Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Kdyby šli hlasovat všichni tak hlas vyjde na cca 50. Takže lidi nejsou efektivní a házíte to na brusel. :-)

0 0
možnosti
AZ

Elektronické volby - dobře sice už na volby většina obyvatelstva hází bobek, ale uplně se vzdát hlasovacího práva ? Vždyť teď máte v každém okrsku volební komisi, která na to dohlíží, co byste měli v případě elektronického hlasování ? nic :-P

0 0
možnosti
NO

V původním plánu vlády Petra Nečase už jsme v Česku měli mít elektronické volby právě teď, na řádné sněmovní volby v roce 2014, ale nakonec na to nebyly peníze. Proc se starosta hneva na Brusel? :-)EUR^

0 0
možnosti
Foto

Tak mimo variantu elektronických voleb můžete přemýšlet dál:

1/ Proč musí volby trvat 2 dny, když jsou země, kde botatě stačí 1 den?

2/ Proč se musí tisknout hromada papírků pro každou stranu když to jde vytisknout na 1 list? (např, viz Rakousko)

3/ Proč se hlas musí cpát do obálky a nestačí ho jen vhodit do urny??

..... všechno tohle stojí peníze navíc ......

5 0
možnosti
AZ

1) dva dny aby se efektivně pokryla většina obyvatel - z důvodu zaměstnání, cest apod.

2) tady bych souhlasil, 

3) zde je to zcela jasné a nezbytné - přišel by člověk, šel by za plentu, pak k urně a do ní by hodil "stoh" volných lístků. A vy nemáte nejmenší šanci tyto lístky pak nějak odlišit a celé volby jsou zmařeny. Takže proto ty obálky ;-)

1 0
možnosti
JH

Jako starosta byste mohl vědět, že pravidla fungování EU si neurčuje jakýsi Brusel či EU sami, ale určují to politici členských států, kteří je odsouhlasují. Takže nenadávajte, prosím, na anonymní Brusel, ale třeba na naše politiky, že tu EU vedou stejně špatně, jako naši zemi. Počítáte zámkovou dlažbu, ale 30 tis. zdarma zašantročených bytů naším vysmátým premiérem Vám nevadí? Neměli bychom zametat raději před vlastním prahem?

4 3
možnosti
JH

Pane starosto, bloger, který dává mínusy nesouhlasným reakcím pod svým článkem místo věcné protiargumentace, je opravdu ubožák. Projevujete se spíše "jako" mazaný politik než férový vesnický starosta.

0 0
možnosti
PN
RK

Pane starosto, pokud vím, v Estonsku už 5 let elektronické hlasování existuje. A pochopitelně i volby do EP tam probíhají touto metodou. Jak budou volby probíhat si určuje každý stát sám, Brusel jen určí datum.       Vy jste členem KDU-ČSL. V době kdy v Estonsku zaváděli tento systém byla KDU-ČSL v Topolánkově vládě, Čunek byl 1. místopředsedou a ministrem pro místní rozvoj.      Budete si muset kopnout do vlastních řad.

6 1
možnosti
RK

Pane Starosto, co takhle kdyby kromě toho mínusu jste ještě napsal v čem nemám pravdu? Plivat na Brusel je strašně jednoduché. Vy na Moravě můžete ještě plivat na Prahu. Snadno se všechno svede na někoho kdo je daleko. Rv

1 0
možnosti
JH

J11a57n 42H16e98l36l31e39r

25. 5. 2014 19:22

Ten argument je pomýlený ... vysvětlovat si, proč lidé k volbám nepřišli, může každý po svém. Já, kupříkaldu, k volbám nešel, protože si myslím, že do důležitého orgánu, jakým parlament EU je, si žádný z volených kašparů vstup nezaslouží. Tedy nikoli, že bych nevěřil v důležitost voleb do EU, ale produkce místního prasečáku, která se tam cpe, mě neoslovila.

Doufám, že EU bude fungovat dobře i nám navzdory.

1 0
možnosti
NO

proc ten panacek nevyrvava a netlaci na sve poslance co do elektronickeho hlasovani  v ostatnich pripadech? Mel snad dosud malo prilazitosti? ;-DEUR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik