Je to vůbec náš evropský komisař?

EU nás prý potrestá tím, že nebudeme mít našeho evropského komisaře. Takže nebudeme mít komisaře, který je placen z našich daní a který musí podle předpisů EU obhajovat zájmy evropských úředníků i proti našim českým národním zájmům.

Výborně. Jen tak dál. Rád si i připlatím. Je na to někde nějaký fond? Hlavně když se nikdo z pánů kandidátů (Topolánek, Vondra, Švejnar, Špidla, Svoboda, Zahradil, Zieleniec) nestane evropským komisařem. Nevěřím totiž ani jednomu z nich. Pánové mne již mnohokrát přesvědčili, že nehájí zájmy svých voličů. Nezvolení úředníci, kteří nám za trest chtějí sebrat komisaře, ani neví jak rád s nimi v této věci potáhnu za jeden provaz.

Bohužel výše zmínění kandidáti už poznali, že by si takovým potrestáním Čechů dali gól do vlastní branky. Nikdo z nich by se totiž nemohl dostat k platu půl miliónu korun měsíčně, kterou by ve funkci komisaře od nás dostával za to, že pracuje proti našim zájmům.  Páni kandidáti si tedy společně funkci českého komisaře v EU zajistí a nějak už se mezi sebou dohodnou. O tom nemám pochyb.

Asi tu funkci dostane Topolánek za to, že zajistí dokončeni ratifikace Lisabonské smlouvy. Asi se tak už s Barrosem dohodli. Je to jen má spekulace a byl bych moc rád, kdyby tomu tak nebylo.

Vilém Mikula

PS: Všechny posty a funkce v EU, které platíme z našich daní, by měly být obsazovány volbami a nikoli zákulisním vyjednáváním. Nebo ne?

 

Autor: Vilém Mikula | pondělí 5.10.2009 7:46 | karma článku: 12,86 | přečteno: 795x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06