Diskuse

Střídavka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vvladka

27. 10. 2010 10:31
Já jsem sice primárně pro střídavku

Ale zase mám manžela, který i kdyby se se mnou někdy rozváděl, nebude se snažit bojovat se mnou přes děti. Na to máme oba své děti příliš rádi. Jenže lidi, co se spolu po dobrém domluví, se zase tak často nerozvádějí. Takže střídavá péče opravdu připadá v úvahu jen v malém množství případů. Představa že soudce rozhoduje něco v situaci, kdy nevěří ani jednomu z rodičů a od dětí nedostane relevantní informace dlouhodobého dosahu... Bude to ještě složitější než teď.

Mimochodem odposlechnuto na hřišti: "Já bych tu střídavku taky chtěl, ale bývalá s tím nesouhlasí. Ale vždyť malá je tak hodná, té stačí jenom pustit pohádky. Ona s ní bývalá taky nic nedělá." Mé zkušenosti jsou podobné jako píše IfčaX.

0 0
možnosti
C

culka

26. 10. 2010 15:13
Kdybyste to chtěla dovést ad absurdum,

dostaneme se k prověrkám před početím, zda si člověk zaslouží být rodičem. Pokud si tenhle screening děláme sami, a někdy špatně, je to smůla - ale za děti jsou odpovědní dva lidé. Podle mě je střídavá péče výchozí bod, který můžete možná obejít diagnózou (alkoholismus, drogy, co já vím).

0 0
možnosti
KT

Ježikača

30. 8. 2010 0:43
ještě mě napadlo,

co je v nich, je v nich. pokud budou mít pestrý přehled o charakterech, nebudou nezdravě naivní. stejně si pro sebe vyberou to, co mají dané. výchova je dobrý usměrňovač, ale v krizovkách vyleze napovrch přirozenost. výchova se ozve, až opadne adrenalin a dojde na pozdní bycha honění.;-)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

30. 8. 2010 0:39
u dcer

je prý potřeba počkat, až budou mít vlastní děti. pak vidí tatínky reálně. (ale matkám možná nikdy neodpustí) synové zas prý vidí tatínky jako hrdiny kolem patnácti. a fandívají spíše maminkám. a mít výhody z rodičovských neshod se naučí brzy oba. blbý, co? takže zas budeme dělat co budeme moci a doufat. a přát svým dětem to nejlepší.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

25. 8. 2010 13:33
Je zřejmé...

...že pro určitou množinu zainteresovaných je problém v tom, že by soudce měl zdůvodňovat, proč nedošlo k střídavé péči místo ono obvyklého zdůvodnění, proč bylo dítě svěřeno do péče jednoho či druhého rodiče :) V ničem jiném by totiž předpokládané uzákonění přednosti střídavé péče nespočívalo, protože je zcela zřejmé, že je to institut, který vyžaduje svá specifika s ohledem na práva dítěte :) Úsměvně proto působí žvatlání o slušnosti, výhružkách, pomluvách i chípnutí...tomu nigdy samozřejmě nezabránil zákon žádný...do hlavy kvůli zjištění důvodnosti a úmyslu nikomu také nevidí ani jiný člověk, natož pak zákon...a tak nelze než vyvodit možnost, že některým rodičům není vhod možná mírná úprava současné praxe, ze které si lze při troše bezskrupuloznosti udělat skoroživnost;-D

0 0
možnosti
PM

hanina.

25. 8. 2010 15:45
Re: Je zřejmé...

pořád mi přijde, že máte v komentářích příliš veliký rozptyl:) Působí to všelijak (na mě), abych nebyla příliš objektivní;) Myslím, že oba minimálně tušíme, o čem ten druhý mluví, jen Vás dráždí něco příliš (pro Vás) osobního v textu a já se zase krapet ztrácím ve Vašich "roztomilých" G a vážně myšlených argumentech.

nj. také Vám přeji příjemný den:)

(Nic to však nemění na tom, že z nějakého důvodu se poctivě snažíte mi to vysvětlit;))

0 0
možnosti
G

Gmur

24. 8. 2010 17:13
co kdyz si jeden rodic dite

na tu urcitou naplanovanou dobu nevezme?Co pak? Jak se to resi.

0 0
možnosti
PM

hanina.

25. 8. 2010 11:11
Re: co kdyz si jeden rodic dite

Pokud není soudem určené, tak nijak, pokud je soudem určené,  můžete kontaktovat sociálku, resp. soud a požádat o úpravu, změnu... Ale je to děsně vyčerpávající, často bez záruky rychlé změny a s doporučením či "dobrou" radou státem pověřených, abyste se  (ještě) pokusil/a o dohodu....

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

24. 8. 2010 14:18
Vše...co vidíte jako problém...

...je imho problém viděný dospělákem...těžko dítětem...takže vlastně no problemo...potvrdí většina dětských psychologů s dnešní úrovní poznání lidského potažmo dětského psyché;-) A ještě...zkuste jasně definovat...co je to slušné chování před dítětem?;-D

0 0
možnosti
PM

hanina.

24. 8. 2010 14:44
Re: Vše...co vidíte jako problém...

Pokud chcete definice, můžete googlovat:) Ale dá se to zjistit i jinak;)

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 8. 2010 15:06
JO

R^R^R^

0 0
možnosti
AH

nyny.

23. 8. 2010 14:34
střídavá péče ?

Každý člověk potřebuje své pevné zázemí a domov a jeho bezpečí. Tím více dítě a stěhovat ho jako balík, aby neměl domov nikde je sprostota.Když střídavá péče, tak s podmínkou najmout byt, kde bude doma dítě a ať se u něj střídají rodiče. Ale to by pro ně bylo nepohodlné, že ? Mně přijde, že všechny tyhle nesmysly vymýšlejí lidé, kteří neměli normální dětství a tak jim jsou podobné hodnoty neznámé. Krom toho střídavá péče je náročná na toleranci a slušnost rodičů snad nejvíc ze všeho, pakliže takoví jsou, pak si určitě nebudou dělat naschvály a na všem se dohodnou, takže je pro ně střídavá péče vlastně nepotřebná.

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 8. 2010 15:07
Re: střídavá péče ?

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 8. 2010 14:31
ono se spíš dá říci

Že střídavá péče by byla možná jen v dosti malém okruhu případů za dosti optimalizovaných podmínek. Blízkost bydlišť obou rodičů (aby dítě nemuselo měnit školu, kroužky, kamarády, lékaře), podobný způsob života a žebříček hodnot (aby z toho dítě nemělo při střídání hokej), dobré vztahy nejen mezi původními ale i novými partnery, spolupráce škol (aby se pak ve škole nedivily proč se na dítě ptají 2 tatínkové a 2 maminky), taky fungující logistika (přece jenom se každých 14 dní či měsíc stěhuje a mělo by mít nějaké stálé věci pořád při sobě, ale zase na druhou stranu spoustu věcí by muselo mít duplicitně na obou místech (od postele ,stolu, lampy, oblečení a obutí do různých počasí, až třeba k počítači, internetu,stavebnicím, chraň bože aby mělo nějaký hlubší koníček a tedy třeba dílničku nebo nebo fotografickou temnou komoru...)...

Tak jestli má cenu to rvát do zákona a nenechat ty slušné rodiče, tam kde to má smysl, ať se dohodnou mezi sebou...

0 0
možnosti