Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CC

cinik

10. 3. 2008 12:42
Sice mate naprostou pravdu

ale takhle to prezentovat!

copak nemate rozum? On vam to nejaky nenapadny pan v perfektnim obleku brzy vysvetli :)

0 0
možnosti

Sampis

9. 3. 2008 20:15
S

článkem i Vašemi reakcemi v diskuzi souhlasím. Navíc se mi líbilo spojení mučení a trestů. Bohužel, spousta lidí zde bude křičet, že komunisté mučili pro demokracii, což bylo špatně. "My" mučíme muslimy za demkracii a to je špatně. Aniž si uvědomují, že jak demokracie, tak islám terroristů je jen soubor přijatých hodnot, což pro "nezávyslého" pozorovatele působí téměř shodně. Jinými slovy, děláme to co jiným vyčítáme.

Jak se bránit proti "barbarům"? Jedině humálními prostředky, protože použití těch "barbarských" je vítězstvím Zla.

0 0
možnosti
LH

ant.

9. 3. 2008 18:48
...ale halucinace máte fakt kvalitní...

...blahopřeji...;-);-)

0 0
možnosti

Pepan A2

9. 3. 2008 16:10
Pane Miko, Vy jste pokrytec.

Tady se snažíte o moralizování, ale neodpověděl jste mi na můj příspěvek. Jste typický příklad člověka, který káže vodu a pije víno. Taky vykládáte něco o humánnosti a v okamžiku, kdy byste mohl zachránit někoho ze svých blízkých porušením svých pseudozásad, klidně byste to udělal. Nedokážu si představit, že byste si klidně sedl k jednomu stolu s teroristou, který ví jak zneškodnit bombu, jež může zabít třeba Vaše rodiče a zatímco by jim ubíhaly poslední minuty života, Vy byste jej zkoušel logicky přesvědčit o nesprávnosti jeho počínání. Tohle zkuste namluvit někomu s IQ nižším než dnešní datum a ne zde diskutujícím.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

9. 3. 2008 17:07
Re: Pane Miko, Vy jste pokrytec.

na jaky prispevek jsem neodpovedel? me tady neustale spousta lidi neodpovida, tak by me zajimalo, kdy jsem ja na neco neodpovedel. myslite tu vetu, kde jste ani nenapsal otaznik? to jak bych se zachoval kdyby se to tykalo nekoho blizkeho?

v tom pripade je zajimave, ze tady najednou delate, ze jste si te odpovedi vsiml a tvrdit, ze bych v te situaci ty sve "pseudozasady" porusil.

takze tu kricite jak male decko, kteremu nechci pujcit svoje lizatko. mam vam ukazat vsechny pripady, kdy mi tady nekdo neodpovedel? napr. pokud chci po nekom, aby mi uvedl odkaz na zdroj toho co on tvrdi.

me by spis zajimalo a ptam se asi uz po ctvrte... ukazte mi priklad teto vami popisovane situace, kdy se neco podobneho stalo. toho vime, ze je bomba, ale nevime kde

0 0
možnosti

tromi

9. 3. 2008 15:45
Dilema II

amíci si shodí dvojčata, co takhle přidusit Bushe, aby kápnul božskou jak to vlastně bylo;-D

0 0
možnosti

Johan

9. 3. 2008 15:43
Pane,

Vy jste stejný fanatik, jako mladí talibanci.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

9. 3. 2008 19:31
Re: Pane,

ale dukaz nemate

0 0
možnosti

Soňa

9. 3. 2008 15:26
Pravda

Milý pane - jediné, s čím souhlasím je vaše charakteristika - to jak hodnotíte sám sebe. NAIVNÍ jen bych ještě dodala " naivní idiot ". Doufám, že tento výraz znáte a chápete.

0 0
možnosti
JM

Hucul

9. 3. 2008 13:52
S necivilisovanymi....

...barbary si zadna spolecnost nemuze dovolit zachazet civilisovane. Je to jako tvrdit, ze je krute zavrit nebezpecne zvire do klece nebo vystipnout hadovi jedovy vacek. Pro vlastni ochranu pred mene vyspelymi musime pouzivat nevyspele metody. Nebo myslite, ze krokodylovi rozmluvite touhu Vam utrhnout nohu?

0 0
možnosti

Pepan A2

9. 3. 2008 11:53
Jenom by mě zajímalo,

zda byste měl stejný postoj, kdyby Vám nějací teroristé umučili někoho z blízkých. Psát podobné články, když jsem v pohodě, nic se mě nedotýká a vím, že mi nic nehrozí, to se klidně dá. Ale kdybyste viděl na vlastní oči roztrhaná těla po bombovém útoku, našel oběti s uřezanými hlavami, případně viděl, jak umírají spousty lidí po útoku jedovatým plynem, nemyslím si, že byste psal stejně. To je právě neštěstí autorů takových článků, že jsou mimo realitu.Rv

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

9. 3. 2008 14:00
Re: Jenom by mě zajímalo,

a vy mate nejakou takovou zkusenost?

0 0
možnosti

Karel

9. 3. 2008 11:48
Dilema

Modelový případ - v hotelu ve kterém byla umístěna bomba, zahyne 20lidí, včetně vašich rodičů. Strůjce bombového útoku byl včas zadržen, ale odmítal vypovídat při použití humanistické matody výslechu. I pak budete tvrdit, že jste proti tvrdým metodám výslechů? To se to kecá, když nejde o život váš, či vašich příbuzných,Co vy na to?Asi by vás ty humanistické ideály přešly.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

9. 3. 2008 14:11
Re: Dilema

no ja bych asi namisto toho evakuoval ten hotel, nemysliste?

ukazte mi nejdriv modelovou situaci, kdy se tento modelovy priklad odehral. pochybuju ze nejaky vytahnete, protoze dle meho tu jen tak fantazirujete na tema terorismus

v urcitych situacich si tvrdsi vyslech dokazu predstavit, ale tyto situace musi byt jasne vymezeny, nemuzete mucit lidi systematicky jen tak z principu, ten rozdil si nechcete uvedomit

0 0
možnosti