Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jeden by si ulomil hlavu:-) , ale pravda může být mnohem jednodušší a může v tom být i hodně humoru. Přesto nikoli legrace, přesto skutečných zážikú a zkušeností, aniž je museli pochopit ti, kdo o nich mluví, přesto to nebyly halucinace, ani to, co si myslí, že prožili.

0 0
možnosti

S mimozemšťany je to prosté. Buď nejsou , či je jich velmi malé množství a to je hodně divné, protože pak má věda problém. Nebo je jich mnoho a pak jde o konspiraci. Stávající stav kdy věda je naprosto nepopírá, ale žádné nepozorujeme je alarmující. Touto otázkou se kromně jiných hezky zaobíral Stanislaw Lem v knize Suma technologiae. Vřele doporučuju.

0 0
možnosti
JP

J29o63s45e74f 56P68o47t52r

25. 1. 2014 23:56

Bohužel pro vás, žádní mimozemšťané nejsou a nebudou.

Původně tady byla víra, všeobecně a bez vyjímky, že existuje nejdřív Konstruktér a pak Spasitel, kde všichni lidé spočinou. Pak přišla pyšná  Věda, která řekla, ne Konstruktér a Spasitel, ale my Věda. S dalšími vědeckými poznatky věda musela svou pýchu korigovat na Náhoda. 

Člověk jako duševní bytost zjistil, že  Náhoda neodpovídá jeho přirozenosti a začal se pídit po duševním obsahu své existence. Protože Věda zavrhla Konstruktéra a Spasitele a přitom žádný jiný obsah mu, kromě Náhody  nenabídla, začal si vytvářet opět ( jako nesčíslněkrát v historii)  své idoly - horoskopy, hádání osudu z ruky, z karet, alternativní medicina, karma, převtělování, esoterika, černá kočka přes cestu, mimozemšťané ....... Těmto idolům v současné společnosti věří na 85% lidí, stačí si otevřít noviny - horoskopy, speciální TV programy, kde vám z datumu narození  řeknou cokoliv (pochopitelně za peníze).

Vesmír mlčí, pravděpodobnost vzniku života, zde na Zemi i kdekoliv ve Vesmíru  je nerozlišitelná od nuly.

To ovšem nevadí fantastům, kteří  zavedeni Vědou do falešné virtuální reality, zavrhují do součastnosti platné idee a vytvářejí si nové, fantasmagorické představy  o fungování světa.

0 0
možnosti

Pravděpodobnost samovolného vzniku života je možná téměř nula, ale jeho existence (vaše a moje) je důkazem že buďto je doba a počet pokusů tak velký že to stačilo na jeho vznik, nebo je život podstatou hmoty a tudíž je jeho existence nutná a jistá. Kde je psáno, že hmota je tupá a zákonitá, matematicky přesná, prostě taková jak ji popisuje věda. Co když je vůle (já) tou matérií ze které je i hmota i "život" jak jej známe, případně jiné druhy (hmoty i života). Já osobně si myslím že já je víc než elemnetárních částic. Pokud já "má tělo" o velikosti alespoň atomu, je již jedno z nemnoha vyvolených a "úspěšných". Máme li těla o velikosti a složitosti jakou máme, máme již opravdu velké štěstí (dostali jsme se už hodně daleko). Ten kdo je schopný a má také auto, loď, počítač, dům, přístroje... je na tom ještě lépe. Ti kdo mají letadlo, kosmickou loď či jiné nám nepředstavitelné vymoženosti jsou na tom ještě lépe. Ti kdo mají "věčná těla" jsou na tom ještě lépe. Já které je Bůh a které tvoří svět je nejúspěšnější já ve vesmíru. Jediná jistota je že není nekonečno. Nic není nekonečné ani nekonečně přesné ani nekonečně malé... já je nejmenší a základní nicméně není to bod. Pulzuje a má vůli.

0 0
možnosti