Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 5. 2009 19:23
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Michal Bareš

21. 5. 2009 19:31
Re: zajímavý pohled na věc

On je totiž zásadní problém v tom, že existují dva druhy grantových projektů: jedny vznikají pro cílovou skupinu a druhé pro své tvůrce...

Jinak před pár dny byla v Pardubicích beseda s kandidáty do Evropského parlamentu a padlo tam právě, že do příštího období by chtěli zjednodušit čerpání, ale zároveň omezit zneužívání operačních programů.

Pokud to vezmu z pohledu malých organizací respektive neziskovek, tak osobně považuji za největší problém to, jak se zpožďují výzvy a vydávají stále nové upravené dokumenty. O kolabujícím Benefitu nemluvě...

Otázka ale je, jak říkáte, co bude dál.

0 0
možnosti

Michal Bareš

21. 5. 2009 19:10
Vidíte to moc černě

To, že je tu kolem dotací příliš byrokracie je pravda, ale zase bych to tolik nepřeháněl. Spousta projektů vznikla bez nějakých zprostředkovatelů, navíc jsou k dispozici příručky (které se samozřejmě změní těsně před finalizací žádosti...), semináře a podobně.

Nedokážu si ale představit, jak by fungovala firma, která by psala žádosti. Například jen v rámci jedné výzvy OPLZZ bylo předloženo přes 500 žádostí. To znamená, že by jedna firma musela zvládnout během pár týdnů napsat projekty pro několik souběžných výzev.

Druhá věc je, že projekt těžko napíše někdo, kdo neví o čem je řeč, protože nezná problematiku,kterou má projekt řešit.

A poslední argument, muvíte tu o podplácení a správných kontaktech. Pak by ae nic nebránilo, aby dotyčná firma sice napsala projekty všem, ale tak aby nemohly uspět. Kvalitně by napsala pouze těch pár projektů, jejichž autoři by jim dobře zaplatili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik