Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Mne děsí třeba parta opilých myslivců, kteří mají v autě pohozené kulovnice, pyrotechnik převážejíci rezavou munici v krabici od banánů. Každopádně bych však nezakazoval hony a likvidaci nebezpečé munice z válek.A už vůbec ne biatlonisty:-). Myslím, že jako většina hledáte radikální řešení něčeho, co tak opravdu nelze.A je na nás se s tímto faktem vyrovnat.Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

Jako autor příspěvku chci poděkovat diskutujícím za názory – diskuse byla tvrdá, ale slušná, tak je to v pořádku, nejsme stroje, abychom měli všichni stejné názory. Rád jsem se s protiargumenty seznámil, ačkoli mně jich většina byla jasná předem. Všimněte si, že jsem nevolal po absolutním zákazu motosportů. Nicméně si myslím, že by nám prospělo mít víc (dobrých) vědců, lékařů a třeba i učitelů než víc špičkových automotozávodníků. A mít také míň mrtvých a zraněných v důsledku motozávodění.

0 0
možnosti
MM

z prispevku dole" "Závodní okruhy jsou v akci párkrát za rok při soutěžních akcích. Jinak

je to asi kus mrtvé půdy. Tak tam nechť trénují ti druholigoví a

třetiligoví, aby se dostali mezi elitu."

Rallye a motocross na strane jedne a zavody typu F1 /Moto GP na strane druhe jsou nebe a dudy. Chtit od budouciho rallye jezdce aby se na sve zavody pripravoval na okruhu je podobne jako chtit od bezce specializujiciho se na prespolaky aby trenoval tim, ze bude behat kolecka na draze stadionu!

0 0
možnosti

Já to nemám rád, tak to zakážeme.

Ach jo. Zkuste se nad sebou zamyslet. Tohle je snad nejhorší možný důvod. Nicméně, musí se Vám přiznat kredit že to přiznáte. Proto nad zástupnými argumenty jako je spotřeba paliva mávnou packou.

Rallye je riziková. Smrt těch holek je tragédie, ale byly to diváci a minimálně rodiče museli vědět do čeho jdou. Když jdete po ulici a srazí Vás auto, je obecně neovlivnitelná náhoda. Pokud lezete na skálu a spadnete, je to ovlivnitelná náhoda a míra rizika (lezení s lanem, bez lana, ... ). Pokud jdete na ralley jako divák, znovu akceptujete riziko a vybíráte si jaké bude. Když půjdete do protisvahu na rovince dále od trati, jste v bezpečí. Pokud jdete k zatáčce, zvyšujete míru rizika. Menší riziko na vnitřní straně, velké riziko na vnější. Čím blíže jste u trati, tím je znovu riziko větší.

Je to všechno věcí volby a svobodné volby.

Omezení lidí bydlících u trati je stejně nepříjemné jako by byla na náměstí matějská.

2 1
možnosti
Foto

S Vaším názorem se ztotožňuji. Každé počínání nese určitou míru rizika.

0 1
možnosti
JV

J81a20n95a 10V46e72s36e82l18á

12. 11. 2012 17:19

Horujete pro zákaz, kdekoliv se stane nějaká tragédie? A s tou spotřebou PHM to snad ani nemyslíte vážně. Nechtěl byste uzákonit nějaké poukázky na příděl pohonných hmot? Kolik energie spotřebováváte vy osobně. Jste si jist že méně než všichni závodníci?

1 0
možnosti
Foto

K té ekologičnosti - automobilové závody vedly k značnému vývoji v oblasti motorů aut (spousta technologií se vyvinula a vyzkoušela v extrémní zátěži), ze kterého se dnes těží také při snižování spotřeby (a tudíž i emisí) mnohem většího počtu osobních i nákladních aut.

1 1
možnosti
ML

M11i45l28a20n 26L19u50k79e71š

12. 11. 2012 12:23

Lidé jsou soutěživí odjakživa a od té doby, co sedli na koně či osly, závodí i v rychlosti. Když závodí koně, většinou se divákům nic nestane, když jezdí rychlá auta, obětí se může stát paradoxně především divák. Něco jako bezpečná zóna neexistuje, ale možná platí, že diváci by měli stát od závodní dráhy či trasy minimálně tolik metrů, kolik se na té silnici dosahuje rychlosti v km/h. Jenže přemluvte neukázněné diváky, kteří "si to chtějí vyfotit" ze 2 metrů. Na vině je jednoznačně pořadatel (poté možná závodník, poté možná i divák sám), tentokrát nikoliv soutěžní jezdec.

2 2
možnosti
PK

P41a20v68e74l 13K73u28r61a85l

12. 11. 2012 17:38

I tak by ale nemělo být za žádných okolností povoleno závodit v zónách kde jsou obývané budovy (tedy ne ve vesnicích a nebo na silnicích u kterých jsou jakékoli obytné nemovitosti. A ta trasa by měla být vyznačená po celé její délce.

2 0
možnosti
MK

Takže píšete "Jestli však nějaká sportovní odvětví opravdu nemám rád, tak jsou to

sporty se střelnými zbraněmi a vyloženě nenávidím veškeré motoristické

sporty.".........což je vaše výchozí premisa pro celý článek. Od toho odvozeno vše. Jakou hodnotu má pak ten váš výplod? Dovolím si říci, že jako vyjádření Vladimíra Kroupy. A kdybyste věděl, co já nemám vše rád. A motoristické sporty také nejsou zrovna mou oblíbenou stránkou. A ten sport nemůže za tragickou smrt těch lidí, za tím je vždy lidský faktor, selhání buď pořadatelů a nebo diváků.

4 4
možnosti
TH

No prave tenhle "sport" za to absolutne jednoznacne muze. To chlapci pri sve adrenalinove zabave vleteli do skupiny lidi.

3 3
možnosti
AN

jestli není lepší,myslím vážně,když si dá do huby kličko s nějakým polákem.

1 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1546x
Obyčejný člověk, který se jen snaží nebýt úplně obyčejný, což se mu stejně obyčejně nedaří.

Seznam rubrik