Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

7. 4. 2008 18:46
Ohledne otisku prstu

Myslim si, ze pouzivat otisk prstu je dobre technicke reseni - pokud se nalezite osetri.

Coz pro identifikacni ucely vyhradit napr. ctvrty nebo paty prst na ruce a zaroven ustanovit, ze vyuziti otisku tohoto prstu pri jine prilezitosti ( jak vysetrovani trestnych cinu atd) je nepripustne ? Tim by se zabranilo zneuziti.

Jinak dobry clanek.

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

3. 4. 2008 14:42
Chapu

ze z podobnych opatreni grazlove stazeny zadek. A abnormalne paranoidni lide, jez za vsim vidi spiknuti.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

3. 4. 2008 23:59
Re: Chapu

"ze z podobnych opatreni grazlove stazeny zadek"

na zaklade ceho to tvrdite? ukazte jediny zdroj vaseho tvrzeni, ze teroriste (nebo jini grazlove) se citi timto ohrozeni?

vas problem je, ze si vubec nelamete hlavu s vetami, ktere pisete.jestli je to pravda nebo lez nebo cokoliv.hlavne neco tvrdit! timto vytvarite naprosto fiktivni informaci, ze tato opatreni mohou teroristy nejak ohrozit. coz nevime a ja o tom uprimne pochybuju(na zaklade faktu, ktere zde mohu pripadne uvest).

rozebiram tu vas prispevek, protoze toto vyrabeni fiktivnich informaci se v komentarich k clankum deje neustale.

jinak muj clanek se samozrejme zadnymi spikleneckymi teoriemi nezabyva,je to dalsi fiktivni informace z vasi strany

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

3. 4. 2008 14:35
proc ne?

Vy si vazne myslite ze ziskat vase otisky prstu je strasne tezke i v dnesni dobe? To si tradsi kupte rukavice a vubec je nesundavejte

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

3. 4. 2008 15:50
Re: proc ne?

ano, lev me muze pokousat, tak proc mu rovnou nestrcit hlavu do tlamy?

0 0
možnosti
MN

lunak

3. 4. 2008 14:31
Karma!

Jen mě udivuje, jaké množství lidí nechávají tyto praktiky v klidu. Řada z nich se může časem dost divit. Neuvědomují si, že stát je sice instituce, které by potencionálně měli věřit, ale že za ní existují konkrétní lidé se slabostmi a sklony k čemukoliv jaksi pomíjejí. Zneužití otisků už bylo popsáno mnohokrát a čím více jich budou mít úřady v registrech, tím bude hůř. Nakonec nám zruší presumpci neviny a policista nás bude moci zatknout jen tak a obvinit z čehokoliv. Dokaž kmáne, že jsi nevinný!

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

3. 4. 2008 14:36
Re: Karma!

Tomu se rika paranoi,a priteli :-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

3. 4. 2008 13:54
Ááááá téma BigBrother

... opravdu miluji. Jen další součást schizofrenie některých lidí, kteří by se nejlépe měli v blázinci.

P.S. Nové pasy s biometrickými údaji se vydávají od 1.1.2008. Plačte, kvílejte, plivejte, ...

0 0
možnosti
RR

RumBum

3. 4. 2008 13:33
jak se to dá zneužít?

Může mi někdo popsat kokrétní případ, jak se dá zneužít matematický popis otisku prstu, nebo rodné číslo? Všude slyším, jak je to nebezpečné....

0 0
možnosti
PK

zafik

3. 4. 2008 13:06
můj syn

V současnosti se smějeme, jak někteří domorodci prodávali svoji půdu a další bohatství Evropanům za zrcátka a podobné tretky.

Jen doufám, že se bude mít kdo smát současné generaci stejných trotlů, kteří dávají svoje otisky, sítnice a další možné údaje a nechají se čipovat  kvůli nějakým jednoduchým službám různých pofidérních organizací. A nejlepší je do toho zatáhnout i svoje malé děti. S těmi to pak bude jednoduché, protože jejich pojem svobody se bude opravdu diametrálně lišit od současné. A o to jde především.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

4. 4. 2008 0:06
Re: můj syn

mate naprostou pravdu. deti vyrustajici s tim, ze davat otisk prstu je normalni, uz vyrostou se zcela jinym uhlem pohledu na tuto zalezitost.

nekteri z nich pokud jim nekdo bude v budoucnosti tvrdit, ze byly casy, kdy otisky prstu brali jen zlocincum, tomu nebudou verit a bude to pro ne zase dalsi blazniva konspiracni teorie.

0 0
možnosti
JD

pedr64

3. 4. 2008 12:24
můj syn

odebírá obědy na ZŠ pomocí magnetické karty. Tu samozřejmě tak 3x do roka ztratí a musíme(za pár korun) koupit novou. Kdyby dostal oběd na základě otisku prstu, bylo by to pohodlnější

0 0
možnosti