Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

beachside

10. 2. 2011 12:16
Michale,pište dál

a nedejte se odradit.Stejně mi přijde,že většinou reagují emigranti,tak si aspoň vylepší gramatiku.A těch supertlustejch je v USA opravdu víc než jinde ve světě.

0 0
možnosti

Antonín, topič

8. 2. 2011 9:05
To je příznačné,

autore, dovolil jste si kritizovat Mekku emigrantů, tak vám to dávaj a daj pěkně sežrat, nebojte.

0 0
možnosti

Gwendolyn I.

6. 2. 2011 20:38
Jisteze jsou, nadvahy si vsimnete, hned jak se zabydlite

Samozrejme nejvic jich je mezi spodinou, ale nejsou to jedini. V univerzitnim prostredi se take najde pekna sbirka. Je skoda, ze Cesi dohaneji skore, maticky vychovavaji deti v McDonald''s, uz se tolik nevari a vic se sedi u tv. Nastesti Cesi jeste vsude nejezdi autem, ale co neni, muze byt. Jakoby se snazili dohnat konzumni a materialni styl, ktery trval zapadu ponekud dele, Cesi se to snazi nacpat do deseti let, to same s gender a feminismem:-)

Zatim jste nenapsal nic noveho, budete asi trosku vyjimka, vetsina nelegalnich pracovniku, ktera zila v USA na omezenou dobu, ta vetsina nevystrcila nos ze statu, kde zili a nemeli poneti, jak skutecny American zije, casto maji pocit, ze si Americane ziji skvele a topi se v penezich. Nemaji poneti o danich a nakladech atd. Jedno je vsak cizinci jasne po delsim pobytu v USA, Americane plne nevyuzivaji prilezitosti, ktere maji, spi na vavrinech.

0 0
možnosti

comme il faut

5. 2. 2011 19:15
Autor v diskusi zasvěceně píše o střední a vyšší třídě

Zajímalo by mě, kde její členy potkal, když se pohyboval v levných hotelech, v Denny''s a mezi ruskými ilegály.

0 0
možnosti

Michal Smutný

5. 2. 2011 19:22
Re: Autor v diskusi zasvěceně píše o střední a vyšší třídě

paní, která si tady hraje na honoru, levnej hotel je Hilton a Marriott, American Suites? Nemluvím o 20 dolarovým pajzlu. Vy si myslíte, že ruský firmy měly na starosti levný motely? Ne, levný motely většinou uklízí jiná sorta lidí a taky jsou vhodně často vlastněný Indama, kteří mají vlastní pracovníky. Takže omyl.

0 0
možnosti

orca1

5. 2. 2011 14:59
hmmm

Přečtl jsem si článek i diskuzi a podivuji se, docela mě překvapuje jak češi mají problém s pochopením psaného textu. A některým by bylo lepší úplně odepřít možnost reagovat.

Pane blogere, jen pište .. pište co jste zažil a jak Vy osobně to cítíte. Čech vás povětšinou nepochválí, ale to už asi víte. A mnozí si stále myslí že když byla někde v USA tak ji znají a nevšimli si že stát od státu je jiná a často i město od města či čtvrť od čtvrti. Co někde je jinde není. A rozdíly jsou neskutečné > jo USA celý svět v jedné zemi .... !!

0 0
možnosti

kuba1234

5. 2. 2011 15:26
Re: hmmm

Legrační příspěvek:-) Ta mnozí Čech, která reagovala a vám se to nelíbit, vlastně nebyla ta pravá Čech, ale emigrantská Čech.

Ale vážně, ani těm tady nikdo neodepírá právo se vyjádřovat. Že se vyjádřují, jak se vyjádřují, je dáno místem jejich pobytu a povinnou servilitou vůči své "nové vlasti". Takže cokoliv, byť sebemenšího, negativního zde kdokoliv napíše o USA anebo Kanadě, je okamžitě napadán davem emigrantů. Musí, někteří jsou schopni to i "nahlašovat" na patřičné úřady.;-) Takže ten problém je asi tady.

Pravdu máte v tom - ať autor píše, dobře se čte a jeho postřehy z cest jsou zajímavéR^

0 0
možnosti

kral

5. 2. 2011 0:47
dokonceni

Po utocich v New Yorku se vse zmenilo. Ale jeste rok pote jste si doklady mohl vyridit takzvanou ID a ve state Illinois to bylo mozne jeste pred tremi lety. Proste situace se meni kazdym mesicem. To jsou zase moje zkusenosti. Zkusenosti cloveka ktery v USA zije od roku 1989. Sice legalne, jako US citizen, ale presto se obcas styka s lidmi ze sve puvodni vlasti. Pro ne obcas pisu sve rady a nazory. Ty vase mi ale prijdou hodne zastarale a hlavne hodne zahorkle.Mozna mne budete radit mezi bandu emigrantu, jak jste napsal , ale svuj nazor jsem vam napsat musel.

0 0
možnosti

wiki5

5. 2. 2011 5:29
Re: dokonceni

clovek, ktery chodi "zkouset VS" a pokazde to vzda pro nadmerne mnozstvi zajemcu ma zrejme nejaky problem, ktery se zacal az nyni krystalizovat. Zrejme si mlady muz potrebuje neco dokazat... ze by neco na zpusob, ze ten jeho zivot dosud nebyl az tak zbytecny? A v cem vsem je lepsi?

0 0
možnosti

kral

5. 2. 2011 0:43
Vazeny pane

Ja mam opravdu veliky problem pochopit, jaky je smysl techto vasich clanku. Pokud chcete seznamit ctenare se situaci na poli ilegalni prace, pak nemaji zadnou hodnotu, protoze jsou vice nez 10 let stare a situace se od te doby radikalne zmenila. Pokud se chcete jen podelit o sve zkusenosti pak prosim ale pak nechapu, proc zvyraznujete negativa, kdyz dle vasich vlastnich slov, jste si ilegalni praci vydelal slusne penize. Kazdopadne, hlavne vam musim vycist neserioznost uvadenych informaci. Napriklad srovnavat to co vidite v nejakem hloupem serialu nebo filmu s realitou je k nicemu. Naprosto ovsem pomijite ten nejzakladnejsi fakt. Totiz ze Amerika neni jednolitou spolecnosti, kde vladne dogma. Ta zeme je rozmanita a rozmanita je i situace v ruznych jejich castech. Vy ovsem generalizujete.Pokud se jedna o SSN, tak jeste v lete 2001 nebyl ani nejmensi problem jej ziskat. Ziskal jste bez potizi SSN nebo ITIN. Stejne tak jste si jeste v lete mohl dojit na driver licence pro ridicak.

0 0
možnosti

Michal Smutný

5. 2. 2011 16:00
Re: Vazeny pane

Možná nemají žádnou hodnotu, ale prostě je to můj blog, moje vzpomínání a časem se dostanu k součanosti. Negativa jsou a proč se tvářit že nejsou? Nesrovnávám nic z filmu, jenom jsem řekl, že kdo si myslí, že třeba uklízečka chodí v takovým sexy kostýmku, tak je na omylu. Už po roce 1996 nebylo možný jen tak zažádat o SSN, vím to z vlastních zkušeností, protože spousta lidí, která přišla po 96 už neměla možnost, taky bylo horší si pořídit řidičák. ITIN se dá získat ještě teď, pro neznalé je to tax number, číslo daňového poplatníka, dá se říct, že to chce banka. Spousta mých známých, která v USA zůstala, legálně nebo nelegálně, má stejný zkušenosti s SSN. Řidičák bez SSN dneska nedostanete. Jo, USA je rozmanitá, ale jsou věci, který platí na všechny státy a lidi.

0 0
možnosti

POToole

4. 2. 2011 23:31
Jídlo

Nekvalitní jídlo, po kterém se tloustne, najdete nejvíce v levných prodejnách, restauracích a jídelnách, kde se vše prodává za snížené ceny. Proč? Protože zde nakupují a stravují se lidé většinou neproduktivní, kteří často nepracují a berou podporu nebo potravinové lístky, a také ilegálové, kteří většinu daní také neplatí. Výroba těchto potravin a produktů je dotována federálem i státem. Čím více jich je, tím levněji se země snaží vyrobit, aby jí nerostly náklady na lemply do astronomických výšek. Tito lidé jsou obézní z nic nedělání a konzumací levných potravin = tedy kromě těch, co pro změnu naopak drogují, ti zase díky cocainu moc neztloustnou.

Mezi profesionály a lidmi ve vyšších vrstvách je zastoupení obézních mnohem nižší, i když vyjímky se asi najdou všude. V mém posledním zaměstnání, kde pracovalo v kancelářích asi 50 lidí, byla obézní jedna kolegyně po operaci štítné žlázy. Mírnou nadváhu měla tak pětina, ale všichni dost aktivně sportovali.

0 0
možnosti

robért hottmár

5. 2. 2011 0:20
Re: Jídlo

zase to tak neprožívej Pavlino. Ten strom na fotce na blogu je taky tenčí než ty. A ten článek nebyl jenom o tloušťce.

0 0
možnosti

comme il faut

4. 2. 2011 21:59
Abych parafrázovala Winstona Churchilla

Američani můžou zhubnout, ale Vy, pane, budete hloupej furt.

Jinak do Severní Ameriky už se asi nepodíváte, protože je naivní domnívat se, že úředník na konzulátě nebo na pasové kontrole, který si Vaše jméno vygoogluje, neumí česky nebo si název Vašeho blogu nenechá přeložit. Kanada s USA sdílí databáze.

0 0
možnosti

Michal Smutný

4. 2. 2011 22:54
Re: Abych parafrázovala Winstona Churchilla

No jo, smůla. V Kanadě jsem byl několikrát a v USA taky. Nikdy jsem žádný vízum nkde nepřekročil a už vidím úředníka USA, jak googluje můj blog. Ale dobrá sranda. A to že Kanada sdílí databáze s USA? To není tak horký, jak si myslíte. Spousta lidí, která byla nelegálně v USA ai překročila víza USA, si klíďo píďo vyřídila vízum nebo byla bez víza v té slavné Kanadě. Vida, to je hezká ukázka emigrantů, asi se nezbavili čecháčkovství, pořád chtěj bonzovat a dělat trable.;-D

0 0
možnosti

POToole

4. 2. 2011 20:58
Ono s tou tloušťkou

je to sice pravda, ale je to složitější, protože tu hraje velkou roli celkový životní styl, levné jídlo, velké vzdálenosti na chůzi do práce či obchodu atd, ale třeba i etnika - mexičanky a černošky jsou například obéznější a trpí více chorobami než bělošky...

Víte ale, že i přes tu tloušťku, kterou popisujete, Slováci i Češi jsou daleko před Američanama třeba v úmrtnosti na choroby srdce?

http://www.nationmaster.com/graph/hea_hea_dis_dea-health-heart-disease-deaths

0 0
možnosti

Michal Smutný

4. 2. 2011 21:03
Re: Ono s tou tloušťkou

ježíši, bottom line, většina Američanů trpí nadváhou a obezitou, morbidní obezitou. To, jak a proč a co je zodpovědný, to je na jinej článek a klidně si dělejte dobře na duši, že Češi jsou v nečem na tom hůř, stejně to nezměníte, že většina Američanů je tlustých.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7407x
Jenom další obyč chlápek, další bloger