Diskuse

Cina v rozkvetu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

B.Walsh

9. 4. 2008 18:44
Tohle

je zatím asi Tvůj nejlepší článek R^

0 0
možnosti
P

philipe

9. 4. 2008 2:01
pro autora

Pane Míko,není na tom nic nepochopitelného,proč najednou vyrostlo tolik pročínských Evropanů a Američanů.Za vším stojí ten našim představám se vymykající,biliony čítající kapitál,který v Číně investovali evropští a američtí kapitalisté. Kapitalisté není nadávka ale označení těch,kteří maji finance,tedy kapitál.Když bude Evropa a USA bojkotovat Olympiádu,musí pak Čínu bojkotovat i hospodářsky a to znamená přijít o většinu investic.Byla to a stále je neodpustitelná hloupost,transferovat takové horentní sumy kapitálu do komunistického státu.Ale jak všichni víme,kapitalisté nejsou nikdy sytí,chtějí mít pořád víc a víc,ať to stojí co to stojí.A ta jejich příslovečná nenažranost se jim v minulosti už několikrát vymstila,jenže oni jsou nepoučitelní.Kdyby se alespoň trochu zabývali dějinami věděli by,že u Číňanů je lež a podvod ta nejvyšíí lidská moudrost.Tak to bylo už před Konfuziem a platí to dodnes.Jednají-li Číňané moudře,a o to stále usilují,tak lžou a podvádí.Je to jejich životni krédo.

0 0
možnosti
L

Luborka

9. 4. 2008 9:35
Re: pro autora

Je to jejich pravda. Každý má právo na svou pravdu a každý se brání pravdě jiných, pokud mu způsobuje jiný pocit než je radost.

0 0
možnosti
N

newton

8. 4. 2008 22:35
Pane Míko,

je moc hezké, že jste tak enthusiastický. Až budete starší poznáte, že v tom "velkém" světě jde jen o dvě věci: Moc a prachy. Ideály jsou bonbónky pro ty naivní.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

8. 4. 2008 22:46
Re: Pane Míko,

ze jde o "Moc a prachy" vim uz ted....

ale vim i neco vic... nejen o penize a moc, ale hlavne a predevsim o manipulaci a lzich, o to tu jde jeste vic nez o cokoliv jineho a mezi to patrite i vy.

0 0
možnosti
YY

Yeback

8. 4. 2008 21:56
V okamžiku kdy vládne neviditelná ruka trhu, porušování

něčích práv nikoho nezajímá. V Africe se porušují práva prakticky po celém kontinentu a taky to nikoho nezajímá. A můžete se stavět třeba na hlavu a stejně s tím nic neuděláte.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 4. 2008 21:55
máte černobílé vidění světa

Uvádíte v textu emotivní doměnky a rozčilujete se nad tím, že někdo nesdílí propagandistické nadšení. Tzv. "agenti Číny" vaše nadšení nesdílejí prostě proto, že znají fakta a uvažují racionálně (bez nadšení). Vy máte nadšení, ale nezajímáte se o fakta, hledáte propagandu. Nadšenecká propaganda je často lživá a to zcela prokazatelně. Například je časté tvrzení o 6 milionech Číňanů v Tibetu. V Tibetu přitom nežijí ani celé tři miliony lidí a Číńanů je tam pár tisíc.  Tibeťané mají určtě problém s Číńany a ten je hlavně majetkový. Číńané rozprodávají majetek, který v padesátých letech Tibeťanům ukradli. Ale nedělejte z ních svaté. Dalajláma svého času kamarádil i s Himlerem a dalšími nacisty. Možná se vám nebude líbit třeba tohle: http://greyfalcon.us/Quest%20of%20the%20Nazis.htm

0 0
možnosti
VD

všd

8. 4. 2008 21:55
f07487@student.osu.cz

Ono je to složitější. USA dlouhá léta vedly studenou válku proti Sovětům, kteří bez soudu zavírali a odposlouchali své občany. Potom studená válka skončila, na chvíli svitla naděje, a dnes se Bush a Putin oslovují Jiří a Vladimíre, a oba odposlouchávají a bez soudu zadržují své občany ... A tím, kdo z poslední etapy studené války (Raegan) profitoval, se stala Čína ... která také odposlouchává občany a bez soudu je zadržuje.

Jenže je v tom jeden rozdíl, zatímco v USA je demokracie čím dál méně, v Rusku i Číně jsou na tom jistě lépe, než v době Raeganově.

0 0
možnosti
C

Crossfire

8. 4. 2008 21:06
Hospodářství vs Demokracie

Kdyby bylo v Číně demokratické zřízení, pak by hospodářská prosperita byla ta tam.

Chudý venkov by zvolil socialistickou vládu, která se bude snažit chudé uplatit, bohaté zruinuje, nakonec vládě nezbyde ani na financování infrastruktury a máme tady další puče, revoluce atd.

Zkrátka do starověku se Čína dobrovolně nevrátí.

0 0
možnosti
A

antizelenka

8. 4. 2008 20:59
komunista komunistu nekritizuje

Rv

0 0
možnosti