Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Víte, ony ty příměstské vlaky u nás FRČÍ taky. Vezměte si jen tratě na Kolín, na Nymburk, na Beroun, na Benešov, na Kralupy... Pokud zrovna neprobíhá nějaká stavební činnost, tak jsou vlaky nejrychlejší spojení po Praze a okolí.

Buštěhradka (trať 120) bohužel doplatila na dlouhodobou špatnou dopravní politiku Prahy, kdy bylo léta zanedbáváno zejména Masarykovo nádraží a léta zbytečně odkládána rekonstrukce a zdvoukolejnění úseku Praha - Kladno. "Poděkujme" za to hlavně pánům Bémovi, Chalupovi a Janouškovi, kteréžto kreatury prosadily, že místo modernizace a zdvoukolejnění tratě na rychlost aspoň 80-100 km/h město dalo přednost zcela zbytečnému metru A z Dejvic do Motola, jehož "přínos" je již teď, jak vycházejí kvalifikované odhady proudů cestujících, velmi sporný. Železnice je mnohem, mnohem potřebnější.

Záměrné poštvávání lidí z Prahy 6 proti železnici a nevyjasněná budoucnost Masarykova nádraží i samotné stavby dvoukolejné železnice ("Na povrchu?" "Nééé - pod zem!" atd.) má za následek tristní stav a zanedbanost celé tratě Praha - Kladno, kde jezdí jen krátké motorové soupravy na pomalé jednokolejné trati rychlostí jen 50-60 km/h, v důsledku čehož řada dojíždějících z Kladna dává přednost soubežným rychlíkovým autobusům. Letiště není vlakem obslouženo dodnes...

Ale snad se blýská na lepší časy. Někdy napřesrok by snad měla začít modernizace trati ve směru od Kladna a bude se postupovat k Praze. Zároveň by se měl začít rekonstruovat Negrelliho viadukt, který je zatím ve stádiu příprav.

Takže uvidíme, snad bude líp! ;-)

2 0
možnosti
FS

Pane Zelenko, vy jste ale nedovtipa! Přece Masarykovo nádraží je třeba nechat "vyhnít", "zemřít" a pak zavřít. Cílem je prodat kamarádům "za hubičku" pozemky, na kterých stojí a které mají prý miliardové hodnoty. Hodně se mluví o tom, že zde existuje dokonce pořadník developerů a bossů, kteří se na tom budou podílet. A stejný osud byl (či ještě je) připravován nemocnicím na Vinohradech a Karlově náměstí. Přece nejde o nějaké "obyčejné socky" to je lidic co chodí do práce či jsou nemocní a kteří pak otravují s dojezdy do zaměstnání anebo docházkou do blízkých nemocnic, ale jde  o lukrativní pozemky!!!!

2 0
možnosti