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06