Brněnský Špilberk se vrací k původnímu účelu

Současná kritická situace v kapacitě českých věznic přiměla odpovědné orgány k záměru oprášit (nikdy nezrušené) rozhodnutí císaře Josefa II. Habsburského o zřízení kapacitní věznice na brněnském hradě Špilberk.

Aktuálně jsme svědky čilého stavebního ruchu, jehož cílem je provedení důležitých stavebních úprav podle požadavků Vězeňské služby ČR. Podle informací, které se podařilo zjistit, bude špilberská věznice patřit do kategorie s maximální ostrahou, která umožní pobyt nejtěžších zločinců. Kvůli bezpečnosti jsou však detailní informace utajovány.

Protože půjde opravdu o velmi bezpečnou věznici, není vyloučeno, že zde najde svoji celu i nejpopulárnější český vězeň Karel Jiřínek. Půjde totiž o jedno z mála vězení, z něhož dosud neutekl.

Výsledkem přestavby bude budova vybavená nejmodernějšími technologiemi. Jak vidíme na přiložené fotografii, nebudou chybět ani solární panely na střeše.

Ještě letos pak má začít i výstavba nového parkovacího domu na západním úpatí Špilberku při Husově ulici. Bude určen jak pro zaměstnance vězeňské služby, kteří budou moci použít výtah až na pracoviště, tak i pro pracovníky magistrátní budovy na Dominikánském náměstí, s níž bude parkovací dům propojen nadzemním koridorem s kavárnou.

Tyto aktuální investiční aktivity jsou potvrzením, že žít v Brně bude ještě atraktivnější než dosud.

Autor: Radomír Mikeska | pátek 19.8.2011 9:30 | karma článku: 8,53 | přečteno: 1481x