Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Martin V

3. 5. 2009 20:33
Hezký, píšete dost

Krásná několikanásobná reakce na můj jeden příspěvek.

Ale to, že se někdo snaží "napasovat" pohled na vesmír jako na hologram, pořád neřeší to co jsem po Vás chtěl vědět.

Černá díra má dost prokazatelný vliv za horizontem událostí - působí gravitační silou, to se ví již dávno.

S ohledem na odkazy, co jste sem nahodil, zřejmně chcete naznačit něco o informačním paradoxu černé díry? To zase nevím, jaký to má vliv na osud pohlcované galaxie.

Bylo objeveno celkem 339 exoplanet a vy z toho usuzujete na nestandartní natočení sluneční soustavy. Naše Galaxie již několik jiných menších pohltila, ale příslušnost k jiné galaxii se nepozná podle natočení planet, ale směru a rychlosti jejich pohybu...

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

3. 5. 2009 21:15
Re: Hezký, píšete dost

No aspoň nemůžete říct, že se nesnažím.

K vaší otázce vlivu ústřední černé díry na okolní galaxie. to pravda odpovídalo jen zčásti. Tedy doplním, že si nemyslím, že by galaxie ve vesmíru existovaly bez vzájemného ovlivňování stjeným principem jako tato hologramová teorie galaxie, může jedna galaxie svou gravitační singularitou ovlivnit v malé míře vzdálené galaxie. A při pohledu na tuto konzumaci dvou galaxií je znát, že jsou ústředním organizačním principem této fúze středy těchto galaxií.. jejich černé díry uprostřed. Chci říct, že tato "srážka" není vůbec nahodilá  aodvíjí se od gravitačních principů černé díry. Proto jí přikládám ústřední roli v těchto událostech.

Jestli se to projevuje skrze Hawkingův či koho princip vyzařování informace z černé díry, to si te%d jistý nejsem. 

Víte je docela zajímavé, že o pozici našeho slunce uvnitř galaxie není mnoho přesných informací. Klidně naše slunce může být z té druhé galaxie. Ne nutně kvůli natočení 90 stupnu.

0 0
možnosti
MV

Martin V

3. 5. 2009 16:09
Ufff

Stačí jen citovat klasika: Necpěte si do hlavy věcim kterým nerozumíte.

Nejsem sice žádný vědec, ale doporučuji Vám, začít od studia Jazyka Českého a postupně se dostávat k něčemu složitějšímu.

Co jste třeba chtěl říci tímto: černé díry se přitahují bez ohledu na horizont událostí? S ohledem na horizont událostí by měla černá díra dělat jakou činnost?

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

3. 5. 2009 17:04
Re: Ufff

Jen protože si myslíte, že máte pravdu, neznamená, že máte pravdu.

Asi vám unikly nejnovější vědecké objevy, které vy vám objasnily, jak je to s horizontem události a vlivem černé díry za touto hranicí.. Takto jen mystifikujete lidi zastaralými rigidními údaji. Na takové ofensivní dotazy více vysvětlovat nebudu.

0 0
možnosti
SS

stastu

3. 5. 2009 12:39
*<:o)

"Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález."

Albert Einstein

0 0
možnosti