Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

5. 8. 2009 9:05
nejenom oni

Mám ale takovej dojem, že podobně vybírají všichni zaměstnavatelé daň ze mzdy, a taky jim za to stát nic nezaplatí..

Jinak, zvýhodnění můžeme hledat i jinde. Že by, dejme tomu, místní úřad dal povolení k provozovně drobného živnostníka, ale nepovolil stavbu supermarketu. Že by třeba povolil v ulici pekárnu, ale nikoliv hernu. Ale jak sám chápete, i to je dnes nereálné...

0 0
možnosti
RK

Radek0075

5. 8. 2009 8:57
Mám dotaz.

Já když jdu k volbám, tak "kroužkuju" kandidáty. Říká se tomu preferenční hlasy. Můžete mi vysvětlit, v čem je výhodnější tyto lidi "zakroužovat" předem (jak navrhuje Mach), nebo až ve volební místnosti?

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 8. 2009 10:18
Re: Mám dotaz.

No řekněme, že spousta lidí zaškrtne akorát stranu, popřípadě (jiní umělci) prvních n kandidátů (max. povolená počet) - čili ti kteří jsou na předních místech jsou dost zvýhodněni.

Venkoncem, pokud je kandidát na zadní pozici natolik oblíben, že ho bude většina lidí kroužkovat , tak by to mohl překonat.

0 0
možnosti
JK

rastafarianec

5. 8. 2009 8:29
Tak pokud

Tak pokud v SSO mají podobnou představu o problémech jako vy, tak vím jistě, že je volit v žádném případě nebudu. Neví totiž o problémech živnostníků téměř nic.

0 0
možnosti
B

budik

5. 8. 2009 7:39
teda, teda

uprimne receno jsem ocekaval trochu smysluplnejsi clanek od absolventa mff uk. nebo mozna je to i logicke, na matematiku a fyziku mate vlohy jiste dostatecne na psani, bohuzel, ne. ale to je jen muj osobni nazor.

nicmene fakt ohledne vyssich cen za spotrebni zbozi v cz je kruty a je to fakt - souhlas, kazdopadne to ale nesouvisi s tim, ze mechanismus volneho trhu ma v cz porad jeste slabiny a dost se zadrhava. to je trosililinku, spise vsak hodne mimo misu.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

5. 8. 2009 7:32
ještě jednou

uf, chtěla jsem se podívat, co tedy SSO drobným živnostníkům nabízí.

Dostala jsem se jen k návrhu zrušení daně z příjmu FO.

Děkuji, od magorů nic nechci.

0 0
možnosti

Honza Šimák

5. 8. 2009 7:20
Jasně máme málo politických stran!

Myslím, že problémy živnostníků jsou někde jinde a co se týká experimentů,těch bylo a bohužel je v tomto státě přespříliž.Ale ta pasáž o nové straně mě pobavila.Ono je v politice málo darmožroutů a hoštaplerů?

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

5. 8. 2009 6:47
za to, že vybírám

DPH si můžu zase říct o vrácení DPH  za zboží, které jsem koupila. Nebo přesněji - o to odvedu míň. V tom bych až takový problém neviděla. Problémy drobných živnostníků jsou hodně jinde, i ohledně DPH a vážně jich není málo. Zato je  moc netankují investiční pobídky.

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 8. 2009 6:06
Drobným živnostníkem

nemůže být ten, kdo je povinnen vybírat DPH.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

5. 8. 2009 6:42
Re: Drobným živnostníkem

sorry, může, zkuste mrknout do zákona o DPH dřív, než budete mít nutkavou potřebu do všeho kafrat.

0 0
možnosti