Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Mě by zajímalo čím je dnešní civilizace nemocná. Žádné choroby nevidím, žijeme jinak než by si církev představovala, ale nemoc to není. Vy uvádíte šťastnější a spokojenější život. Já žiju celkem šťastně a spokojeně, lidé kolem mě víceméně také, tedy někteří více a někteří méně. Zcela jistě však vím, že život v době, kdy měla církev hlavní slovo, nijak šťastný a spokojený pro běžné občany nebyl. Takže moc nerozumím tomu, co by chtěl papež léčit.

1 0
možnosti
JC

Léčit by chtěl především to, že počet věřících se zmenšuje a zmenšuje. Oveček ubývá, vliv prelátů se zmenšuje. To je, dle něj, ta nemoc. Pro lidstvo a civilizaci je to ale dobře. Lidé jim už "nežerou" ty jejich pohádky a dogmata.

0 0
možnosti
JH

J12a58n 89H84l35e61d15í18k

1. 8. 2014 22:52

ono už i zmínka o jakémsi nenahmatelném duchovnu nebo konečné zodpovědnosti vyvolává u pyšně nevěřících Češích velkou nedůvěru a vrozený odpor k něčemu, co nemohou nijak ovlivnit a co je viditelně přesahuje

1 0
možnosti
AB

Díky tomu, že nejchamtivějším článkem dnešní společnosti je církev, snad nemá ani cenu nějaké pokrytecké desatero ani číst.

2 3
možnosti
JZ

Nepřečtu to, ale vím, že je pokrytecké. A ještě si na to úplně nesmyslně naroubuju neoblomný názor na chamtivost církve, a to ještě pod slovy člověka, který se snaží z titulu představeného celé církvi zrovna tu chamtivost změnit. ....

1 1
možnosti
Foto

Nejsem věřící, ale papež František se mi, jako člověk, hodně zamlouvá.

4 0
možnosti
JR

J81a22r74a 19R28a18n83k

2. 8. 2014 9:02

Tvrdim o sobe, ze jsem agnostik, ale minuly rok, prvni den v Rime a "uondana" skoncila mezi tisici na namesti a z velkych monitoru pouze tusila o co asi jde, kdyz se obevil, tekly mi slzy po tvari a kanadsky kamarad, katolik diky studiim na Notre Dame trochu vlaznejsi, s udivem rikal: Ty??

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik