Pane Paroubku, opravdu si myslíte, že Vaši voličí jsou hlupáci?

Reaguji na na Váš článek v RP: http://pravo.novinky.cz/p189a06f.php ve kterém jste zcela vynechal roli pana Urbana z ČSSD v případě "nevinného a přátelského" setkání politiků s panem Romanem z ČEZu u moře v Itálii.

Pane Paroubku jste můj oblíbenec a proto Vám přátelsky poradím: Nezesměšňujte sebe a ČSSD více než je nutné. Pokoušíte se dělat z voličů ČSSD hlupáky, kteří Vám uvěří, že nejste s ODS a ČEZem dohodnuti na společném vybírání peněz z kapes daňových poplatníku = voličů.    

Pokud se sešli politici z ODS a ČSSD s panem Romanem z ČEZu a následně ČEZ dostal jejich rozhodnutím z našich kapes 68 miliard Kč pak tu něco není v pořádku. A ČSSD je v tom prostřednictvím pana Urbana namočena stejně jako ODS. V internetové diskusi jsem zaznamenal výstižnou větu: "20 miliard stát od ČEZu dostane (na dividendách - moje poznámka) a 68 miliard mu daruje na emisních povolenkách. Ďábelští obchodníci tihle naši politici." Kdyby ČSSD darovala ČEZu její vlastní peníze neřeknu ani popel.

Aby jsme měli nějaké měřítko, aby bylo jasné kolik jste ČEZu z našich kapes darovali, podíval jsem se do státních výdajů na rok 2009. Například ministerstvo zdravotnictví ( = převážně státní zdravotnická zařízení) utratí pouze 8.3 miliard. Suma 68 miliard by uhradila vybírané zdravotnické poplatky všem pacientům po dobu nejméně 10 let! Proč jste tu sumu nedarovali raději pacientům, když Vám na nich tolik záleží? Akademie věd ČR, které bude rozpočet výrazně snížen, utratí letos 5.8 miliard. Pane Paroubku, ta suma 68 miliard by Akademii Věd ČR stačila na 11 let provozu! Proč jste těch 68 miliard nedarovali například Akademii Věd ČR? Ha Ha Ha. To se mi ale povedl tragikomický vtip.

Bývalí voliči ODS, které jste právě svým spojenectvím s ODS odradil, v zoufalství radějí dají hlas například Svobodným s vědomím, že riskují jeho propadnutí. On to totiž až takový obrovský risk není. Propadlé hlasy se stejně přerozdělují a největší prospěch z nich má vítězná strana. Takže, když pravicový volič zvolí Svobodné a když jeho hlas náhodou propadne, bude to ve prospěch vítězné ODS. Pochybuje tady snad někdo o vítězství ODS v předčasných volbách?

Vilém Mikula

PS: ČEZ je sice státem vlastněná firma, ale není to tak, že by si stát dával peníze z jedné kapsy do druhé. Skoro polovina akcionářů ČEZu jsou soukromníci. Jim se samozřejmě vyplatí zaplatit někomu výlet k moři za pár set tisíc Kč, když za to od něj následně dostanou skoro polovinu z 68 to jest 34 miliard Kč darem. Samozřejmě, že mu k tomu dodají i potvrzení o zaplacení účtů. To už je maličkost.

Autor: Vilém Mikula | sobota 15.8.2009 6:50 | karma článku: 24,49 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06