Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bez regulace zdravotní péče, tj. bez omezení věku, kterého se lidé dožívají, to prostě nepůjde.

0 0
možnosti

J92a27n 97P35i93r73k60l

21. 1. 2015 10:02

Jak se bude počítat důchod lidem, jejichž děti u nás vystudovaly a pak ojely podporovat důchody do ciziny? Celý článek a úvahy pisatele je jen snůška hloupostí.

0 0
možnosti

J94a86n 12P64i79r60k29l

21. 1. 2015 10:03

Oprava :odjely

0 0
možnosti

Ja vidim vec vcelku jednoduse a pritom i dost nerealne (z pohledu ochoty ruznych skupin ji takto realizovat).

Kdyz jsem o duchodech premyslel dosel jsem k zaveru, ze nejlepsi by asi byl jako "duchodova davka" tzn pro vsechny stejna castka. Zrusit v podstate zasluhovost dle vyse prispevku do systemu. Socialni platby prevest do urovni dani (co jineho to v dnesni dobe nakonec je - u vyssich odvodu ma v tuto chvili strop, tento by timto zanikl, nebyl by pro nej u Ldane" duvod).

Pote by vznikl asi "nejspravedlivejsi" (takova vec neexistuje) system. Kazdy by mel narok na stejnou castku (nejoptimalnejsi hodnotu castky nedokazu ja vypocitat, to bych nechal jinym). Ti kteri si mohou vydelat vice, si mohou vice take odlozit (investice, majetek a.j.). Ti kteri nemaji moznost, by mohli dozit s vyhledem prave a duchod jako takovy, relativne presne by vedeli kolik bude jejich duchod.

Pripominam ze je to muj napad a nazor. A nyni do me :)

0 1
možnosti

Jak si můžou ti, kteří vydělají více odložit, když je pěkně zdaníte?

Ti, kdo si vydělají více, si odkládat chtěli - a vidíte, soudruh Sobotka jim to za spolupráce lhostejného Babiše zatrhl.

   Kolik by ten střed dělal (za současné "sociální daně")? To je jednoduché - o něco méně, než je současný průměr (aby nedocházelo ke schodků), řádově 10 000 až 10 500.  Nyní. Kolem 9 000 za deset - patnáct let a později ještě méně.

0 1
možnosti

V82í48t 84Ž96í84l51a

21. 1. 2015 7:09

Podle autora by vzorem ideálního důchodového státu bylo třeba Somálsko!?

Každá rodina tam má 10 dětí a všichni pracují (hledají něco k jídlu). Nevím jestli by jste tam chtěl trávit důchod?

Tím chci říct, že nezáleží na počtu lidí, dětí, pracujících, ale na celkové vyspělosti státu, jeho bohatství, HDP apod...

2 0
možnosti

Dobrý den pane Žílo, že Vy jste ten blog nečetl .. :-) Přeji hezký den :-)

1 1
možnosti

ad 'Přes všechny výhrady k průběžnému systému výplaty důchodů považuji financování založené na tom, že příspěvky plynoucí od aktivních účastníků se okamžitě rozdělují oprávněným poživatelům dávek za !!jediné!! správné - takto rychle "otočené" peníze totiž nelze (resp. lze velmi obtížně) vytunelovat a rozkrást.'

1) Nikdy neexistuje jedine spravne reseni. Lide, kteri to tvrdi, bud mysli zjednodusene, nebo jsou to populisti. Nebo oboji.

2) Tyto prostredky lze vyborne tunelovat (na dluh) a pouzit jako uplatek pro volice.

3) nikdy nedavej vsechna vajicka do jednoho kosicku - proto vicezdrojove financovani je lepsi, nez jeden zdroj. Takze prvni, druhy, treti pilir + individualni sporeni jinym zpusobem je vzdy lepsi, nez pouze prvni pilir, at uz ma jakekoliv parametry.

1 0
možnosti

děkuji za názor :-) jediné správné není dobrá formulace, uznávám. Koriguji za "dle mého názoru v dané situaci nejlepší"

0 0
možnosti

Autor nepoužil údaje ČSÚ, ale údaje z novinového článku.

Údaje ČSÚ jsou podstatně jiné:

http://www.nku.cz/assets/media/informace-14-08.pdf

A ty jsou v souladu se závěry aktuální důchodové komise.

Vývoj schodků důchodového účtu není nepříznivý.

0 0
možnosti

Podíval jste se na graf číslo tři? A na obrovský a stále rostoucí rozdíl mezi červenými (výdaje) a modrými (příjmy) sloupečky? Vám nepřipadá ten rozdíl a jeho zvětšování nepříznivé. Vám nevadí, že rezerva účtu je na úrovni ročního schodku?

0 0
možnosti

S některými myšlenkami v článku souhlasím, ovšem k těm "černým pasažérům" neochotným mít děti - co když někdo děti prostě mít nemůže?8-o

0 0
možnosti

Jo, je to smůla když někdo dítě mít nemůže. Ale pořád.. Dítě stojí milion až dva. Tolik peněz zaplatíte za jídlo, oblečení atd. než opustí rodinné hnízdo. Lidi bez dětí tyto peníze ušetří. Ať je tedy dají na svůj důchod..

1 0
možnosti
Foto

vytěsnění černých pasažérů, tedy těch co platí minimálně, prohlašují že od státu nic nedostávají, že nemají dovolenou a nemocenskou, všichni víme o kom je řeč, o OSVČ, pokud by i oni se začali podílet na platbách do sociálního systému, situaci by to jistě zlepšilo, jinak to nakonec stejně nepůjde, současná situace je do budoucna neudržitelná

2 1
možnosti

Z čeho usuzujete, že se OSVČ nepodílí na platbách do sociálního systému? Podle lží pana Mládka a jemu podobných?

3 0
možnosti
Foto

Amatérské návrhy situaci nezlepší. Příčinou je privatizace, která přesměrovala zisky státu do soukromých kapes.Rv

3 7
možnosti
Foto

do kapes důchodců, nepracujících, sociálně potřebných, prostě se to všechno prožralo, jak říkával Kalousek

0 0
možnosti

NENÍ DOST PENĚZ NA PENZE PRO VŠECHNY!!

Přiznejme si to - pokud není schopen dostatek peněz na penze vybrat stát na daních, tak ty peníze v ekonomice nejsou a protože hodnoty nevznikají z ničeho, tak nejsou schopni si na penzi uspořit ani sami občané.

Proto jedinou cestou jsou regulace poskytované zdravotní péče - regulační poplatky, placené nadstandardy a standard zdravotní péče jen tak nízký, aby se dále nezvyšovala délka dožití.

Proto také byly poplatky ve zdravotnictví zavedeny současně s reformou penzí.

0 1
možnosti
Foto

váš brácha Slávek to vidí jinak, v tom se evidentně nehodnete

1 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik