Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tomášek

3. 11. 2007 23:51
Demokracie a národní hrdost

potřeba obrany však existuje ale komplexní zabezpečení obrany se přesunulo do zahraničních zbrojovek.Všude ve světě je mezi obranou a ekonomikou možné sledovat tesné vazby. jak obstojí naši stratégové když vypíšou výběrové řízení na OTK pro cizince  a za 250kusů zaplatíme několik miliard Kč, totéž s Kapschem a jinými  podvody. KDU-ČSL vydírá všechny vlády a nestydí se zahrát komedii kolem tří Čunkových miliónů, když Kalousek a Šimonovský poškodili stát o desítky miliard. To jsou unikátní jevy české politiky za členství v EU. Mohou čeští politici svým občanům prodat jejich ledviny?

0 0
možnosti

David

3. 11. 2007 23:34
Hlupáky rychle na pranýř a někdo se najde...

Dekrety dobré, ale jak zabránit hlupákům vstupu do funkcí výkonné moci a do institucí. Zřejmě mají např. v Dánsku služební řád,  na provoz a výkon bude napsán srozumitelný provozní řád a když tyto dokumenty některý činitel poruší bude nekompromisně potrestán. V ČR jezdí pražské Metro za vyhlášeného krizového stavu  a překračuje provozní řád a nikdo není potrestán ani pokárán. Dokonce komise parlamentu nic nezjistila. V ČR platí ústava a země se rozpadne v roce 1993 na dva  státy. Vlastizrádci dali podnět k porušování zákonů, jejich obcházení až ignoraci. totéž se děje dodnes, protože nikdo není schopen ukončit vládu neschopných a lstivých politiků. Napadlo mě, postavit celu na náměstí a každý si bude moci pranýřanovaného  půjčit  na deset ran odreagování místo prášků. Jiná možnost na výběr není. Naši mizerní spoluobčané nás příliš ohrožují!

0 0
možnosti

Emil

3. 11. 2007 23:03
Dekrety dobrý nápad doplnit o pranýře pro ty , kteří je porušují

Vynikající námět pojďme diskutovat o lepší budoucnosti a zahrát si na národospodáře=vodohospodáře voda je státní majetek a její užití je zatíženo 1/2 ceny  z vodného a stočného do rozpočtu ČR. Včely musí míti dostatek potravy na zazimování tak 3. dekret cukerný - pěstování cykrovky a její zpracování je daňově osvobozeno po dobu deset let 4. solný dekret 5. tabákový dekret=porovnejte v ČR kolky (bez čísla a série) na tab.výrobcích po dobu 12 let a jinde 7.pivní 8.lihový aj. to jistě rozpracované mají např. v Dánském království místo král napíšeme prezident, místo šafář hejtman, požádáme EU o pomoc k simulaci nastolení racionální správy společnosti -  mladí diskutéry na www. studentsummit.cz - nejsme jedinní na Zeměkouli, kteří mají problémy se správou společnosti-státu.Poučme se tam, kde to již po do několika generací funguje např ve Slovinsku také měli komunisty u moci a jinde. Ale napřed udělejme transparentní inventuru- sdělme národu co nám 18 let  dalo a vzalo s výhledem na 10roků

0 0
možnosti

JN

3. 11. 2007 22:11
Zahajme pozitivní diskusi o lepším světě

pojďme si zahrát na např. národohospodáře a kromě daňových výnosů a cel  potřebujeme 1000 mld Kč. na odlužení ČR s.r.o. a zvýšit kvalitu života! Já navrhuji dekrety 1. vodní dekret = voda je nezastupitelná surovina pro život a přenos energií a její hospodaření musí být pod státní nebo komunální kontrolou a regulací!!!

2. medový dekret = výnosi z chovu včelstev jsou osvobozeny  od daní, chovatelé jsou velmi oceňováni za vynikají přínos včelařství

3...........očekávám námět diskutujících

0 0
možnosti

JN

3. 11. 2007 21:56
Švejnar na Hrad konec autistů v Čechách

Né že není koho volit, oni ti vyvolení do svého kruhu již nikoho nepřipustí, protože za jejich rozkrádačky by mohli bez moci býti brzo v problémech - viz Gross a to dlouhodobě týmy Janstů pracovali na tom aby nebyli jejich klienti dopadeni natož odsouzeni. Jak by se mohli věnovat správě věcí veřejných, když tunelují ČR  a omezení k tunelování neskončí rozkradenou, zemí. To přijde na řadu MOV, poté UEFA a další vyhlídnuté oběti. K veřejnému dluhu cca 2000 mld.Kč dostaneme pokuty, urychlené splacení nejen úroků, ale i jistiny a je v ČR vymalováno. Recese + inflace = hluboký úpadek= krize. Nechci psát katastrofické scénáře, ale pořád nelze malovat věci na růžovo jako tanky. Všichni ekonomové mlží a neřeknou pravdu, že takovou cenu nemohou občané ČR vydržet. Národohospodář není jedinný. Kéž by byl zvolen prezidentem pan Švejnar a nastolil řád prezidentskými dekrety.To je jedinné řešení jinak neodvratitelné krize až katastrofy v středu Evropy. Vytvoří tým odpovědných občanů. Naděje žije!!!

0 0
možnosti

BBB

3. 11. 2007 21:25
Čs. politici =národní gauneři s cynickou demokracií

Technokratická politika cynické demokracie je nazačátku třetího tisíciletí bez důsledné kontoly vysokým nebezpečným rizikem pro lidstvo!

Sodobí politici se vyznačují hrubými represemi s dalšími negativními efekty:ignorace a lhostejnost vůči veřejnosti, jejím potřebám, zájmům, hodnotám i  cílům. Politika dominance obětuje v první řadě hodnotové rámce a zájmy veřejnosti. Pouze dasažená moc ukojí politika natolik, že je nějakou omezenou dobu snesitelný. Jinak začne plkat populismi, kterým nerozumí, natož aby měl jasno k čemu je moc. Přesně to dokládá stav současného světa: bohaté a mocné země žijí z úspor těch nejchudších zemí. Američané si kupují to, co si mohou dovolit jen na úvěry, a Číňané vyrábějí to, na co  jejich klienti nemají prostředky. Ale hlavně že nám hlupci vládnou. Český ČEZ si kupuje vlastní akcie 14 x předražené a kvůli tomu zdraží elektřinu , aby si na 14x nominál vydělal. Že potopí milióny spoluobčanů, to kretéKalouska  nezajímá. Bude mít od Romana zřejmě chatu???

0 0
možnosti

Stará kára

3. 11. 2007 10:25
Dvě poznámky

1. Také si nedovedu referendum představit. Ale: Ve Švýcarsku to funguje už staletí.

2. Vy máte dojem, že volíte? Přinejmenším nevolíte osoby. Můžete zvolit tak, aby neprošla ta první osoba na kandidátce?

3. Když už máte možnost takové volby - stejně vás darebáci podvedou (viz Jančařík v Praze; prostě ti s preferencemi odstoupili; co dostali?).

0 0
možnosti

sims

3. 11. 2007 9:53
Když ono není

koho volit. V politických stranách se etablují  osoby (viz dnešní Čunkiáda), které nemají v politice co dělat. Ale naše demokracie vynesla do vrcholné politiky odpad neslušnosti a nevěrohodnosti. Já dnes nevěřím vůbec žádnému politikovi. Společnost se začíná radikalizovat, novináři začínají více plnit svoji roli hlídacích psů demokracie. Politici se začínají také více radikalizovat proti veřejnému mínění. Jsou čím dál víc sprostí při svých projevech, odmítají odpovídat na věci samozřejmé. Myslím si, že by nejraději žili v nějaké růžové a plovoucí bublině. Když si teď dávám dohromady změny, které nás čekají od ledna (myslím si, že aktéři změn si asi ani neuvědomovali jakou spouští lavinu), neumím si ani představit důsledky v chování lidí. Naši politici jdou ode zdi ke zdi - nejprve lidi léta rozmazlují a potom vezmou do rukou bič. Takhle se potika nedělá - oranžoví socialisté a modří demokraté! Vše začíná diskuzí, zdůvodněním a pochopením.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 11. 2007 8:59
základní problém je

volební právo. A to aktivní i pasivní. Řešení spočívá v omezení obojího. Aktivní volební právo - tedy být zvolen by mělo být podmíněno prokázáním schopnosti být užitečný - tedy například tím, že kandidát za svůj život zaplatil na daních nějakou minimální částku (např. 5 mil.Kč). Volební právo by neměl mít také každý, ale mělo by být získáváno také po zaplacení nějakých daní (třeba 200.000,-Kč). Ten kdo žádá sociální podporu by neměl mít volební právo vůbec. Lidé by neměli rozhodovat o věcech, ktré neplatí.

0 0
možnosti

CHYREN

3. 11. 2007 1:03
To je těžké pane..

lidé,kteří toho mají víc za sebou,než před sebou vládnou.A přitahují nejprve ty,kteří toho mají víc před sebou,než za sebou -jejich morální a etické kopie,nebo horší napodobeniny.

Tohle se stát nemělo,kdyby vzdělání sloužilo a nevládlo.

Jsem si jistý,že tenhle stav nemůže dlouho vydržet.

Co udělají lidé jako Vy,když opravdu půjde do tuhého,ať už u voleb,nebo jakkoliv jinak?

Budou zase studenti a herci objíždět obyčejné lidi,aby jim vysvětlili o co jde?

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
živnostník, snílek