Diskuse

25 let svobody

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PBR

Tenkrát v listopadu byla úžasná atmosféra a v lidech bylo veliké očekávání. Slibovali nám, že se do pěti let budeme mít jako v Rakousku..To jsem opravdu nechápal, nechápal jsem proč bych se měl mít jako někdo někde v Rakousku. Zaplať pánBůh, že už nezáleželo na nikom jiném než na mně jak se jednou budu mít.

Píšete 25 let svobody, já bych napsal 25 let po komunismu..Ale je to jen podle úhlu pohledu.

Jsem šťastný, že nemusím žít ve strachu jako moji rodiče, mohu komukoli cokoli namítnout a nemusím se bát, že za to budou trpět moji blízcí.

Nebylo těžké se za těch 25 let naučit žít tak jak si přeji, ale přiznám se, že to často bolelo, nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Hlavně proto, že si spousta lidí myslela, že se budou mít jako v tom Rakousku aniž by se o to sami museli přičinit

Na svém synovi a jeho kamarádech už vidím ohromný pokrok v myšlení, oni. kdybychom jim to občas nepřípomínali by vlastně ani netušili, jak spokojeně a skoro bezstarostně si dnes mohou žít. Díky tomu jsem i já strašlivě moc šťastný.

Závěrem bych snad jen dodal poslední věc. Je veliká škoda, že spousta lidí promarnila těch 25 let jen čekáním na zázrak. Ale je také veliká naděje pro tuto zem, že většina už umí jít zázrakům naproti...

0 0
možnosti
RM

R^ vystihl jste to velmi srozumitelne

0 0
možnosti
JR

J16a47r69a 44R98a64n80k

14. 11. 2014 19:10

Po ztracenych jistotach muze plakat pouze ta cast duchodcu, kteri si tehdy zili proti ostatnim nadpomery, ten ostnaty drat jim asi take chybi, kazda odchazejici generace tvrdi (az na hippies:-), kteri svuj zivot od 60. let nezmenili), ze za jejich mladi to bylo lepsi.

0 0
možnosti
Foto

As vám moc nerozumím.

1 0
možnosti
RM

No jak to tak po sobě čtu, tak uznávám, že se mi příliš nepovedlo sdělit to co jsem původně chtěl :-( tak snad příště, není každý den posvícení :-) mějte hezký den

1 0
možnosti

Ubohé Drslavice.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1990x
Jsem jedenáctým rokem starostou slovácké obce Drslavice a při svém rozhodování se vždy řídím selským rozumem. Starostování vnímám jako službu všem spoluobčanům bez rozdílu. Před tím jsem cca 20 let na různých úrovních pracoval v IT a životní zkušenosti v těchto letech získané se snažím aplikovat na obecním úřadě.

Seznam rubrik