Kde jsou stateční Flastenci?

V době blahobytu a pohody cvičili po lesích v maskáčích. Měli plná ústa odhodlání, jak bránit vlast a národ před nebezpečím. Starší s dojetím vzpomínali na svoji střelbu do zad neozbrojených civilistů u železné opony. Kam zalezli?

Taky jste si toho všimli? Než vypuklo ohrožení celé populace, byly především sociální sítě, ale i ostatní média plné plamenných příspěvků obskurních postaviček v maskáčích, nejlépe se slovem vlastenec v názvu a vlajkou Vladimíra Putina v pozadí. Byli to  členové různých skupin, které se připravovaly na to, jak republice pomohou proti "ohrožení" nebo "nebezpečí", které hrozí, protože státní policie a armáda pro ně nebyly důvěryhodné a dostatečně připravené zakročit. Sentimentálními členy bývalé PS počínaje, přes různé holohlavce  a polovojenskou domobranou oslavovanou Sputnikem konče. 

Vypadalo to, že to bylo jejich ryzí vlastenectví, které je vedlo k tomu, aby cvičili celé dny po lesích a zbytek času trávili na sítích vyhrožováním špatnou češtinou lidem, kteří celé dny pracují.  Jeden si pomalu myslel, že jsou to pouze oni, kdo jsou nejvěrnějšími a nejstatečnějšími vlastenci a myslí to s republikou dobře.

Jaké ale nastalo překvapení, když  na republiku udeřil skutečný neviditelný nepřítel. Očekával jsem, že naše nemocnice budou muset odmítat nával gerojů ve cvičných plynových maskách, kteří chtějí posílit řady zdravotníků v první linii.  Říkal jsem si, že snad budu vařit polévku pro ty dobré chlapce, kteří jistě nastoupí v počtech nekonečných s nabídkou donášky nákupu seniorům, aby mohli svoji lesní průpravu zhodnotit.. Denně jsem vyhlížel běžící lištu on-line zpravodajství, kde by se ukázalo, že zatímco neschopný národ si neví rady a zalezl do bunkrů, oni nelenili a vyrobili masky, ušili roušky, naprogramovali weby s pomocí pro všechny

Pak jsem si řekl, jestli  nejsem moc příkrý. Ono to bude jejich vrozenou skromností. Vždyť na různé plicní ventilátory dobrovolníci vybrali 15 miliónů korun. Jasně, to byli určitě oni, skuteční vlastenci, kterým na republice záleží.

Jenom si říkám, kdo byli ti, kteří zalezli strachy, že by na ně někdo kýchl? Kdo se to schoval za záclonu a snaživě udával měšťákovi, že si soused doma otevřel okno a mohl by ho nakazit?

Nevíte?

Autor: Michal Zapletal | pondělí 27.4.2020 7:53 | karma článku: 25,27 | přečteno: 1721x