Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Naši civilizaci vybudovali inženýři a teď ji ovládli úředníci a právníci, kteří ji zničí. Zdá se, že současný systém je nereformovatelný a musí se zhroutit - ekonomický krach, možná válka. Škoda, kéž by bylo nějaké lepší cesty. Chudáci naše děti.

0 0
možnosti

Škoda, že mnozí lidé v době internetu, obvzláště když měli obchod z počítačovými potřebami, neumí do článku vložit link. Když už mluvím o nějakém případu, linknu ho.

Proti pokutě se odvolá a dostane o dost menší. Prostě narazila na pitomce, ale při odvolání se to srovná. Ono, zaměstnávání lidí mimo pracovní poměr je docela problém, zejména třeba na stavbách. Každý může říct, že zaskočil jen na hodinu, den, týden, ... . Jenže podnikatelka by měla vědět, že v takovém případě musí zhotovit smlouvu.

0 0
možnosti
RM

Dobry vecer pane Pavle, nevim, co mate presne na mysli, ale link na clanek o kterem hovorim je pod blogem jako souvisejici. Zkuste si ho prosim precist a pak mozna prehodnotite i druhou cast Vaseho prispevku.

0 0
možnosti
RM

Ten trest je adekvátní situaci, kdy načapám děcko na dvorku, které ke mně skočilo pro zapadlej míč, zatáhnu ho do baráku a tam ho zlynčuji do krve a dolámu mu ruce nohy.

To si grázl zapamatuje do smrti, že mi nemá lézt přes plot pro míč. :-(

Strašné.

0 0
možnosti
Foto

To je přesně bod, kdy byrokraticko-centralistická moc státu vymkla veškerému rozumu.

4 0
možnosti
Foto

zkopíruji svůj názor, který jsem napsala i u podobného blogu, neb ;-€.....ani já jsem nevěřila vlastním očím, co čtu....obzvláště v době, kdy má naše PS a vláda plnou pusu řečí o rodinné pomoci, rodinné solidaritě atd. v návaznosti na důchodový systém. Tohle je pak zpětná vazba od státu? FUJ! I kdyby ta paní využila nezaměstnanosti svého syna a on jí tedy v rámci rodiny tam pomáhl a ona se tak mohla postarat o domácí krb, tak co? To jí měl syn říci..."trhni si nohou matko? Pokud mi za to nezaplatíš, neočekávaj ode mě pomoc?" ...jak si pak ty děti máme vychovat, aby i v našem důchodovém věku jim přišlo naprosto normální vypomoci?...a úředník? kdyby měl mozek, tak to neřeší a přejde. Vždyť jde o syna, proboha. A já říkám: milý úředníku, nechtěj se jednou dostat do situace, kdy tě vlastní rodina odkopne, protože jí za pomoc nezaplatíš. Hanba!;-€!!

5 0
možnosti
JC

Nenadávejte na úředníky, ale na politiky. Když úředník zákon nedodrží, je postaven před soud, jako ten náčelník policie, co odpouštěl pokuty... Proti úředníkům je na to specielní trestný čin maření úkolu úřední osoby.

Specielně tu šílenou pokutu za zaměstnávání osob bez pracovní smlouvy si vymyslel Drábek z TOP09, když byl ministrem práce a sociálních věcí. Inspekce práce se toho nedomáhala, naopak proti tomu dost výrazně inspektoři protestovali, ale bylo jim vyhrožováno vyhazovem, když to budou bojkotovat.

Ta absurdita či spíše zvěrstvo jde na vrub Nečasovy "pravicové" vlády.

5 0
možnosti

Pak, že zákony platí pro všechny, že? To už by Drábek (o Janouškovi škoda mluvit) dávno seděl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik