Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
U

udělámTOznovu

29. 10. 2009 0:56
policie byla brutální.opravdu.viděl jsem to.

.v tom domě jsem byl. původně jsem sice chtěl vstoupit dveřmi,ale nebylo nám to umožněno.poté jsem se rozhodl, že si tam prostě vydřepím důlek,ale když se na nás začli policajti tlačit, nebylo zbytí,musel jsem vejít po zdi. to nebylo násilné vniknutí. pouze vniknutí, jestli si pan buxus ráčil všimnout,ten dům je již několik let bez oken,, a na jeho střeše rostou stromy.teď jsou sice okna v nižších patrech zazděná,ale střecha zajištěna není.. tedy proti vodě ne a ta je, tedy podle mého,mnohem horší než nějací pošuci,kteří se snaží upozornit na havarijní stav onoho domu.rozhodně ze střechy jsem velice dobře viděl násilí,které bylo vedeno poze ze strany policie.všichni zůčastnění protestující dobře věděli za co pochodují a nechali do sebe řezat celkem bez povšimnutí a to i ve chvílích kdy všechny natlačili ke zdi a začali bít všechny hlava nehlava.z jednoho jediného důvodu. Ti lidé poze odmítli odejít.

policie byla velice brutální.já jsem se samozřejmě výprasku vyhnul..nejsem masochista.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

6. 10. 2009 19:56
Pane Míko,

pro zajímavost, Vy jste osobně viděl onen zásah proti té dívce, nebo je to prohlášení agentury JPP? Pokud jste to takto viděl na vlastní voči, pak nechápu, že jste nesplnil oznamovací povinnost.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

6. 10. 2009 22:32
Re: Pane Míko,

Tak mě zažalujte :) Až vám bude policie mlátit kamarády, pak možná také chytnete pocit policejního státečku. A o tom, jak tvrzení policie bývají lživá jsem se osobně přesvědčil v jiných případech. Máte svobodu mi nevěřit :) Ale nemyslim, že bych se kdy podílel na nějaké nebezpečné zločinnosti a kolem mě jsou samí pacifisti, filozofove, co treba radi hlasitou hudbu. Nechapu, proc se nas policie tak bojí.Člověk zajde na neějakou party a pak se v novinách dočte, že se tam snad možná vyráběli zbraně hromadného ničení. A nejhorší je, že když určitá minorita ztratí kontakt s ttím zbytkem společnosti kvůli médiím, pak se může najít mnoho lidi ochotných uvěřit i tomu, že tam dochází k nějakému mezinárodnímu dealování drog a plutonia. (Pan Paroubek pred casem naznacil cosi o teroristech v souvislosti s czechtekem). 

Přitom v tomto směru je to v ČR ještě dobré oproti Británii nebo Francii. Tam existují přímo anti-rave zákony. Ubíráme se ale stejným směrem úpravami shromažďovacího zákona apod.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

6. 10. 2009 17:26
Cesta životem.

KDYBY rodiče vychovali své děti  na budoucí cestu životem, nemuselo by vůbec docházet k takovýn událostem . Kolik opuštěných dětí běhá po zemi??? Čím a jak se živí? Kde bydlí? Co s nimi? Vyrostou a stanou se z nich bezdomovci a podobně. A co nastává?? Uplatňují všelijaké nároky na státu a otravují životy spořádaných lidí. A potom si stěžují a všechno svádí na demokracii o které vůbec nic nevědí. Jenou uplatňují svá práva,  své povinnosti neznají. Jak je můžeme litovat.? Mají svobodu a podle ní se rozhodují. A volí si svůj život, často bezpracný se závislostí na všem nekalém.[>-]EU[>-]

0 0
možnosti
H

Hmmhator

6. 10. 2009 16:34
A, dalsi stavnaty clanek

od protreleho konspiracniho teoretika Miky... mnam mnam.Priste min kecupu.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

6. 10. 2009 15:07
vida

Vida, příznivec squattingu a rozbili mu brýle za 6 tisíc.... Tady si někdo plete squat (tj. nemám kde bydlet, tak se nastěhuju do neobydleného baráku) s nějakým anarchistickým happeningem.

vida podruhé - kdejaký tydýt včetně autora se ohání nějakou neústavností zásahu. Přitom zásah může být nezákonný - tj. odporující platým a účinným zákonům., ALE NEMŮŽE BÝT NEÚSTAVNÍ, protože neústavní znamená rozpor nějakého právnho předpisu/normy s ústavou, duchem ústavy = ústavním pořádkem, NIKOLIV NĚJAKÉHO SKUTKU. A na toto posuzování (o neústavnosti) má monopol jen Ústavní soud. Nikoliv žblepta autor.

Proč lidé píší o něčem, o čem nemají ani páru? To se chtějí předvést, jak jsou hloupí???

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

6. 10. 2009 15:02
Pane Míko,

jste hloupý. To, že PČR zarazila pokus o squat na Albertově, na rozdíl od Milady, bylo na místě a oprávněné, protože bez ohledu na to, že majitel nemovitosti ji nijak nevyužívá a nechá ji chátrat, nikdo nemá právo (násilně) obsadit budovu, která patří někomu jinému a nepřeje si, aby mu tam někdo lezl. Kdokoli, kdo do toho objektu vlezl musel počítat s tím, že PČR s ním nebude jednat zrovna v rukavičkách.

Situace okolo squatu Milada byla něco jiného - de iure ten dům po určitou dobu neexistoval, byl vymazán z KN, ve zjevné snaze onu nemovitost zašantročit, takže v podstatě nelze mít námitek proti obsazení budovy a vytvoření squatu, neboť ve světle výmazu z KN bylo lze pokládat objekt za opuštěný.

A nakonec, pokud má kdokoli podezření z nepřiměřeného postupu vůči sobě sama ze strany PČR, má možnost podat stížnost či dokonce (lépe takto) trestní oznámení. Nedělám si iluze o policistech, pochopitelně, jedno trestní oznámení jedinec v uniformě ustojí, ale sejde-li se jich dvacet-třicet...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

6. 10. 2009 15:09
Re: Pane Míko,

On není hloupý, stačí se podívat na ten obrázek v perexu .... je prostě "vysmátej" až na půdu. Marjána heil!!

0 0
možnosti
MB

buxus

6. 10. 2009 14:47
To je pořád dokola

Na základě několika ideových nesmyslů - jako právo na bydlení, právo na "finančně neztížené kulturní centrum" - šermujete velkým i slovy: policejní zvůle, policejní stát a gestapo.

Já měl možnost zažít policejní stát za minulého režimu. To Vám pěkně zadrželi pas, nebo řidičák a řekli, že Vám jej vrátí, až se jim to bude hodit. Když na Vás nerudný děděk z uličního výboru něco prásknul, nestačil jste divit. Přečtěte si třeba knihu Vladimíra Škutiny: Prezidentův vězeň. Někdo na něj nepravdivě prásknul, že řekl, že prezident Novotný je vůl. On to neřekl, ale nic mu to nebylo platné, dostal u soudu podmínku. Následně řekl veřejně, že když už to má předplacené, tak že prezident Novotný vůl opravdu je. Tentokrát to dostal natvrdo. A Gestapo? Za protektorátu by se za tohle už z koncentráku asi nevrátil.

Tak buďte tak hodný, nepřehánějte a nepleťte si pojmy, protože tak zbytečně urážíte lidi, kteří dost často měli jen smůlu, že se narodili do mnohem horší doby, než Vy.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

6. 10. 2009 16:08
Re: To je pořád dokola

Dneska o vás někdo řekne, že jste popíral holokaust a půjdete sedět taky. Forma se mění ale principy zůstávají.

Srovnávejte spíše s obdobím počátku komunismu u nás. Ty já neznám, ale myslím, že to bude podobné. Čekat až bude totalitní útlak plně rozvinut a všem evidentní, bude už pozdě. Až nebude svoboda slova, už se nedozvíte, že už jsou lidé za názory zavíráni.

Jako podstatné vidím schopnost veřejnosti (ne politiků) rozpoznat počátky těhle totalit. Tak si zajistíte imunitu vůči všem totalitám. Dnes přihlížíte, jak mlátí sympatizanty squaterů, později se můžete divit, jak tvrdě může být naloženo proti někomu jinému. Žába hozená do vařící vody vyskočí, ale hoďte jí do vlažné vody a pomalu zvyšujte teplotu, tak se nic netušící žába postupně uvaří.

0 0
možnosti
JN

fix

6. 10. 2009 14:08
.

policajt je od toho, aby zakročil, páchá-li někdo něco protizákonného. Argument, že tamhle dělají tohle a zde zase tamhleto nikoho neopravňuje porušovat zákon. Policajti dali lidem, kteří se nabourali do nemovitosti, která jim nepatří a i přes výzvy ji odmítali opustit, po čuni. V Americe, té kolébce demokracie, vás může policajt i zastřelit, nemáte-li ruce na volantu a neděláte, co máte. Domáhat se svých práv, když jste před tím porušili práva mnoha ostatních, mi přijde poněkud směšné.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

6. 10. 2009 14:45
Re: .

"Argument, že tamhle dělají tohle a zde zase tamhleto nikoho neopravňuje porušovat zákon"

kde jsem něco takového psal? takový argument jste ale použil nyní sám ad USA :-)

"V Americe, té kolébce demokracie, vás může policajt i zastřelit, nemáte-li ruce na volantu a neděláte, co máte."

Že se USA řítí do totality už dobře víme, ale chcete to tu Češi tohleto, chcete? :)) Proto mé články leckdy o USA hovoří, protože je pro nás USA vzorem, kterým se řídíme, se kterým porovnáváme. Mé články se snaží prokázat, že to za inspiraci nestojí a zvyšování tvrdosti české policie ukazuje, že se děsivě po USA v tomto opičíme.

0 0
možnosti
JN

fix

6. 10. 2009 14:02
synku,

0 0
možnosti
D

dr_NO_

6. 10. 2009 13:50
zdravim

máte nějaký článek o šikaně tzv. pravicových extrémistů, tam evidentně dochází k horším útokům ze strany policie

zde byl nějaký blbeček držen 14h v cele a fňuká, tam jsou lidé zavřeni mnoho měsíců ve vazbě jen za to, že například zamluvili sál na koncert! zatýkání v noci se samopaly mířícími do obličeje dětem je také běžné

0 0
možnosti