Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Peyrac

31. 7. 2008 15:59
bojkot nebyl úplný

Pan Topolánek si sice vetknul odznak s tibetským motivem do klopy svého špatně padnoucího saka, ale nemá dostatek odhodlání, aby jako projev nesouhlasu hry v Beijingu nenavštívil.Pochybuji, že tam pojede jako běžný turista za své peníze.Lístky na sportovní soutěže olympiády jsou údajně vyprodány.Co kdyby na protest proti postoji pana premiéra nedostal volnou vstupenku od pořadatelů. To by se divil.8-oJeho akreditace také nemusí být bez problémů.Číňané nezapomínají.Pro sportovce a jejich sponzory je olympiáda vysoce komerčně zajímavá, a tak neočekávejme bojkoty. V Moskvě 1980 jsem byl a startovali tam sportovci Velké Británie a získali řadu medailí místo spoirtovců USA, kteří se nezúčastnili. V Los Angeles 1984 startovali sportovci Rumunska, kteří nepodléhali diktátu z Moskvy.R^ Caucescu nechtěl

0 0
možnosti
JS

Sab.

31. 7. 2008 10:26
Divné

Četla jsem knihu "Mao - příběh, který možná neznáte". Přemýšlím, jak je možné ve státě, který se vůbec nevyrovnal se strašlivou minulostí, ve kterém režim oslavuje člověka, který má na svědomí 70 000 000 lidí se pořádají olympijské hry. "Maův portrét a jeho mrtvola dodnes vévodí náměstí Tchien-an-men. Maův portrét s červeným obličejem bývá umísťován u dveří do bytu nebo jej nalezneme v taxících a osobních vozech, prostým lidem je mu přisuzována role dobrotivého bůžka, který má odpuzovat démony a zlé duchy. Číňany nezajímá, že je takový kult vrcholem absurdity"

"Maův portrét a jeho mrtvola dodnes vévodí náměstí Tchien-an-men. Maův portrét s červeným obličejem bývá umísťován u dveří do bytu nebo jej nalezneme v taxících a osobních vozech, prostým lidem je mu přisuzována role dobrotivého bůžka, který má odpuzovat démony a zlé duchy. Číňany nezajímá, že je takový kult vrcholem absurdity"

0 0
možnosti
JS

Sab.

31. 7. 2008 10:28
Re: Divné

Nějak se mi to zdvojilo.

0 0
možnosti
JS

Sab.

31. 7. 2008 10:19
Myslíte si, že jsou to lži?

http://organharvestinvestigation.net/

0 0
možnosti
JS

Sab.

31. 7. 2008 10:21
Re: Myslíte si, že jsou to lži?

Pardon, dala jsem špatný link, oprava:

http://www.falungong.cz/index.php?article_file=cz_top_line/prehled_04.html

Co si myslíte o tom mučení sektářů?Přehánění? Lež? Pravda?

0 0
možnosti
JS

Sab.

31. 7. 2008 10:08
A jaký názor máte na tohle?

http://www.falungong.cz/petice/peticia_text.php

podepsali mj. např. senátoři: Josef Zoser,  Ing. Helena Rögnerová, RNDr. Jitka Seitlová, Ing. Arch. Liana Janáčková, Ing. Josef Novotný, Ing. Igor Petrov.....

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

30. 7. 2008 23:10
Postoj k Číně vs. postoj k OH v ní.

Čína se nedá soudit za to,že dnes je tím čím je. Ale to už neplatí o době, kdy vládl Mao. ( Pokud si člověk představí scénář vývoje této země bez tohoto krutovládce..musí dojít k závěru, že by bylo všechno úplně jinak. Nebyla by velká Čína. Možná by bylo mnoho "Čín" menších. Pro všechny mnohem lepší řešení. )

OH v Pekingu budou skutečně oslavou vraha a strachu to říct nahlas: "Mao´C tung byl nestvůra!"

Opravdu je někdo tak nechutný, že se bude ohánět argumentem, který přehlédne miliony mrtvých a na jejich ostatky postaví svou předolympijskou přípravu??

0 0
možnosti
RR

rezjir

31. 7. 2008 7:30
Re: Postoj k Číně vs. postoj k OH v ní.

fJenomže dnes by rozpad Číny přinesl situaci, kdy se jednotliví vůdcové budou rvát o kufřík.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

30. 7. 2008 22:57
Argumetace veskrze absurdní:

kopírováno: "* LN Ale na webové stránky BBC byste se nedostal.

Ano. To je ale druhá věc. To je blokované pořád. Souvisí to s autoritativním režimem pekingské vlády, ale ne s událostmi ve Lhase." konec kopírovaného textu.

Podle cestovatele tam prý komunismus není, ale autoritativní režim ano.

;-D;-D

Skoro jakoby Mao ani neexistoval.;-D;-D

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

30. 7. 2008 22:59
Tohle mě připomíná zájezdy některých

intelektuálů do SSSR..nadšení z neuvěřitelného pokroku, slepí vůči dani za něj.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

30. 7. 2008 22:13
Jste zajatec subjektivity..

naléhavosti okolností, které máte nadosah. Neuvědomujete si, že vůdcové tohoto státu jsou odtržení od reality víc, než kdykoliv před tím. Může se stát katastrofa..hry skončí zatýkáním sportovců a celý svět by tuhle situaci musel řešit ultimátně. I kdyby šlo všechno hladce..neumím si představit žádného sportovce, který by se s jakýmkoliv oceněním z těchto her chlubil. Protože první člověk, který plivne na tak ubohé pokrytectví..bude zvěstovatelem svědomí, které se před hrůzami vzepřelo svému strachu a ubohosti.

0 0
možnosti
G

grinderman

30. 7. 2008 22:19
Re: Jste zajatec subjektivity..

tak si mily chyrene pockej par tydnu a uvidis mraky sportovcu co se budou chlubit byt jen ucasti...:-)

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

30. 7. 2008 22:06
Ano, pan Polanecký..

možná udělal pár chyb. Ale nemůžete se stavět proti faktu, že OH v Číně..jsou absurdní divadlo o jehož zdárný chod se tak vehementně stará kompars "sportovců" co se na ně těší. Kdyby MOV ultimátně trval na požadavku, že Mao bude na těchto hrách odsouzen v přímém přenosu před celým světem, mohl to být dobrý začátek, nebo by se hry konaly jinde. A Čína, ta dosud málo modernizovaná armádní velmoc..by se izolovala s problémem, který by řešila velmi dlouho.Takhle ta miliarda a půl lidí dostane sebevědomí, které se může utrhnout jakýmkoliv směrem. A za pár let už bude opravdu supervelmocí, která vytěží své mocenské ambice z takového symbolu pro svůj nacionalistický růst jako Adolf Hitler v Mnichově svého času.Rv

0 0
možnosti
G

grinderman

30. 7. 2008 22:16
Re: Ano, pan Polanecký..

OH vzdy byly, jsou a vzdy budou absurdni divadlo, hry od havla jsou uplny cajicek proti OH.:-)

0 0
možnosti
K

kion1

30. 7. 2008 21:54
Volič Národní strany

Chodz do riczi, narudlej úchyle(Y)

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

30. 7. 2008 22:09
Re: Volič Národní strany

Ty ses ale debil. ;o)

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1029x
Extrovertní introvert, pesimistický optimista, idealistický realista. Student čínské a japonské filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Hráč scrabble, počítačových her, čtenář japonských manga komiksů a fanoušek východoasijské kinematografie.

Seznam rubrik