Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vždyť je to jen už několikrát oprášená orwellovská pětiminutovka nenávistiRv

1 0
možnosti
PB

..... áááá, tak študáci maj větší starosti s tem jak ubalit jointa než se votravovat s nějakým Ruskem,- to jim leží akorát tak pod kostrčí. Však popisujete zajímavé aktivity "Člověka v plísni",- ..... čovek by řek spolek zahrádkářů a podívejte se co všechno voni nevymyslí ;-)?!

6 0
možnosti
JV

J39i29ř64í 82V38a75c20a

11. 11. 2015 22:50

Však je to taky namířeno i na ohnutí učitelstva.

0 0
možnosti
MM

Víte, některé vaše argumenty bych bral, znějí logicky. Lze samozřejmě polemizovat o kvalitě toho konkrétního výukového materiálu. Není to lehké téma, které by se dětem snadno podávalo. Na druhou stranu o tom, že je Rusko nepřítel, nemůže být přece pochyb. Jsme součástí NATO, které je dle ruské vojenské doktríny nepřítelem Ruska. Má-li nás někdo za nepřítele, nedávalo by smysl očekávat, že se k nám bude chovat přátelsky. Vede se informační válka, v které Rusko aktuálně tahá za delší konec. Každý trochu gramotný uživatel internetu a sociálních sítí se takřka denně setkává s jeho propagandou. Desinformační a mobilizační kampaně kolem sestřelení malajského letadla nebo průjezdu amerických vojáků vypovídají sami za sebe. Nevidí to pouze ti, co to vidět nechtějí. Nejasna vlastnická struktura a financování se netýká jen Aeronetu. Je dobře, že s tím někdo začal něco dělat.

5 2
možnosti
PB

.... sim Vás a kdo je dle euroatlantické vojenské doktríny nepřítelem NATO ?

1 1
možnosti
Foto

,,Osobně si myslím, že pokud někdo potřebuje být explicitně učen, jak se nenechat napálit propagandou, pak mu není pomoci. Nevím, jestli se tohle dá přímo učit a nezanášet tam ideologii."

Nemalou, až klíčovou roli v tom hraje rodina i zkušenosti a poznatky předků, pokud je dokáží sdělit a předat. Ovšem nyní se úspěšně daří i roli rodiny ponížit a potlačit. To je realita. Některé zkušenosti jsou dále těžko přenositelné i se v jejich předávání systematicky brání. Ale o to se snažili též i kom.,ti naštěstí převážně neúspěšně. I proto se mnozí ze střední generace nenechají propagandou ovlivnit a jsou zvyklí na vlastí úsudek. Dnes je ovšem situace horší. Dospěla další generace, avšak té už jsou mozky vymyty toliko ,,žádoucím směrem" i našimi ,,novými elitami". A mnozí to berou za samozřejmost.Rv

2 0
možnosti
Foto

R^!!Nejde vůbec o nic nového. Jen se zdokonalila technika a velice posílily ti, kteří se tím živí. Tím si zpětně opět zajištˇují přísun financí. Vytvářením nepřítele se pak zdůvodní i nutnost trvalého boje proti němu. Jak to prováděla např. StB u nás, to je dobře zdokumentováno v tomto TV snímku:

Mrtvý student, který se nikdy nenarodil — Česká televize

Praktiky se vlastně vůbec nezměnili.!! Rv

Myslím, že kvůli tomuto dokumentu pak měli nepříjemnosti jak I.Chaun, tak i tehdejší šéf ÚDV Žáček. A těžko asi budou tento dokument pouštět dnes současným studentům. Obzvláště pak před 17.listopadem. Co kdyby je napadlo, že jsou zase užiti ,,kýmsi" toliko jako nástroj. Třeba pro odstranění M.Z. Nebo alespoń vyvolání chaosu a následným postupům podle předem připravených variant možných scénářů. ,,Užitečných", ctižádostivých a všehoschopných k tomu použitelných ,,exemplářů" je, bohužel,  STÁLE DOST!!

2 0
možnosti
Foto

Propaganda se dělá v televizi a Člověk v tísni byl televizí založen. Na tuto organizaci tedy povinně přispívají občané, v rámci koncesionářských poplatků - kdo nepřispěje, na toho dříve nebo později vlítne exekutor. Tak dokonaleto komunisté vymyšleno neměli, současná propaganda pracuje ve vyšším levelu R^!

6 0
možnosti
JR

J43a88n 39R60á88ž

11. 11. 2015 17:58

Můj táta měl dost práce abych nebyl příliž ovlivňován komunistickou propagandou a při tom mi říkal, že ve škole ať odkrývnu všechno co mi řeknou. Dokázal tak ve nmě vypěstovat totální nedůvěru k oficiálním informačním kanálům (škola i média)

No a ta schizofrénní doba lživé propagandy se vrátila  s rozdílem, že hlavním zloduchem není americký imperialista, ale imperiální Putin. A informační objektivita dostává opět na zadek.

Bolševici musí mít vždy nějakého nepřítele a je jedno zda se rekrutují z komunistů nebo z lidskoprávnich manipulátorů, či environmentálních fanatiků. Bolševické jednání  je znak deformovaného  myšlení a jsou jim zasaženy (skoro) všechny neziskovky, lidskoprávní organizace i organizace ekoteroristů.

13 2
možnosti
PJ

P85e53t76r 88J58a26r20o65š

11. 11. 2015 18:47

Samozrejme ze jsou zasazeny neziskovky, protoze neziskovka byva zalozena za zcela urcitym cilem (samozrejme toho kdo ji financuje nez se pekne prisaje na stat).

6 0
možnosti
Foto

Možná jste popsal víc,než tušíte.

Podle podobným způsobem totiž pracují i naše média, s ČT v čele. Samozřejmě pod taktovkou těch, kdo jim z pozadí velí.;-)

11 1
možnosti
Foto

J75i83ř65í 36K43i81n52d45l

11. 11. 2015 17:39

Děti by se měly učit, že Rusko od dob carů do současnostibylo imperiální zemí a stačí si k tomu vzít knihu dějiny Ruska. Jinak nainternetu, žádné pravdivé informace nelze nalézt. Většina z nich je ovládána zRuska a bylo to už mockrát dokázáno i výpověďmi lidí, kteří pro propagandu Rukapsali internetové stránky. Jedním z nich je pan Kauška, který své pološílenéčlánky píše jak zde, tak i na proruských serverech.

7 6
možnosti
JR

J58a28n 86R25á92ž

11. 11. 2015 18:15

Děti by se měly učit, že všechny velmoci se chovají imperialně, že prosazují výhradně jen svoje národní zajmy a vždy na úkor druhých, neb by se jinak velmocemi nestaly. 

Děti by se měly učit, že věřit velmocem se nedá, a je jedno zda se jedná o Rusko, USA, Německo, či Čínu a že by v sobě měly pěstovat velkou opatrnost ke všemu, co "zavání" jejich propagandou, protože ta je vždy  vedena cílem  ovládnout náš  prostor.

Opatrnost a nedůvěra k velmocem vyplývá z pudu sebezáchovy příslušníků malého středoevropského národa, který jen díky  tomu přežil všechny protektoráty, okupace a jiné pokusy o likvidaci ze strany všech možných velmocí.

18 1
možnosti