Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

míla

27. 12. 2007 23:39
chlapče

chápu tě, proto že každý druhý toto prožíval když byl mladý, hloupý, naivní. I já jsem tím prošel, tak tě nesoudím, ale myslím že za pár let budeš mít trochu jiný názor.

Svět není tak jednoduchý jak si myslíš.

Svět tvoří lidé, to je ten problém!!

0 0
možnosti

Viper

27. 12. 2007 23:37
Vy si nechte ten elektricky obusek.....

....strcit kam chcete a budte pacifistou, nechte si rodinu odvezt do nove osvetimi a zustante pacifistou, nechte si svuj narod zotrocit fanatiky XYZ a zustante klidnym! JA NE, JA NEZUSTANU, JA JSEM A BUDU "VALECNY STVAC"!Rv

0 0
možnosti
I

Ikhor

27. 12. 2007 23:24
To mi připomíná situaci

z 30. let 20. století. Když Churchill odsuzoval Mnichovskou dohodu jako špinavý podraz na svého spojence, a navrhoval preventivní úder na Hitlera, byl lidmi jako vy, tedy pacifisty typu Chamberlain, označován za válečného štváče a agresora.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 12. 2007 22:24
trochu miš-maš

Celý systém živé přírody včetně lidí je neustálý boj. Metoda nenásilí je také forma boje. Její úspěšnosti lze věřit a nechat se těmi, kteří v nenásilí nevěří vyhubit. Každý si může zvolit svoji cestu. Problémem však je, když nás někdo do té svojí cesty nutí a pro realizaci své vize nám násilím odebírá zdroje, které bychom chtěli užít jinak - ve shodě se svojí vizí.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 12. 2007 22:24
pokračování

Vyšší úroveň bytí může být zřejmě v míru. Dokud je však lidské vědomí závislé na lidském tělu je to vzájemném boji. Lidské tělo, je tělo zvířete. Bojovnost je vlastností těla a jeho obslužných algoritmů. Chování produktů evoluční přírody je zákonitě bojovné - je to princip evoluce. Evoluce je zřejmě dočasná (živá příroda). Mír může být až v situaci, kdy svá těla nebudeme potřebovat. To lze teprve tehdy, až vytvoříme dokonalejší formu zprostředkovatele přístupu lidského vědomí k hmotnému světu než je mozek a tělo. Do té doby budou naše těla bojovat o přežití, tedy o zdroje. Když si současné tělo necháte zabít, ztratíte možnost přímo ovlivňovat vývoj hmotného světa. Tuto možnost vytvoříte pro ty, kteří přežijí. Možná je to jedno, jste-li přesvědčen o tom, že vaši vrazi dojdou ke stejnému cíli, můžete je ovlivnit svým nenásilným vyhynutím. Taky cesta. Je to volba každého, já Vám ji rád umožním, ale nechte jiné ať se rozhodnou sami. 

0 0
možnosti

Pepan A2

27. 12. 2007 21:54
To už tady bylo.

Neprotivení se zlu násilím. Výsledný efekt je vždycky stejný. Nositelé těchto myšlenek jsou v lepším případě zotročeni, v horším vyhlazeni z povrchu zemského. Pokud máte opačný názor, poukažte na jediný případ, kdy dobro po dobrém zvétězilo nad zlem.

0 0
možnosti
9

99,5

27. 12. 2007 22:21
Re: To už tady bylo.

Máš pravdu. Ale totéž co ty, říkali i komunisti. "Neplodný pacifismus", tak nazývali to pomýlení. Je to neřešitelný paradox a já prostě vím, že kromě bezprostřední sebeobrany násilí nepoužiju a nemohu ani cítit obdiv k těm, kdo tak činí. Ať už ve jménu čehokoliv.

0 0
možnosti

Gruškin

27. 12. 2007 21:38
V každém

ohledu necítíte propastný rozdíl mezi euroatlantickou kulturou a větším kusem světa. Civilizované země nabízejí denně stokrát přátelskou ruku, jsou však země, které v podané ruce poznávají slabost, odevzdanost a otrocký pocit tomu silnějšímu, agresivnějšímu sloužit. Kdo vyzbrojuje islámské země?? Kdo denně vyhrožuje zánikem USA, Evropy, ikdyž stále přijímají stovky migrantů pouze ve špinavých trenýrkách a s odborností žrát,srát,souložit??? Jestli o tom nic nevíte, tak jste nadrogovaný puberťák. Afrika jednoho dne zcela vyschne, lidé budou vraždit pro decku kapaliny. Rusko jednoho dne se samo zalkne z nadbytku jaderných raket a z tisíců odpalovacích kontejnerů a z nadpočtu maršálů, kteří dnem i nocí taktizují nad mapou svobodného, proto nepřátelského světa. Vy jste hluchý a slepý???

0 0
možnosti

orca1

28. 12. 2007 10:16
Re: V každém

Jen pro informaci která že země nabízí pomoc několikráte denně jen tak z lásky ???

NEEXISTUJE !!!!

0 0
možnosti

vagabund

27. 12. 2007 21:28
Cesta do pekel je lemována dobrými úmysly.

Je to paradoxní ale bohužel je svět tak špatný proto že ve vyspělých společnostech mají příliš velký vliv lidé s podobnými názory jako vy.

0 0
možnosti

CHYREN

27. 12. 2007 21:27
Hloupost jedna za druhou..

ospravedlňuje nízký věk a špatně pochopené vzdělání.Rv

0 0
možnosti