Johne, díky

Vlastně jsem původně chtěl tento článek nazvat Irové, díky, ale pak mi to připadlo dost neosobní.

Znám jen jednoho Ira, jmenuje se John Keenan, a je to šéf a největší kamarád mého staršího syna Honzy.

Jen pro úplnost, John je stavební podnikatel, třicátník, pohledný chlap, který nezkazí žádnou srandu. Jednou jsme spolu seděli na České U Švejka, vypili jsme nějaký piva a dost dobře jsme se bavili.

Vedli jsme různé pivní řeči, auta, ženský a tak, ale k jeho (ani k mému) politickému smýšlení jsme se nedostali. Prostě mi politické smýšlení jednoho Ira samozřejmě nepřipadlo důležité.

Dnes mi však došlo, jak důležité to je. Nevím, jak hlasoval John, ale my všichni už víme, jak hlasovali Irové.

V Evropě ovládané různě zakuklenými socialisty dostali Irové příležitost vyjádřit zdravý rozum. Evropa (možná bohužel, ale zaručeně) nikdy nebude něco jako USA nebo společenství nezávislých států, nebo jak se to jmenuje, tedy nikdy nebude stádem dementních ovcí, které čeká na každé slovo svého guru, ať už se jmenuje Bush nebo Putin. Evropa spočívá na tradici kmenových struktur, které jsou zvyklé na svoji nezávislost a jímž je svoboda dražší než jiné politické výmysly.

Nemohu nevyjádřit potěšení, že Česko jako velká výjimka ten lisabonský traktát nesežralo i s navijákem, ale že se alespoň podařilo dát jej k ústavnímu soudu. Nevím, nikdo neví, jak to tam dopadne, ale jsem velmi rád, že my nejsme úplně ty nejblbější ovce.

Nevím, kolik Evropanů nebo Irů nebo Čechů zná historii vzniku evropského společenství od německo - francouzské smlouvy o uhlí a oceli z 50. let a kolik z nás si  dovede představit spojitost mezi současnými nápady a římskou říší. Tyto myšlenky, v rozporu s propagandou evropských socialistů, nikdy nebyly motivovány zájmem o svobody jednotlivců, ale jen zájmy finančních elit.

Proto ve zkorumpovaných a balkánoidních parlamentech Lisabon prochází a proto v přímém referendu přiměřeně informovaných jedinců projít nemůže.

Co víc může být důkazem zvrácenosti europropagátorů než nápad vzít do EU Turecko, které je s Evropou naprosto nehomogenní? Docela se obávám, abych se ještě nedožil přijetí Afganistanu, tam je přece taky dost lidí, kteří ještě nemají automatickou pračku, co?

Vím, stejně jako vy všichni, že EU nám přinesla spoustu příjemností, jako Schengen a tak podobně. Věřte však, že se tak nestalo kvůli Mikeskovi z Brna nebo Keenanovi z Baile Átha Cliath, prostě to bylo potřeba.

Ale aby o každém našem prdu rozhodoval třeba nějaký šovinistický Francouz, to fakt jako nutné nevidím.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Mikeska | pátek 13.6.2008 21:54 | karma článku: 17,93 | přečteno: 1228x