Brněnské řádění divokých prasat je už neúnosné a vyvolává emoce

Komu slouží utajování informací z Brna?                                                                                                         .

Mimo pozornost medií stále zůstává problém v brněnské čtvrti Staré Brno. Stáda divokých prasat, dosud omezující svoji působnost na pisárecké Svratecké lesy, nyní využívají nočního dopravního klidu při rekonstrukci a uzávěře Kamenného mostu na Vídeňské ulici, se v noci vydávají na výpravu do čtvrti Staré Brno.

Jako první jim padá za oběť městská zeleň v parčíku před pedagogickou fakultou na Poříčí. Podle informace z a.s. Brněnské sítě zde navíc byla porušena podzemní kabelová vedení synchronizující dopravní signalizaci.

Jako by to nestačilo, prasata se postupně odvažují dále ulicí Křídlovickou až ke kapličce v bývalých starých Křídlovicích, kde dnes v sousedství stojí hala Rondo.

Tím se nebezpečně přibližují oblasti, kde, jak každý ví, bude stát nové nádraží.

Městská policie snad o problému ví, avšak o použití střelných zbraní neuvažuje: V intravilánu by to bylo nebezpečné, říká strážnice Fiegeľová.

Názory obyvatel na situaci jsou různé:

Mgr. Konečná z pohřební služby Tichá vzpomínka: Je to opravdu nebezpečné, tak snad nám to zvýší obrat.

Karel Vrchlický, obyvatel lavičky v parku u kapličky: Ve dne tu nejsou a z noci si na nic nepamatuju.

Josef Obřanský, zvaný Hummer, majitel restaurace Džingl Sound: Divočina významně zvyšuje návštěvnost našeho již tak dost oblíbeného podniku.

Marie Hásková, pokladní Billa - Rondo: Ta prasata mi nepřipadají o nic horší než zdejší obyvatelé obecních bytů.

Dr. Plachý, ekolog: Je to v pořádku. Biodiverzita je v zájmu brňanů. Lidé si zvyknou a časem pochopí, že se bez divoké zvěře neobejdou.

Zajímavý názor mají obyvatelé Kamenné čtvrti na druhém břehu Svratky: Doteď jsme s prasaty žili jen my, je v pořádku, že se o tu radost můžeme podělit i s lidmi z Oltecu, říká docent MgA. Češek.

Důležitý je i názor velitele policejní školy ve Štýřicích plk. Okatého: Naši chlapci si ode všech vyžádají občanský průkaz a pak s nimi zatočí. Vybavil jsem je rukavicemi. Nesnáším cyklisty.

Tedy, co člověk, to názor. Naše redakce však doufá, že ani tento problém nezabrání rozkvětu města Brna.

Autor: Radomír Mikeska | pondělí 8.8.2011 9:30 | karma článku: 10,42 | přečteno: 1431x