Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

15. 5. 2011 20:30
Drobná připomínka:

to, že se administrátor systému může podívat do databáze na uživatelská hesla je pitomost programátora, ne mravní zakolísání admina. Pokud v IT pracujete, asi byste měl vědět, že hesla se nikdy neukládají v textové formě, ale ukládá se jen jejich hash. Pokud si vzpomínám, šifrování MD5 bylo zpochybněno asi před 5 lety, kdy byl vygenerován shodný hash pro dva různé řetězce. Jednosměrná šifra SHA1, která generuje 40ti znakový hash (o 8 bytů delší, než MD5) zatím prolomena nebyla.

Admin - ani brutální silou - nemůže dešifrovat heslo uživatele, pokud programátor není blb. Obvykle se ještě heslo "přisoluje" dalšími znaky bez vědomí uživatele...

Čímž však nechci ani malinko zpochybnit Váš článek! Papírové podklady a prvotní digitalizace nebudou ani náhodou anonymizovány, protože to nelze provést, ani zaručit.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

15. 5. 2011 21:57
Re: Drobná připomínka:

Admin to naopak může udělat velmí snadno. stačí jenmonitorovat co v danou chvíli člověk píše na klávesnici. Programů je na to milion +1. JEdiný bezpečný způsob jak chránit data je nezaznamenávat je.

Počítač který je fyzicky přístupný a připojenzý k síti není zabezpečený a osobní =údaje do něj může uložit dobrovolně jenom magor.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

15. 5. 2011 16:06
Skoda ze to pojeti problematiky v clanku

je hodne laicke a hodne plytke.

Nicmene me je jedno zda data uniknout. Jelikoz roky pracuji v IT, tak vim, ze na 100% jiz davno unikly a jeste dal unikat budou. Vzdyt ja sam, jako pracovnik v IT, data o klientech pouzivam a to bez ohledu na nejaky zakon. Ono totiz ten zakon o osobnich udajich je jen fraska pro negramoty.

Takze proto jsem scitani poskytl data naprosto smyslena. R^

0 0
možnosti