Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MAA

Monstrum Anonymič Anonymov

18. 2. 2008 11:27
Až na jednu věc...

Až na to , že mírová hnutí financovala CIA se s článkem dá souhlasit. Jinak protiválečná mírová hnutí v 60 letech jak moc dobře mnoho lidí ví financovalo KGB..

0 0
možnosti

alex hart

15. 2. 2008 18:04
Demokracie a práva občana - 1 -

Když se člověk podívá na své tělo očima biologa a položí si jednoduchou otázku, "Jaká jsou práva a povinnosti jednotlivé buňky?", tak zjistí, že buňka má jediné právo a současně i povinnost, žít (a případně se i rozmnožovat) podle naprosto striktně daných pravidel a ještě jen podle potřeb celého těla. Pokud buňka z tohoto schématu vybočí, je zcela nemilosrdně zlikvidována policií i armádou, které se říká imunitní systém, do kterého patří i bílé krvinky jako vykonavatelé mnohých rozsudků a trestů smrti nad jednotlivými buňkami. 

Pokud by imunitní systém takto tvrdě nefungoval, naše tělo by se zaživa rozložilo, a prostě bychom chcípli velmi ošklivou smrtí. Některá z možných selhání imunitního systému jsou například rakovina, AIDS, leukémie a vůbec všechny smrtelné choroby které se nepodaří vyléčit. 

Z hlediska individuálních svobod buňky je to horší než naprostá totalita. Jenže u jednotlivých buněk se jaksi nepřipouští samostatné myšlení, a nikdo se jich na to ani neptá.

pokračování...

0 0
možnosti

alex hart

15. 2. 2008 18:05
Re: Demokracie a práva občana - 2 -

... pokračování

Prostě je to vše předem nalajnované a dané předchozím vývojem živých organismů. Příroda jistě připouští i různé odchylky od normálu, ale vždy je jediným rozhodujícím kritériem, zda takový organismus přežije jako jednotlivec a posléze i jako druh.  Tak nějak asi probíhá vývoj života na Zemi, a proto běží relativně pomalu.

Současně ale běží i vývoj jedntlivých vyšších forem života, které žijí svým vlastním životem a které nemá smysl chápat jako shluk buněk, ale jako celého živočicha, tedy například člověk.

Člověk se ale od ostatních živočichů liší zejména tím, že ta přírodou tvrdě daná pravidla, začal obcházet a porušovat, místo toho aby přizpůsobil sám sebe a počkal až mu naroste dost silná srtst. Třeba kdyby v době ledové čekal na srst, nepřežil by. Asi to ale bylo dokonce obráceně, nejdříve se oblékl a srst postupně ztratil, když posléze zdegeneroval (protož e srst dlouhodobě nepotřeboval).

pokračování...

0 0
možnosti

alex hart

15. 2. 2008 17:02
Demokracie - 1 -

Zkusím svůj pohled, a doufám, že budu stručnější než autor.

Demokracie je fajn věc, pokud jde opravdu o to, že občan může reálně ovlivnit svou obec a stát, kde žije. To je ale v dnešním světě možné čím dále tím méně. Takže ty všechny kecy o svobodě a demokracii mi připadají většinou  dosti zcestné. A je podle mne úplně jedno, zda hovoříme o USA nebo ČR.

Já proti USA nic nemám, ale pokud mi nějací čeští fanatici (kterých je tu skoro plný blog) budou tvrdit, že USA je náš nejlepší přítel a nikdy jinak, chtě nechtě si vzpomenu na podobnou rétoriku z doby československo sovětského přátelství. Stejně tak sleduji, jak když kdokoliv jemom mňoukne, že USA nejsou zase až tak úplně dokonalé, je okamžitě obviněn z komunizmu, což je samozřejmě v řčadě případů nesmysl. A v tomto jediném bych asi s autorem souhlasil.

Pokud jde o různé teorie spiknutí, tak bych je ani nepotvrzoval ani nevyvracel, a to zejména proto, že jsem nepracoval ani pro STB, KGB, CIA, MOSAD a ani pro jinou tajnou službu.

0 0
možnosti

alex hart

15. 2. 2008 17:11
Re: Demokracie - 2 -

Jestli si ale někdo myslí, že na území našeho státu neopreují všechny ty výše vyjmenované, přejmenované a jánevímjakéještě další tajné služby, tak bych si dovolil tvrdit, že je naivní jak batole a nezadá si příliš s blbostí těch, co za vším vidí konspiraci tajných služeb. Ona ta pravda bude asi někde uprostřed. Na to snad člověk nemusí být ani genius, ani paranoik, aby si celkem snadno a přitom jasně uvědomil, že všechny ty tajné služby nikdo dosud nezrušil, a že ti staří agenti, pokud se někde neproflákli, že pracují někde pro někoho dále. Co je na tom doprkýnka k nepochopení?

Tak já bych radši skončil, abych nebyl ještě ukecanější než autor tohoto podnětného blogu, který jistě vytáčí a uráží amerikanofily, nad kterým jásají antiamerikanisti a nad kterým normálně myslící lidé asi přemýšlejí, "Co bych ti tak na to měl asi říct, chlapče?".   

0 0
možnosti

Viper

15. 2. 2008 16:42
P.S jestli tenhle clanek nekdo neplatil.....

.....nekdo plny petrodolaru, nekd, kdo chce obnovi "risi zla".....bat'uska Putin a jeho Kgb.....mozna? PRAVDEPODOBNE!RvRv(Y)

0 0
možnosti

Viper

15. 2. 2008 16:39
"Kvete" v Cesku hodne takovych.......

...."nadsencu"???? P.S. Z toho rozpoctu se snad ztratilo 230 trilionu.....at' to stoji za to!

0 0
možnosti

Odin

15. 2. 2008 15:18
Mnoho slov.....

Mnoho slov neznamená moudrost.  Předvedl jste protiAmi v plné parádě. Škoda, že vycházíte pouze ze školního mocenského dějepisu  a skutečnosti jsou naprosto jiné... Zůstatnu raději na straně Ami, to znamená proti Vám a Vám podobným! Věkem možná začnete hledat skutečnosti někde jinde než v médiích...Rv

0 0
možnosti

Barry Goldwater

15. 2. 2008 13:48
Dotaz

Autore, vysvětle mi prosím, proč nedocházelo po celou dobu existence tábora míru a socializmu na jedné straně a kapitalizmu na straně druhé k  útěkům lidí z jednoho tábora do druhého ve vzájemném poměru? Proč byl ten proud uprchlíků vytrvale jednosměrný?

Výraz demokratická totalita se vám povedl. Ještě jsem ho nikde neslyšel, takže si možná můžete nárokovat  prvenství. Nic nevadí, že jde o stejný nesmysl jako demokratický socializmus. Viděl bych to na nobelovku. Mohl byste popsat funkci takového společeského uspořádání? Pokud by šlo o demokracii, kde by byla ta totalita? Pokud by šlo o totalitu, v čem spatřujete tu demokracii?

0 0
možnosti

alex hart

15. 2. 2008 16:51
Re: Dotaz

No to je prosté, ekonomika na Západě byla výkonnější a střední třída byla placena vždy mnohem lépe než u nás za socialismu. Celková životní úroveň byla už velmi brzy po válce také lepší než ta naše, takže je zřejmé že zejména naše inteligence a podnikavci, kteří si věřili, i včetně různých nezkušených pitomečků, zkoušeli od nás utéct.

Naopak k nám ze Západu utíkali jen takové existence jak byl třeba Dean Reed, nabo jak se vlastně jmenoval.

To ale neznamená, že na Západě to byla idyla. Proto lidi, kteří neměli dostatek schopností aby se uměli postarat sami o sebe, tam obvykle měli dost těžký problém.

K ostatním věcem z článku se vyjadřovat nechci, protože mi připadají zbytečně komplikovaně a možná až trochu zmateně vysvětlované.

0 0
možnosti

DDMM

15. 2. 2008 13:45
neskutecny vykon Spojenych statu

ve svetle toho, ze rozpocet usa na 2007 byl asi 2,7 trilonu USD, tak ztratit z nej 2,3 trilionu, tedy nejakych bratru 85% je skutecne impozantni vykon a nezbyva nez Spojene staty obdivovat, ze stat funguje i za techto podminek........

0 0
možnosti

MUDr. Kristof Halwell

15. 2. 2008 13:14
... pilny chlapik jste, jo, jo

A porad jedete na plnny plyn pane autore, Vase clanky shromazduji jako studijni matrial ke svym pacientum ....

To s tim slavnym americkym novinarem se Vam povedlo - az na to, ze je to naprosto obracene: byl vyhozen za zverejneni FALESNYCH dokumentu o Bushovi pred volbou (padelky se dokazaly nad jakokoliv pochybnost). Tvrdite-li opak, naprosto VEDOME LZETE a dokazuje to Vas umysl LHAT.

Ale piste dal, je opravdu podivuhodne, jak dokaze lidsky mozek fungovat.

0 0
možnosti

sysel

15. 2. 2008 13:03
Míka

Ta teorie o stejných mocnostech asi opravdu vyplývá z nezkušenosti a z neznalosti historie. Ano, každý systém má svá pro a proti. Jsem již dost starý a o historii se zajímám. Tak že mohu říci, že ať je Amerika jakákoliv, vždy budu s ní.

Doufám, že až se seznámíte s historickými fakty, zjistíte, že např v USA nebyl hladomor (ale, jak řeknete Vy - bijí tam černochy). Apropos, jak víte, že Ne základnám není financováno z ruska? Nebuďte směšný.

0 0
možnosti