Nečasova vláda se nezalekla.

Nečasova vláda se nezalekla a po překvapivém protiútoku upevnila své pozice. Neužitečný Bém z ODS již není členem ODS. Jakékoli tajné a nelegální nahrávky nejsou pro soud důkazem. Bárta z VV dostal podmínku za uplácení a Škarka z VV tři roky vězení za podvod.

Nečas s Kalouskem prokázali, že mají situaci pevně pod kontrolou a protiútokem odrazili možnou hrozbu. Ukázali Bártovi, že nemají obavy z jeho možných tajných nahrávek. "Potrestali" nepotřebného Béma tím, že již není členem ODS. (Čímž mu nepochybně způsobili duševní trauma hehehe). Vzpurného Bártu, který si myslel, že se bude přiživovat pomocí temných hrozeb na jejich kšeftech, odstranili z vrcholné politiky.  Případným budoucím svědkům korupce ukázali, že budou potrestáni mnohem víc než obžalovaní z korupce. (Osobně bych se teď bál svědčit u soudu v ČR v protikorupčním procesu.)

Nečas s Kalouskem budou mít i nadále pohodlnou vládní většinu v parlamentu. Zbývající poslanci za VV se totiž stali již jen poslušnými loutkami v jejich rukou a umožní jim jejich beztrestné soukromé kšefty na úkor daňových poplatníků i nadále. Jejich pozice je dnes silnější než kdykoli předtím. Bohužel.

Ačkoli se mi vládnutí Nečase a Kalouska velice nelíbí, musím uznat, že jsou všeho schopní a nebezpeční. Mají můj respekt nikoli moji úctu. Štítím se jich jako jako se štítím jedovatého hada, kterého respektuji a protože ho neumím odehnat, musím se vyhýbat já jemu a ne on mě. :-(

Považuji za naprosto nemožné, že by teď poslanci za VV, ODS a TOP09 odmítli podporovat Nečasovu a Kalouskovu vládu. Ta vláda si teď může dělat naprosto cokoli. Bohužel. Může i porušit své "pravicové" předvolební sliby o nezvyšování daní a nikdo z vystrašených poslanců ani necekne a odsouhlasí jim zvýšení daňové zátěže pro střední třídu.   :-(

 

Autor: Vilém Mikula | pátek 13.4.2012 20:59 | karma článku: 19,09 | přečteno: 888x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06