Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pokud by se politici skládali z drobných živnostníků, pevně věřím, že by dalším podnikatelům nedělali žádné překážky a naopak by jim maximálně  ulehčovali jejich podnikání a snižovali jim náklady. Potom by byla minimální nezaměstnanost, platy by rostly a zvyšoval se by se výběr daní. Pak by se mohl zvyšovat důchod, platy učitelů, lékařů...

2 0
možnosti

Nevšiml jsem si, že by právě David Ráth,Topolánek,  Němcová z ODS a Přemysl Sobotka, respektive Filip z ksčm byly obzvlášt zářícími hvězdami na českém politickém nebi.

0 1
možnosti
MK
JK

J83i18r39i 75K80u72c11e22r63a

28. 5. 2014 15:37

kéž by tak šlo uzákonit, že poslancem, senátorem či prezidentem nemůže být někdo, kdo buď:

1) alespoň 5 let podnikal bez dotací a veřejných zakázek

2) alespoň 10 let pracoval v soukromé sféře

3) alespoň 25 let pracoval ve veřejné sféře

8 1
možnosti
Foto

proč by takový člověk-pokud by byl úspěšný- šel do politiky-do nejistoty povolání?8-o

1 0
možnosti
KB

Ale za Sobotky se přece do dluhů připsaly i ty dluhy vzniklé transformací v 90. letech, které tedy způsobili Klaus a Kočárník. Za dob opoziční smlouvy se Zeman zavázal Klausovi, že dluhy zůstanou mimo rozpočet. Takže situace ČR zůstávala pořád na pohled pěkná. Teprve, když byla ODS úplně v opozici Špidla nařídil všechny dluhy zreálnit tím, že se dostanou do rozpočtu. Pak už se to rozjelo...dluhy pak už se nedají zastavit, pouze se dá brzdit tempo jejich narůstání. Protože jinak byste neměli na důchody, na učitele...na nic.

1 3
možnosti
MK

Za bolševika platilo pravidlo (sice se ne  vždy dodržovalo), že kdo chtěl makat na ministerstvu musel mít 10 let praxe v podniku. Já, když jsem nastoupil po škole jako mladé ucho, co se domnívalo, že bez něj to v podniku nepůjde, dostal jsme se pod zkušeného pracovníka, který na mne dohlížel, abych těch škod udělal co nejméně;-D.

A dnes, raději nemluvit, oč je nižší kvalita škol o to je větší sebevědomí absolventů a král Šalamoun by musel mít pořádný průjem, aby se na všechny dostalo. Dál většina absolventů vykonává práci (pokud ji) sežene i mimo obor.  Tragédií je, když člověk neznalý praxe s často umocněno   prapodivným vzděláním  jde vykonávat řídící funkci s rozhodovací pravomocí. Příklady snad uvádět nemusím;-D

5 1
možnosti
MD

Mozna jste vzdelanim potlacil jiny, podle me mozna dulezitejsi aspekt. A tim jsou moralni hodnoty.

4 0
možnosti
MD

Podle me mate v nazvu clanku chybu. Misto vyrazu 'ceske politiky' melo byt 'ceskeho volice'. Jinak souhlas.

4 0
možnosti
MJ

Víte , pane autore, ono se to časem všechno ukáže ale zatím mi ten Váš tragický omyl české politiky, tedy duo Sobotka- Babiš připadá, že svojí činností ve vládě převyšují taková dua jako byl Toplánek-Kalousek nebo Nečas( Nagyová)- Kalousek skoro o 100%

2 2
možnosti
RM

Dobry den pane Ježku, dekuji za Vas nazor. Dovolim si pouzit rčení "dočkejte času, jako husa klasu" .. vcera jsem si vzal na paškál pana poslance Oklešťka z ANO, dneska pana Sobotku z ČSSD a není daleko den, kdy se pustim do pana Topolanka nebo renomovaneho JUDr. Marka Bendy a spol. Kdo koho prevysuje, bych ponechal na laskavem uvazeni ctenaru meho blogu. ;-)

4 0
možnosti
AM

"Za působení Sobotky jako ministra financí v letech 2002 až 2006 vznikly schodky v rozpočtu ČR ve výši 406,6 miliard Kč."

Eh, a jaký dluh máme dnes???

2 5
možnosti
VS

Eh, a jaký je rozdíl mezi dluhem vzniklým za hospodářského růstu a za hospodářské krize?

6 1
možnosti
VT

Pravděpodobně dostanu spoustu mínusů, ale já bych tu chátru komplet z parlamentu a senátu vyhodil na ulici. Zemana bych ustanovil králem České republiky bez jakýchkoliv pravomocí a Babiše s jeho firemními manažery správcem této země.

3 2
možnosti
Foto

Zeman+ BABIŠ-ČLOVĚČE VY MÁTE OPRAVDU DOST. NEPIJTE HNED RÁNO

5 1
možnosti
DB

Bohužel takových Sobotků je tam ještě více, není sám. A pak je tam ještě velká skupina těch, kteří považují politiku za generátor gejzíru peněz, které by v normálním životě nikdy nebyli schopni vydělat.

8 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik