Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis slušnému politikovi. (Tedy pokud vůbec existuje.)

Dělím politiky v v senátu a ve sněmovně na ty slušné, kteří nezištně hájí zájmy svých voličů a na ty neslušné, kteří rozkrádají nebo umožňují rozkrádat peníze daňových poplatníků. Bohužel žádného slušného politka neznám, proto píšu tento otevřený dopis.

Pane poslanče, pane senátore naše země neměla v roce 1990 téměř žádné dluhy, dnes je katastrofálně zadlužena sumou 933 miliard Kč i Vaší vinou. http://ekonomika.ihned.cz/c1-25907160-statni-dluh-ceske-republiky-se-vysplhal-na-933-miliard-korun. Tvrdíte, že každý z nás dluží přes 84 000 Kč státního dluhu.  Já se ale necítím nikomu dlužný. Já jsem ten dluh nevytvořil. Ten jste umožníl hlavně Vy. Buďto jste se podílel přímo na rozkrádání státního majetku (opencard, transportéry, dálnice, topné oleje, privatizace, TV NOVA, obchod s krví, oddlužení bank a jejich prodej, konsolidační fond,  dar ČEZu a tak dále, těch předražených státních zakázek, prohraných arbitáží, majetků prodaných pod cenou a daňových úniků je nepočítaně), nebo jste tomu rozkrádání jen mlčky přihlížel a tím jste ho umožnil.

Tvrdíte, že nejde sestavit vyrovnaný státní rozpočet, že mandatorní výdaje (důchody, mateřská, sociální podpora) tvoří většinu většnu výdajů a nejde s nimi hnout. Sám víte, že to není pravda. Umožnil jste vykrást důchodové fondy, snížil jste mateřskou a sociální dávky invalidům. Voliči si platí zdravotní, sociální a důchodové pojištění a mají tudíž plné právo své dávky čerpat, když je potřebují. Nedostávají je zadarmo a z Vaší milosti, ale protože si je předplatili svým pojištěním. Dnes Vaší vinou invalidé nemají z čeho žít, matkám mateřská nestačí ani pro potřeby dítěte a všem nám hrozí zhroucení důchodů.

Tvrdíte, že si musíme utáhnout opasky a že se na nás obyřejných občanech ČR musí šetřit. Sám nám nejdete ani symbolickým příkladem a své vlastní odměny a benefity si neustále navyšujete. Přitom státní výdaje se dají rychle snížit tím, že se zastaví rozkrádání státního majetku, které je v řádech stovek miliard Kč ročně. Stačí, když se toto krvácení státního rozpočtu zastaví a do deseti let můžeme státní dluh splatit.

Pokud jste ještě alespoň trochu slušný politik, vzpamatujte se konečně a dejte se do boje s těmi neslušnými a nemravnými. Můžete apelovat na slušnost a morálku, může ostatní politiky alespoň napomínat. Bohužel zatím to neděláte dostatečně. Ani tohle málo. Tudíž snad ani nechcete kvalitu našich životů zlepšit. To můžeme udělat jen mi sami zvolením slušných politiků.   Hlavně by si ale měli voliči uvědomit, že pokud opět zvolí dosavadní neslušné politky (Kalousek státní dluh, obchod s krví, Paroubek nadace pro exmanželku, Topolánek jachta v Itálii a dar ČEZu, Bursík dotace na zateplení, Svoboda platba církvím 280 miliard, Filip vůbec tomu nebrání, Schwarzenberg Kosovo, cizí vojáci v naší zemi , Rath reklama do časopisu, Benda doktor práv, Sobotka státní dluh atd. Uvádím jen náhodné příklady, ve skutečnosti jich jsou stovky.) naděje na lepší život se tím opět o několik let oddálí. Pravicoví voliči mohou volit například SSO nebo VV, středoví Suverenitu a levicoví třeba ČSNS. Jde o to dát parlamentním politikům jasně najevo, že pokud budou dál umožňovat rozkrádání => zadlužování státu, že sami půjdou o žebrácké holi. (Bez vlivu a státních peněz nevydrží ani rok a jejich strany zbankrotují.)

Vilém Mikula

 

 

 

Autor: Vilém Mikula | neděle 7.3.2010 0:45 | karma článku: 18,60 | přečteno: 1346x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Výzva politikům ČR - Konkrétní pomoc pro Ukrajinu.

Jsem Slovan a velice mě trápí, že je na slovanské Ukrajině zuří válka. Nemohu vyřešit kdo za válku může, kdo jí rozpoutal a kdo jí podporuje a přiživuje. Vím jenom, že ta válka nejvíce postihla obyčejné lidi, takové jako jsem já.

22.8.2014 v 22:47 | Karma: 9,46 | Přečteno: 599x | Diskuse| Politika

Vilém Mikula

Máme šanci se vyhrabat z korupčního bahna.

Se zájmem sleduji politické dění v ČR. Pan Nečas odstoupil a rozbíhá se vyjednávání o budoucím osudu příštího premiéra, vlády a také také lidu ČR.. Pokud se většina v PSP neshodne na nové vládě může to vyvolat předčasné volby, což podle mě není nejlepší řešení. Problém ekonomické krize to nevyřeší, spíše jí to prodlouží.

20.6.2013 v 20:01 | Karma: 9,18 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

Každý z nás zná ze svého okolí nějakou tu krachující firmu nebo podnik. Pro bývalé zaměstnance takové firmy či podniku to znamená potíže a ne každý se s tím dokáže vypořádat. Mnoho z nich má potom existenční potíže a nezaměstnanost roste. Je zvláštní, že ačkoli znám z novin několik stovek krachujících firem nemohu si vzpomenout, že by kterýkoli jejich manažer odešel s žebráckou holí. Poslední příklad jsou ČSA.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93 | Přečteno: 405x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Co se stalo s miliardami Kč pro důchodce?

Čtu teď v novinách samé negativní zprávy. Populace stárne, důchodců přibývá, inflace stoupá, státní rozpočet zvětšuje dluh, celkové daňové zatížení narůstá atd. Kam oko pohlédne všude místo světlých zítřků bují jen svrab bída a neštovice. Už ani ti politici nemají z čeho brát. V rozpočtu už jsou prakticky jen mandatorní výdaje, skoro vše ostatní už je rozebrané...

15.3.2013 v 23:00 | Karma: 32,65 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Ekonomika

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

Dnes mě zaujal článek na webu časopisu týden: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/senatori-se-ptaji-zda-necas-nespachal-trestny-cin_264061.html. Senátoři se ptají (no konečně) stejně jako já před měsícem: http://mikula.blog.idnes.cz/c/316643/Muze-Ustavni-soud-zrusit-rozhodnuti-premiera.html.

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06 | Přečteno: 626x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik