Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Já jsem jen zvědavej, co nastane, až ty intervence ukončí. A to jsem ještě optimista v tom, že ČNB zůstanou v trezorech tvrdá eura. Proč nenakupují také dolary i jiné měny mně není jasné. Vlastně je. Pomáhají ECB, která nakupuje bezcenné Řecké dluhopisy.

2 0
možnosti
JV

Klaus vzdy rikal - budeme-li mit vlastni menu, kterou budeme moci sami kontrolovat, bude to paka navic, k suverenite nad nasim hospodarstvim. Presne k tomu doslo. Evropa je v krizi a vetsina statu si devalvaci pomoci nemuze, pac maji Euro. Zato my, nad nasi prosperitou kontrolu mame! Cert vezmi ceny dovolenych, ci TV, pro me je dulezite, ze ted mam dobrou praci a ze nase hospodarstvi je na 2.miste v EU ( take diky dotacim) .

0 0
možnosti
Foto

ČNB funguje jako negativní Jánošík. Chudým bere, bohatým dává. Jistý pan K. dostal před časem avízo, že koruna oslabí, i nakoupil eura, počkal, až se kurz změní a pak eura prodal. Vyneslo mu to pár (desítek?) milionů. A to je, oč tu běží.

Rozumný podnikatel platí i přijímá platby v eurech, neb zatím je to docela solidní měna.

0 0
možnosti
ZB

Pokud by bankovní rada ČNB dělala svoji práci opravdu správ ně, pak má jistě opodstatnění. Bohužel děje se pravý opak a mys tím nic nenaděláme.

1 0
možnosti
JN

ČNB nesmyslně nakupuje eura, která budou mít za pár roků (možná už měsíců) nulovou hodnotu. Euro jde pozvolna do kytek, i když to mnohým ještě nedošlo.

2 1
možnosti
Foto

Vám nezbyde, než si počkat na zlatý rubl. ;-D

0 1
možnosti

Jak to tady ctu, tak koukam, ze je daleko jednodussi si stezovat nez sledovat sirsi okolnosti. Predstavte si, ze silnice pred vasim domem je sama dira. Kazdy si bude stezovat, ze je derava. Kdyz se zacne opravovat, tak si zas kazdy bude stezovat na hluk. Takze pojdme si spolecne vsichni stezovat na nizke platy a malo prace, a pak si stezovat na to ze mame drazsi dovolenou. Uplne to same v blede modrem. Stezovat si je vzdycky jednodussi.

0 8
možnosti
JB

J88a88n 93B80u24r52i81a57n

11. 3. 2016 12:33

Pracuji ve firmě, která nakupuje v CZK od českého dodavatele. Co se stalo po oslabení koruny? Dodavatel nám adekvátně zboží zdražil, protože to přepočítal přes eura.

2 0
možnosti

Jedna veta je v blogu spravne. Nejste kdovi jak erudovany ekonom (bez urazky). Nerikam, ze souhlasim s menovou politikou zeme, ale vas nazor je zcela subjektivni. Vy tu rikate cosi o dovolene za 50000,-. A ted je otazka co kdyz to bude obracene a vyrobite vyrobky za 50000,-. Dostanete 55000,-. Mimochodem nase zeme vice vyvazi nez dovazi, takze rozumne oslabovani meny posiluje nasi ekonomiku, zlepsuje pracovni nabidky a zvysuje platy.

Ale jak tu bylo receno, pokud se vam to nelibi, vedte si ucet v eurech a toto "okradani" se vam uz nebude tykat. Odborne se tomu "okradani" ale rika menove riziko. ;)

1 4
možnosti
IS

Jistě, naše země více vyváží než dováží. Na druhou stranu spousta firem potřebuje modernizovat zařízení, které je k mání pouze za hranicemi. Tudíž se investice prodražují, tudíž se často odkládají. Druhá strana mince. Jinak boj ČNB s deflací je nesmyslný. K tomu ta devalvace hlavně slouží.

2 0
možnosti
MN

Postup ČNB je nehorázný.V podstatě provádí plíživou měnovou reformu, okrádá vlastní občany. Koho obohacuje? Určitě ne vlastní občany.

Myslím, že je víc než na čase zjednat s řídícími pracovníky ČNB pořádek. Zbavit je možnosti takto manipulovat přes finance s lidmi.

I zde by měl prezident republiky, který členy bankovní rady jmenuje zaměřit pozornost.

11 4
možnosti

Oslabeni koruny pomaha exportu a skodi importu. Nase republika vice exportuje, takze to obecne pomaha ceske ekonomice. Silnejsi ekonomika je tedy podle vas horsi pro obcany? Vyssi platy? Vice pracovnich prilezitosti? Nebo kam myslite ze ty penize jdou?

1 4
možnosti
PK

P34a94v13e84l 43K25u37l72a

11. 3. 2016 9:56

Takovýmto názorem bych se snad ani moc nechlubil :-/:-)

3 8
možnosti
JR

Takže devalvace rublu podobně jako devalvace koruny je naopak prospěšná ;-D

0 0
možnosti
PS

Mena je vlastnictvim statu, ktery ji provozuje. Na zaklade toho si s ni muze delat co chce. Pokud vam nevyhovuje menova politika spravce CZK, vyberte si menu jinou. Ja mam napriklad uspory v 3 zahranicnich menach, fakturaci smluvne vazu na EURo. Samozrejme se neco muze pokazit a ja budu ztratny, ale bude to moje volba, stejne tak jako je vase volba vazat se na CZK.

2 8
možnosti
JR

? Jak jinou měnu? Musí si ji koupit za ten nevýhodný kurs přeci......:-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Obyčejný člověk, který se jen snaží nebýt úplně obyčejný, což se mu stejně obyčejně nedaří.

Seznam rubrik