Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Média plná politiků a v internetových diskusích většinou plky o ničem. Jak jsem již psal níže, je smutné že při výkonu služby vojáci zemřeli. Ale fakt že někdo zemře při výkonu služby ještě přeci automaticky není hrdinským činem. Tak za co ty medaile? A kde jsou zvony a sirény, když při výkonu služby zemře policista, hasič, záchranář??

0 0
možnosti
Foto

Vojáci ve válce umírají. Sami je tam posíláme a pak z toho děláme obrovskou tragédii. Mně by zajímalo, zda vůbec tušili, za co bojují.

1 0
možnosti
PK

Asi pan Pezscynski Vám to vysvětlí lépe než já. Kdyby lidé nebrali drogy, tak by afgánský problém nebyl nebo byl malý.

0 1
možnosti
PK

Může to být utopie, ale bez nějakého částečného rozdělení sfér vlivu Rusko x USA x Čína to  bude stále horší a horší. Ale asi dějiny to chtějí jinak. Nejde jen o Afgánistán. Tam si vylámali resp. vylamují zuby Angličané, Sověti s Babrakem Karmalem, co prý vše zbabral, NATO.

1 0
možnosti
IH

A když proti extrémistům nezasáhnete, lehce se přihodí to, co momentálně v Iráku a v Sýrii, vznikne totalitní stát pod vedením fanatiků.

1 0
možnosti
PK

Ti fanatici jsou dost často úspěšní když se Rus a Amerika "perou". A bez mnohanásobného zdražení ropy v r.1973, nad kterým Ivani jásali, by Arabové neměli peníze nebo ne tolik.

1 1
možnosti
IH

O tom výcviku ze strany USA, to podobný argument jako vyčítat znásilněné ženě, že měla krátkou sukni. Prvotní přece byla okupace Afgánistánu Ruskem a cca 2 miliony mrtvých v tím vyvolané občanské válce.

3 0
možnosti
PK

To může být pravda, ale to co jsme docílili, je lepší? Bush jn. sliboval, že je vykouří z děr. Dějiny nejsou spravedlivé, ale vždy musím jít cestou menšího zla.

0 0
možnosti
RH

K tomu vyzbrojení: z tehdejšího pohledu bylo vyzbrojení afghánců správné. A že dnes by si to amíci možná rozmysleli? To by si taky papež mohl říct: Kdybychom tenkrát neupálili Jana Husa, tak jsme v České republice mohli mít víc věřících. Jinak, škoda těch kluků.

2 1
možnosti
Foto

Jakkoliv je to smutné a s rodinám padlých vojáků patří vyjádřit naši soustrat, je nutné mít na paměti že šlo o vojáky a v podobných konfliktech je bohužel nutné se ztrátami na životech počítat. I s tím rizikem do akce šli...

6 0
možnosti
AJ

milionkrat omlete otazky. Ach jo. :

1) Je česká účast v rámci mise NATO v Afgánistánu nezbytná? ANO je

2) Je opravdu tak nevyhnutelné válčit v Afganistánu (resp. v Iráku) kvůli tomu, aby se jednou neválčilo v Evropě? ANO, je

3) Nebyli to náhodou američané, kdo afgánce vyzbrojil a naučil je válčit v době, kdy Afgánistán okupovalo Rusko? ANO, a myslim si ze toho dnes doat lituji

4) Je dosavadní výsledek válečných konfliktů v Afgánistánu a Iráku pro NATO uspokojivý?

5)Splnily ty války ten cíl, se kterým do nich spojenci šli? To neposoudim 6)Nebylo by pro příště lepší důsledně se zaměřit na obranu vnějších hranic států NATO než vojensky intervenovat do Afgánistánu a Iráku? NE, nemoc predchazite PREVENCI, popr. lecite v zarodku, a necekate az vam sezere pulku tela

6 1
možnosti
Foto

Pane Javůrek souhlasím, až na to že v době, kdy okupovalo Rusko Afganistán, tak zbraně dodával afgáncům Pakistán, který je získal od USA. Je fakt, že USA k tomu mlčelo.  Kdyby to probíhalo přímo, tak by SSSR řvalo. Jinak jo.R^

1 0
možnosti
Foto

pane Mojmíre, osobně Vám za tento blog děkuji. Kladete tam otázky a úvahy. ALE SLUŠNĚ bez spostých urážek. Já za to děkuju. Ne vždy tomu tak je. Stačí se podívat do přihlouplých  komentářů.

5 1
možnosti
MT

Je opravdu nezbytné vysmolit pár hodin po jejich smrti stokrát omleté hloupé otázky?

Držte se svojí rady a věnujte jim tu TICHOU vzpomínku...

2 3
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik