Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Zatlacil jsem slzu nostalgie v oku pri vzpomince, ze pred nejakymi 40 roky stalo vse vsude stejne, od Cierne pri Copu az po As.

A slevy, spis si vzpominam na fronty, kdyz se proslechlo ze se bude neco zdrazovat.

0 0
možnosti
Foto

Vystihujete i můj názor. Jak taková akce vypadá, lze prakticky ilustrovat například na nápoji Kofola. Normální cena se pohybuje cca 24 Kč/2l. V nejmenovaném řetězci ji mají dost dlouho za cca 28 Kč. Zcela evidentně si ji koupí jen člověk, který ji potřebuje právě teď a nemá čas přeparkovat o dvěstě metrů vedle, kde ji mají za těch 24. Potom vedle sleví na 19,90 a onen řetězec "vyhodí" na plac dvě palety s nápoji a sleví taky na 19,90. Když se ony dvě palety prodají, tak se cena zvedne zpět na 28. Vedle skončí akce, a zmiňovaný řetězec udělá barnumskou reklamu na obrovskou slevu z 28 na 23,90. A zákazník kupuje, protože si nepamatuje, jaká byla minule ona "vynucená" sleva. Prostě je to pomotané. ;-)

1 0
možnosti

Urazil jste Tesco. To hází stovkama na rozpustné kávě, že se nestačíte divit! Tolik sleví, že mi připadají jako vyložení lidumilové;-D

2 0
možnosti

Mám pocit, ža asi moc často do obchodu nechodíte - nebo vyloženě lžete. Za prvé - zboží v akci není zboží horší kvalita - je to zcela stejně zboží, jen na pár dnů zlevněné.

Za druhé - slev je už několik let zhruba stejně (tedy nemohu posuzovat Albert, kam nechodím - znám Tesco, Kaufland, Lidl, Penny)

Za třetí - a to hlavně - procentuálně největší slevy bývají právě u nejdražšího a nejkvalitnějšího zboží.Takže rozumně uvažující člověk, který nemá na rozhazování, si naopak třeba kvalitní olivový olej, italský tvrdý sýr, šunku ve které je skutečně 95 % masa, lososa apod. koupí, když je o 30-40 procent levnější.

1 0
možnosti
Foto

V prvním bodě jste špatně četla, paní Šporková. NELŽU, protože nikde nepíšu, že akční zboží je zboží horší kvality. Mluvím o cenách. Dá rozum, že se z týdne na týden kvalita téhož zboží (jednou akčního, podruhé neakčního) nemění.

0 0
možnosti
JS

Kupuji pouze to co potřebuji. To si myslím, že je dobrý návod na slevové akce.

0 0
možnosti

asi neumíte počítat. I když máte doma třeba ještě čtvrt láhve kvalitního olele nebo dvě porce italských těstovin a zrovna teď je nepotřebujete - pokud jsou zrovna o 30 % levnější, je výhodně je koupit. protože až si pro ně půjdete za týden, kdy je potřebovat, zaplatíte za ně zcela zbytečně víc. Ale je to vaše věc - klidně nakupujte za draho

0 0
možnosti
VH

Vysvětlil jste hezky věci zcela samozřejmé. Jen nevím, proč Vás samozřejmosti tak iritují.

Také nevím, co zanmená, že původní ceny jsou "nad normální cenou"? Jak určujete "normální cenu".

Lekárníky nechte obchodovat, jak jim vyhovuje. Nebo jděte do lekárny, kde mají větší sklady :-) .

Slevové akce jsou samozřejmě marketinkem. No - a co. Tak zlevněné zboží nenakupujte, nebo alespoň nevyhledávejte.

Já Váš problém nemám: nevím co je v letácích - nečtu je, okamžitě letí do tříděného odpadu.

1 0
možnosti
Foto

Slevové akce v supermarketech se nesou v duchu mých dvou (čistě amatérských) postřehů. Když jsou právě ve slevě například prostředky na praní, úplně nenápadně se v tomto čase "nad cenovou hranici zcela obvyklou" zvednou třeba ceny nealkoholických nápojů. Pro supermarket je však ze všeho úplně nejhorší, když dodavatel i přesto, že je zboží předem inzerováno v letáku - nedodá. Některé supermarkety potom dávají do regálů místo slibovaného zboží aspoň omluvné tabulky, ale některé se ani neomluví a jsou zticha a na dotazy "kde je to zboží??" zákazníci dostanou odpověď od odborně školeného personálu - VYPRODÁNO. :-/

0 0
možnosti

kdybyste chodil nakupovat pravidelně, tak byste věděl, že u hypermarketů tahle praxe není - ani v podstatě nejdě dělat. to jde např. u oblečení, bot, elektroniky - prostě věcí, které nekupujete každý týden a ceny proto neznáte. Ale ženská (která většinou dělá rodinné nákupy) dobře ví, kolik stojí její oblíbený prací prášek, olivový olej, kvalitní šunka, konzerva tuňáka nebo láhev dobrého vína.

A nevím, do kterého obchodu občas zavítáte, ale v Tescu ani v Lidlu jsem se s tím nesetkala, v kauflandu až v posledních 2-4 měsících )mám pocit že tenhle řetězec jde pomalu do kopru)

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Obyčejný člověk, který se jen snaží nebýt úplně obyčejný, což se mu stejně obyčejně nedaří.

Seznam rubrik