Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Drslavicích musí být skutečně krásně, opravdu tam jsou lidé, kteří mají po kapsách 200tis. - 500tis., které jsou schopni naházet do automatu na benzince?

Zakážete automaty a hráči se přesunou do soukromí tak, jako to bývalo za komunistů, hrálo se po bytech, v hospodách a podobně. Víte jaké tam bylo riziko? Že herní bankéř těm lidem půjčil. Narozdíl od něj automat nikomu nepůjčí a nikoho nenechá hrát zadarmo. V současné době si k "jednorukému banditovi" dotyčný musí těch 200tis. přinést a musí je někde sehnat, což je výrazně obtížnější než hrát rovnou na dluh.

Zákazy nikdy nic nevyřešily. Sklony ke gamblerství mají chudší lidé, možná by bylo lepší řešit bídu lidí jiným způsobem než je zákaz automatů. Velká část příjmů většiny lidí jde v současné době na různé daně, poplatky, pokuty, penále, zákonem určená pojištění, za většinu jejich příjmů se dočkají jen zákazů a omezení. Nebylo by lepší jim tu větší část peněz nechat, aby dosáhli i na jiné životní radosti než je utopit pár posledních peněz v automatu?

2 0
možnosti
PBR

Dobrý večer, úvodem bych Vám rád napsal, že jsem přečetl několik Vašich článků a tak nějak mě mrzí, že nejste i mým starostou. Drslavickým závidím.

K Vašemu článku mám jen jeden drobný dodatek. Ono to není jen o ztrátě peněz. Je potřeba vidět hlavně to, že každý z těch hráčů, kteří tomu propadnou a nezvládnou svou závislost korigovat ani sami a ani za pomoci rodiny, právě nejčastěji o ty rodiny přichází. Člověk, závislý člověk neprohrává jen své majetky, ale hlavně rodinu, přátele a nakonec velmi často i sám sebe.

Já vítám rozhodnutí o regulaci hlavně výherních automatů. Právě tou jejich regulací se myslím velmi očistí prostředí ve kterém žijeme. Ale přiznám se, že znám spousty hospodských, co sami od sebe přišli na to, že ti jednorucí banditi jim v jejich vlastní hospodě spíš škodí, takže se s nimi rozloučili, ale vím, že to tak není všude.

Přeji Vám krásný zbytek večera a je asi zbytečné dodávat, že dávám velikou karmu.R^

0 0
možnosti
RM

Dobrý den taktéž Vám, a děkuji za milá slova, kterých si velmi vážím. Děkuji také za Váš dodatek, 100% souhlasím .. v blogu jsem se zaměřil spíše na ekonomický aspekt problému.

Pokud by jste měl někdy cestu na Slovácko, ozvěte se, rád Vás v Drslavicích přivítám. Taktéž já se zájmem čtu Vaše články, jsou pro mě inspirativní a podnětem k zamyšlení. Přeji Vám vše dobré. :-)

1 0
možnosti
VS

Možná autor nepasuje některým svými názory, ale je za ním dobrá práce - stačí se podívat do Drslavic.

0 0
možnosti
Foto

Zcela chybná analýza problému a nutně pak i chybný závěr. Pokud sám nejste patologickým hráčem, nepochybně zasahujete do práv těch, kteří jsou, i do práv těch, kteří takovou poptávku uspokojují.

Tedy jste sociálním inženýrem, který musí vnutit své osobní pravdy jiným osobám násilím.

Samozřejmě je hloupost naházet do automatů veškerou hotovost, ale tím, že jim to znemožníte, neuděláte z hlupáků chytráky. Našel jste špatné řešení.

6 0
možnosti
RM

Děkuji za Váš názor, se kterým nemůžu souhlasit. Když bych začal odzadu Vašeho příspěvku, nedovolil bych si nikdy označit gamblery za hlupáky. Z drtivé většiny se jedná o normální lidi jako Vy nebo já, které postupně stáhla ke dnu závislost na hře, které pak nedokázali odolat. Vím, že mě za toto co napíšu nejspíše ukamenujete, ale jsem si jist tím, že zásadní vinu na osudech těchto lidí nese stát. Stát, kterému se hazard zcela vymkl z rukou a narostl do obludných rozměrů, kterých jsme dnes svědky. Stát, který dělal, že tento problém se ho netýká a odvětví nedokázal - a možná ani nechtěl - zavčasu regulovat.

Svoji osobní pravdu nikomu nenutím, a už vůbec ne násilím. Patologickým hráčem nejsem, nikdy bych nechtěl být a nikomu bych nepřál aby byl - považuji tento typ hazardu za velké zlo v porevoluční éře naší země. Právě proto jsem si jist, že je nezbytně nutné státem (nikoliv mnou, z hlediska starosty jsem svoji možnost věc ovlivnit označil jako nesystémovou) zasáhnout do práv těch, kteří tento byznys provozují .. a to i navzdory tomu, že jsem zastáncem svobody podnikání.

1 0
možnosti
Foto

Evidence patologických hráčů je důležitá? A k čemu? Odebereme jim snad občanky a uděláme u nich nesvéprávné? Odebereme jim nějaká práva, která dosud platí pro všechny bez rozdílu? K čemu ta evidence má sloužit?

3 0
možnosti
Foto

Já bych to cítil tak, že autor vyčlení skupinu dozorců (nepochybně státem královsky placených), kteří ráno odvedou otce, nebo matku, do práce v klepetech, odpoledne si je zase vyzvednou, odvedou domů, dohlédnou na péči o domácnost, schválenou TV stanici a pak i na formu sexu, aby byla tak nějak v pořádku. Orwell to je pane.

3 0
možnosti
PN

P43e33t67r 89N81ě34m27e89c

9. 10. 2014 16:22

"Nejlepsi" je autorovo argument proc no nezakazal ve sve obci :(

0 0
možnosti
VS
JN

J46o14s43e21f 96N74i97k23l

9. 10. 2014 16:14

...hrací automaty se u nás neměly vůbec povolovat...proč by měl někdo vydělávat na hlouposti jiných..ale hold jsme vyspělá demokracie a co není zakázáno je přece povoleno...a na hlouposti se dá přece dobře vydělávat...my ti peníze půjčíme, ale s takovým úrokem, že vrátíš téměř dvojnásobek...ulož si u nás peníze, ma ti je zúročíme možná tak akorát s úrokem 0,8..%...s tím se u n ás táhne i lichva a další neduhy...hrací automaty zakázat!...

0 1
možnosti
PT

Ale tohle je clanek o vyhernich automatech... jiste nechcete detem zakazovat jejich zabavu ?

0 0
možnosti
PT

Take mohu uvest extremni pripad, kdy se alkoholik napije a sedne do auta a nekoho zabije. Celkova skoda za lidsky zivot je pak vic nez prohrany rodinny rozpocet. Tolik k extremnim pripadum...

S omezenim automatu nesouhlasim. Pokud nenakrmi rospocet hraci (skrz provozovatele), budu ho muset o to vic nakrmit ja, nehrac. Tak by tomu bylo i v pripade alkoholove prohibice nebo uplneho postaveni koureni mimo zakon.

1 1
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik