Nečas a korupce, Vatikán a církevní restituce.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/vatikan-zatkl-papezova-majordoma-s-tajnymi-dokumenty_235698.html Nejprve jsem si radoby vtipně pomyslel, že Nečas infikoval korupcí i zaměstnance Vatikánu. Skutečnost ale není vtipná, je tragická.

Nečas a Kalousek i nadále trvají na tom, že zadluží své voliče (včetně ještě nenarozených dětí) ve prospěch církví. http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/necas-odlozit-kvuli-krizi-cirkevni-restituce-nerozumne_235631.html Největší výhodu a posílení moci tím získá katolická církev a Vatikán.

Někteří lidé varují, že se jedná hlavně korupci a rozkradení státního majetku. Tvůrcům zákona Nečasovi a Kalouskovi jde hlavně o osobní obohacení a záležitosti víry a věřících jim slouží jen jako zástěrka. Myslel jsem si, že takové názory jsou přehnané. Teď jim ale bohužel musím přiznat racionální jádro. Vatikánská banka je podezřelá, že pere špinavé peníze.  Z tisku ...Ve čtvrtek podal demisi šéf vatikánské banky Ettore Gotti Tedeschi. Vatikán přitom čelil podezření z praní špinavých peněz kvůli tomu, že nepoužívá identifikaci příjemce plateb. To je pro instituce, které bojují proti praní špinavých peněz a financování terorismu, signál k vyšetřování....Krásně to do sebe zapadá. ČR pošle restituční peníze daňových poplatníků do Vatikánské banky a ta si část nechá jako provizi, část dá na konta katolické církve a část obratem přepošle Nečasům a Kalouskům, zkrátka těm, kteří tuto zlodějnu schálenou poslanci ČR prosazují. Všichni zůčastnění budou spokojení, jen daňoví poplatníci budou tratit.

Ano platí, že co bylo ukradeno musí být vráceno. Ale co, komu, kým a kdy bylo ukradeno a jaké bude odškodnění a kdo ho bude platit, to vše by měl rozhodnout řádný soud a  ne Nečas a Kalousek.

Autor: Vilém Mikula | pátek 25.5.2012 23:24 | karma článku: 32,23 | přečteno: 1686x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06