Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těm, kterým podávání přiznání na 0 kč připadá logické, si dovoluji namítnout. Když už daň je a nějaká administrativa je nutná, tak proč by to nešlo jedním z těchto způsobů: a) z registru vozidel je poznat, že auto je hasičské a tuto informaci si státní správa sdílí b) jednou podám přiznání na 0- Kč a až do změny (například přestavbu na valník) žádné další nepodávám.

0 0
možnosti

Podáním přiznání ( byť na 0,- Kč) úřadu "sdělujete", jakou máte povinnost odvést daň, takže i když VY víte, že je daň 0,- neznamená to, že není třeba přiznání podat (úřad "neví" jakou jste měli zaplatit daň - využité slevy jim sdělíte právě vyplněním příslušných kolonek).  To byste podle stejného vzorce prostě jako OSVČ nepodal daňové přiznání, protože VY víte, že daň vám žádná nevyšla?  A pokuta 500,-Kč za pozdní podání přiznání byla za uvedená období v zákoně, mimochodem už není. Je to mrzuté, ale můžete se zlobit jen na sebe a úvahu, že úřad "ví" že nemusíte nic platit, a tedy ani podávat... Zkuste požádat o prominutí.

0 0
možnosti

Dobry vecer pani Muronova, dekuji za Vas nazor. Jak uz jsem odpovidal nize, nelze tuto vec dle meho nazoru srovnavat s OSVC. Zakon jasne rika, ze pozarni vozidla jsou osvobozena od dane. Tecka. Zkuste mi prosim zargumentovat, jaky ma vyznam danove priznani, ktere ma VZDY (narozdil od Vami zminovane OSVC) danovou povinnost 0,- Kč? Verte mi, ze i kdyz k sobe byvam velmi kriticky, v teto situaci se na sebe nezlobim. Zlobim se na tento IDIOTSKY stat, ktery po nas pozaduje priznani, jehoz relevance je nulová.

4 0
možnosti
Foto

Měl jste to roztrhat a zahodit. Daň z blbosti totiž není ani v novém Občanském zákonu zakotvena.

0 0
možnosti

To by si moc nepomohl, pokud by to předali na exekuční oddělení a když se nebudou obtěžovat, tak i pro 1000 zablokují účet a k tomu ještě 500 jako exekuční náklady... a bez problémů vyseknou i zástavní právo....

1 0
možnosti
Foto

šílené ...doslova...dotyčným úředníkům se někam vytratil selský rozum...

1 0
možnosti

Nejde ani tak o selský rozum jako o zákon

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

tak úřední šiml zase mohutně zařehtal!!! K několika komentářům zde zmíněným bych jen uvedl toto: Podat přiznání je dejme tomu povinnost. Nesmysl, ale povinný! Dobře. Pochybení nastalo, nicméně škoda nevznikla. Stát tedy měl prostřednictvím svého FÚ aplikovat zdravý selský rozum a udělat "ty ty ty", ať už se to příště neopakuje ... a pokutu blahosklonně odpustit.

Vždyť i policista vám mnohdy menší dopravní přestupek vyřeší "domluvou".

2 0
možnosti

Je mi jasné, že tou povinností míříte na mne, já to beru, udělal bych ty ty ty jak navrhujete, jen říkám, že měli nárok na to tu pokutu napařit

1 0
možnosti
Foto

Ježíši...8-o Čím dál častěji si říkám, že pro zachování zdravého rozumu snad ani nechci znát všechna zákoutí našich imbecilních zákonů...8-o;-(

0 0
možnosti

Co se vam na tom nezda?

1 0
možnosti

No asi to není žádné štěstí. Ale na druhou stranu, každý podnikatel také musí podávat přiznání k dani z příjmů. I když má příjem nulový. Dokonce i když je ve ztrátě.

Totéž platí např. pro DPH. A to i v případě, že je nulové DPH nebo dokonce dojde k nadměrnému odpočtu. A stát tedy firmě DPH vrací...

1 1
možnosti

Dobry den pane Novotný, děkuji za Váš názor. Ta situace, kterou uvádíte, je přeci jenom poněkud odlišná od té, co popisuji. U podnikatele daňová povinnost jedno období vznikne a jiné nikoliv .. v našem případě je zákonem garantované osvobození od placení daně hasičských vozidel. Jinými slovy, jaká je vypovídací schopnost daňového přiznání, když ve 100% případů je vlastní daňová povinnost 0,- Kč?

2 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik