Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máme úplně nahouby vládu. Není v ní ani jeden statečný člověk, který by bez bázně a hany chránil zájmy naší země. Chtělo by to odsud rázně vyhnat ruské špiony i s jejich špionskými hrátkami. Tohle přeci není vůbec možné, aby se tady poflakovali a ještě žádali naši policii o ochranu. To už je totální nonsens.

A čeští občané, kteří našim komunálním politikům vyhrožovali smrtí, tím velice pravděpodobně spáchali trestný čin. Nečinnosti policie se v takovém případě velice divím.

1 0
možnosti
BV

Pane Zapletale,

zřejmě jste nepostřehnul zcela zásadní fakt.

O tu ochranu nežádal onen údajný ruský špion, o ochranu pro tu konkrétní osobu požádala přímo ruská ambasáda.

Pane Zapletale,

z hlediska výše uvedeného a snadno veřejně dostupného faktu jste napsal naprosto nesmyslný blog

1 7
možnosti
PL

P29e46t80r 82L64o73r55e90n43c

13. 5. 2020 11:27

Blog je velmi svěží...:-)

7 0
možnosti
PK

Nyní k samotné události, že měl do Čech údajně přicestovat ruský agent s jedem ricin, za jak reálnou ji považujete?

Za prvé se objevila v médiích, což není úplně normální a běžné. Kdyby zpravodajské služby nebo jiný orgán řízený státem zjistil, že někdo takový v České republice existuje, tak by vzhledem k tomu, že má u sebe tak prudký jed, musel okamžitě zakročit a toho člověka eliminovat. Za druhé je ještě otázka, jak je věrohodný zdroj, který časopis Respekt získal, a jak je možné, že takovou informaci vůbec získal, protože musela být velmi utajovaná. Pro mě je obrovským otazníkem, kdyby vše bylo skutečně organizováno Ruskem, tak co by vlastně bylo jejich cílem: jaký by byl konečný efekt pro Rusko? Potrestat tři politiky, kteří odstraňují sochu maršála Koněva nebo umístili desku, která ukazuje na roli vlasovců v květnu 1945? V důsledku by to bylo mnohem kontraproduktivnější než je dehonestovat jiným způsobem. Zkrátka tohle je tak silně přitažené za vlasy, že šlo o provokaci třetí strany, která samozřejmě má konkrétní cíl – a ten se jí, jak se zdá, docela daří.

(generál Šedivý,exnáčelník naší armády k věci ruský agent v Praze)

Bez komentáře...

3 0
možnosti
DK

Moc pěkně napsáno.R^

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
Foto

R^ Dobrý. Novičok se už v Moskvě asi míchá.

5 0
možnosti
Foto

I19v48a63n 78M20a90r43e72k

13. 5. 2020 9:35

. . . . Ale splnil. Stačila k tomu dávka prachobyčejného gutalaxu, která tyto "hrdiny" přesvědčila, že jim jde bezprostředně o život? . . . . . Pokračování už znáte. ;-(

1 5
možnosti
Foto

Ggrffvklob xgb mkkf ddhj zbytek vám už dojde.

6 0
možnosti
RW

Koukám, že autor má problémy s kritickým myšlením, takže znovu a pomalu.

A. "Respektovaný", prozápadní a protirusky orientovaný časopis, zneužije informace naší tajné služby a rozkryje informace o ruském diplomatovi, pašujícím jed určený k likvidaci našich politiků. Proč by poškozoval náš státní zájem a rozkrýval tajné informace, napomáhal Rusku a poškodil operaci naší tajné služby, ohrozil zpravodajské zdroje, které na pašovaný jed a jeho účel upozornili? To je přece v naprostém rozporu s činností a zájmy redaktora i vydavatele.

B. "Respektovaný", prozápadní a protirusky orientovaný časopis, chce podpořit své protiruské tažení a do vymyšlené story zatáhne i tajnou službu, poškodí sice ruské zástupce u nás, současně s tím, ale obviní tajnou službu z úniku informací a sníží vlastní důvěryhodnost. To je přece v naprostém rozporu s činností a zájmy redaktora i vydavatele.

C. "Respektovaný", prozápadní a protirusky orientovaný časopis dostane informace ke zveření od tajné služby. Tajná služba ví, že jejich zveřejnění její operace neohrozí ani nepovede k rozkrytí jejich zdrojů, "jen" ovlivní veřejné mínění "správným směrem" a potvrdí "hrozby", o kterých tajná služba delší dobu mluví v teoretické rovině.

Nikdo není ohrožen, jen je dehonestován ruský diplomat a činnost Ruska u nás, veřejné mínění tleská. Tajná služba i "Respektovaný", prozápadní a protirusky orientovaný časopis plní své poslání.

D. Teoreticky je možné, že ruská agent v naší tajné službě chtěl zveřejněním informací poškodit naši tajnou službu a stát a upozornit další ruské agenty, připravující vraždu našich politiků, že jejich akce je pod kontrolou tajné služby. To by ale znamenalo, že tajná služba jsou čučkaři a "Respektovaný", prozápadní a protirusky orientovaný časopis skočil na špek ruským špionům.

Který scénář je reálný a které neodpovídají skutečnosti? Existuje jiný pravděpodobnější scénář?

8 8
možnosti
RW

Já jsem v tom nevinně, ten seznam "elfů" pod mým komentářem jsem nevytvořil já - oni sami sedají jak vosy na med ;-D.

0 0
možnosti