Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky napsáno.

Ano, v boji o voliče se poslanci všech stran překřikují, komu ještě a komu víc. Dej dobrý Bože, at nepřijde Corona na podzim nebo něco jiného, už není z čeho rozdávat. Navíc, Piráti a další jistě odhlasují šílené plánované zadlužení celé EU, proti tomu může být zadlužení jen díky státnímu rozpočtu 2020 celkem v poho.... Tak krize čeká asi hlavně naše potomky, voliče Pirátů. Již dnes se máme lépe než zítra (nebo tak nějak to heslo bylo). :-)

0 0
možnosti
JR

J38a27n 51R27á33ž

24. 6. 2020 15:02

Šilerovou předkládaný "nový" rozpočet je taková fantasmagorie, že nechápu, proč se o něm vede vážná debata. Jak může v době krize někdo vážně předložit rozpočet, jehož charakteristikou je jen rozhazování a žádné šetření a dokonce dost poslanců je připraveno jej schválit?

Myslím si, že koronakrize zabránila tomu, aby Babiš se Šilerovou nebyli na konci roku 2020 za blbce, kdyby původně plánovaný schodek rozpočtu ve výši 40mld.Kč narostl na dvojnásobek.

V listopadu 2019, když Šilerová ve Sněmovně rozpočet obhajovala musela vědět, že čísla na straně daňových příjmů jsou nereálná, protože vycházela z předpokladu růstu HDP 2,0%, přitom krize klepala na dveře a Německo už v listopadu hlásilo stagnaci. Dále Šilerová vědomě kamuflovala pravdu, když poslancům říkala: "Dochází ke snížení počtu míst ve veřejné sféře a objemu prostředků na platy stanovené vládou dle specifik jednotlivých kapitol" a přitom bylo jasné, že naopak dojde k nárůstu počtu míst ve veřejné správě, jak avizovali jednotliví ministři.

A jak chce v roce 2020 proinvestovat 200mldKč, může vědět jen opilá kartářka, protože rozestavěnost a vyřízená stavební povolení spotřebuji podle zveřejněných zpráv něco kolem 120mld.

1 0
možnosti
MB

Kdykoliv dojde k ekonomickým tématům = Naši životní realitě !, dopadne to jako vždy. Viz diskuse, žádná. Rozpočet 2020 určil - Investice 146 mld. a (nepochopitelný) dluh 40 mld. Kč. Máme se proinvestovat z krize - tedy PS - je navyšuje o 54 mld. Kč. Pak na investice tedy - 200 mld. Kč. Pokud bude dobře cíleno - OK. Uvažovaný dluh bude - 500 mld. Kč. Z toho logicky plyne a kde je těch 300 ? Nemluvě o tom, že reálný - celkový dluh bude ještě vyšší ...

Už je to přímo komické. KSČ zničila ekonomiku ČSSR. Tedy opět pomáhají. Myslím, že se to podaří i pro ČR. Těším se na dobu, až jednou přijde vnuk - "Dědo, co jste to tam vyváděli" ? No co by, vše jsme zadlužili, aby se ti vedlo lépe, že ANO ! I dluhové závazky jsme si dali. Osvědčeně byly splněny a bohatě přeplněny ! ..:-)

3 0
možnosti
JR

J46a97n 56R39á32ž

24. 6. 2020 15:09

Značná část ohlášeného nového rozpočtového schodku je zapříčiněna předpokládaným obrovským propadem na straně příjmů, oproti původnímu plánu.

0 0
možnosti
Foto

To já bych jako ekonom chtěl taky, ale na to jsme malí páni. Pány jsou voliči. A většina z nich se zastaví, až bude náš veřejný dluh na úrovni průměru Evrospké unie, možná až na úrovni Francie. Bohužel.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
Michal Zapletal absolvoval FFUK, obor anglistika, bohemistika. Po několikaleté zkušenosti ve školství léta pracoval pro mezinárodní firmy. Založil vlastní živnost. V současné době žije s rodinou v Kolíně, provozuje vlastní kavárny a věnuje se veřejnému dění. Je v Kolíně členem Společnosti Václava Morávka, předseda místní ODS.

Letos kandiduje do Poslanecké sněmovny ČR za ODS v s Kolíně.

Seznam rubrik