Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

On by komunismus u nás skončil stejně, sice třeba ještě za nějakou dobu, ale skončil by, ekonomická situace byla neudržitelná. Ale samozřejmě, události k tomu jistou mírou přispěly, ale zda-li vyloženě nastartovaly, si nejsem uplně jist. Palach byl navíc narušená osobnost, já bych třeba toto neudělal. Pokud bych chtěl protestovat proti nějakému režimu, udělal bych to jinak a za života, mrtvý budu celkem na nic.

Jinak souhlas, muzeum ve Všetatech je zbytečné, nikdo tam nepřijde.

2 0
možnosti
Foto

Ještě dodávám, že i Jan Zajíc by si zasloužil to samé, pokud tedy posuzujeme stejně dle činu, kteří oba studenti spáchali. ;-)

0 0
možnosti

Já se nedomnívám, že Palachův čin odstartoval konec komunizmu. Spouštěcím mechanizmem byl spíše zásah vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968, který nás zachránil před politikou  tzv. reformních komunistů.

0 2
možnosti
Foto

Bylo řečeno, že konec komunismu odstartovaly události Palachova týdne v lednu 1989.

0 0
možnosti
Foto

Nelíbila se mu odevzdanost spoluobčanů v případě vpádu vojsk VS a provedl absolutní gesto. Marné a tím pádem zbytečné. Kdyby si pořídil kvér a zastřelil Husáka jako 25 let před ním to udělali s Heydrichem, a pak ho za to popravili, tak by jeho smrt byla sice rovněž zbytečná, protože místo něj by tam nastoupil jiný ničema, ale nahnal by aspoň komoušům strach. A hrdinou by v mých očích byl. Takhle je jen sebevrahem.

1 2
možnosti
JH

Ve výčtu důvodů jste zapoměl na psychickou poruchu osobnosti...

1 2
možnosti
LM

To bylo o Palachovi, ne o tobě....

2 1
možnosti