Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2

7. 12. 2008 0:19
Pane Míko tohle nemáte zapotřebí

I když jsou američtím protestanté  (na rozdíl od katolíků) někdy hysteričtí, bomby a pumové atentáty po celém světě neprovádějí. Uvědomte si, že v tak zbožné zemi jakou jsou USA nikdo nemůže vystupovaty jako ateista - znemožnil by se. Proto i ateistická zednářská sekta, která v USA vládne,  používá křestanství převážně jen jako politickou kamufláž.

0 0
možnosti
PO

POToole

23. 4. 2008 2:57
Pane Miko,

Vas clanek je uplne, ale uplne mimo.. Znam par lidi, kteri navstevuji zde v USA Vami zminovane kostely. Nejsou to zadni extremiste, snazi se jen udrzovat zivot ve starych tradicich. Je to dlouhe povidani, ale ohnive reci v kostelich jsou sice plne metafor a biblickych pribehu, ale v podstate se jedna o velkolepou show, lakajici penize do kasicky... Politici tyto vyrazy pouzivaji, aby se priblizili obecenstvu, tak jako politici v Cechach maji sve slovni obraty.

Vite, v cem je tu zasadni rozdil? Zadni krestane se nam tu neodpaluji v davu, nkdo tu nestrili nikoho pro to, ze je Muslim, Zid nebo Pohan... A ze tu je vsech pozehnane...:-)

0 0
možnosti
W

wiki5

23. 4. 2008 4:35
Re: Pane Miko,

to je perel vyplejtvanejch...:-(

0 0
možnosti
MM

Dr. MoreBit

23. 4. 2008 2:32
morebit

jj, má to být Megiddo

0 0
možnosti
J

Jusupov

2. 4. 2008 16:26
Náboženství je zhouba lidstva

Podle mě je to setejná pakáž. Blbnou lidem hlavy a s původní myšlenkou ta současná církev i islám nemá pranic společnýho. Celá víra je postavená na výmyslech. Církev to dokázala tím, že odmítla uznat nalezené evangelium Krista (pěkně to ukazoval film Šifra mistra Leonarda - byl to sice vymyšlené, ale ten základ byl pravdivý). A proč? Ze stejného důvodu, z jakého upálili Husa. Hlásil se totiž k pravým a těm původním myšlenkám. Že stačí upřímná víra a chovat se slušně - hodně stručně řečeno. Všechno dokresluje to, že si papež (obyčejný smrtelník) usmyslí, že rozšíří řadu smrtelných hříchů. Dost mě udivuje, že ještě v 21. století takovým bludům někdo může věřit. A u islámu je to stejné. Původní myšlenky byly úplně jiné. To zase jen banda těch, co si z toho udělala živobytí (stejně jako církev "SVATÁ") si to přizpůsobila podle svého. Co na to dodat. Bez náboženství by bylo líp - nechci být špatný prorok, ale právě náboženství bude zhouba lidstva.

0 0
možnosti
S

Semper2

7. 12. 2008 0:21
Re: Náboženství je zhouba lidstva

zavři rudou papuli, sic Tě do ní nalítají mouchyRv

0 0
možnosti
MH

Helena1

30. 3. 2008 11:02
Je mi vás pane líto, vy nežijete v reálném světě

Něco jiného je říkat a psát "intelektuální kecy" a něco jiného je žít současný život.

Takže - většinu teroristických činů a vražd spáchali v POSLEDNÍ době přívrženci islámu.

To neodkecáte, příště než něco napíšete, napřed spočítejte mrtvé příbuzné a známé žijících lidí.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

30. 3. 2008 15:08
Re: Je mi vás pane líto, vy nežijete v reálném světě

a valka v Iraku se odehrava v Praveku, mate pravdu :)

0 0
možnosti
TK

trdelnik

30. 3. 2008 4:42
Pane vy jste slepy, hluchy a blby ...

Ani se neunavuji argumentovat. Autor svymi nazory dokazuje, ze je jeste  radikalnejsi extremista nez nejvetsi nabozensti fanatici.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

30. 3. 2008 15:12
Re: Pane vy jste slepy, hluchy a blby ...

ano zvykl jsem si na to, ze ti co poskytuji nepohodlne informace jsou povazovani za extremisty, ale ze jsem jeste vetsi extremista nez ti, co zabijeji, to je uzasne!

0 0
možnosti
O

o.kostal

30. 3. 2008 1:13
presnejsi by bylo:

Islamsti a krestansti extremiste si mohou podat ruce s temi ateistictimi extremisty a vsemi extremisty z kazde oblasti.

clanek je zbytecny.

0 0
možnosti
J

josef.jaroslav

30. 3. 2008 0:30
reakce na muj clanek

Predpokladam, ze se jedna o reakci na muj clanek, proto citim potrebu se vyjadrit:Ve svem clanku jsem nemel v umyslu branit extremisticke krestanske sekty. Mým jedinym cilem bylo popsat ohrozeni hodnot, ktere z krestanstvi jako takoveho vychazi a na kterych je postavena cela evropska civilizace. Ohrozeni, ktere pro evropu predstavuje Islam. Extremisticke krestanske sekty maji s opravdovymi krestanskymi hodnotami spolecneho velmi malo. Presto je neni mozno srovnat s islamem, nikdo s techto sekt totiz nevrazdi nevinne tak masove a otevrene jako islam. A zduraznuji ze zcela "standardni" islam, nikoliv nejaka extremisticka islamska sekta. Koran totiz, jak jsem jiz napsal deli svet na dobry (muslimsky) a spatny (nemuslimsky). Ten spatny ma byt zlikvidovan a a kazdy! muslim, ktery respektuje koran, respektuje i toto rozdeleni sveta, a respektuje i to, ze neverici musi byt zniceni. Islam je proste postaven na nasili

0 0
možnosti
VD

všd

30. 3. 2008 0:25
Ono je to složité

Pokud jsou křesťané, zvláště katolíci, proti Izraeli, jsou z nich pro změnu antisemité. Každopádně o lidech, o kterých píšete si iluze nedělám, ale takto krajních případů je i v USA mezi věřícími křesťany menšina. Každopádně existují, a jsou podle mně sice menším rizikem než islám, ale rozhodně větším, než tridentská mše a Radio Maryja.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

30. 3. 2008 0:13
malinký rozdíl

Náboženská svoboda znamená, že každý si může plkat, co chce. Je to jeho svaté právo. Nechápu, proč se na ně zlobit nebo je odsuzovat. Alespoň pokud člověk ctí svobodu slova a svobodu vůbec. Je to skvělá věc. Ten "malinký" rozdíl, který jaksi ve své úvaze vůbec neberete v úvahu je to, že islámští extremisté vyzývají ke vraždění, a co víc - oni opravdu vraždí. Asi vám tento malinký rozdíl tak nějak nedošel, ale to je právě ten kardinální rozdíl mezi svobodou a terorem. Takže pokud si někdo s někým může podat ruku - tak si jí podejte vy. S hloupostí.

0 0
možnosti