Langer jde do boje

Bohužel ne proti fotbalovým výtržníkům, ale proti fotbalu. Experiment, který od letošního roku spustil, přinesl první ovoce, a to na zápase mezi Brnem a Ostravou. Zásah policie byl nevyhnutelný, neboť žádný pořadatel nikdy nedokáže nahradit policistu. Přítomnost uniforem na stadionech je už sama o sobě psychologickým efektem, který odrazuje mnohé neukázněné diváky od protizákonného chování.

Místo toho aby pan ministr provedl změny v legislativě po vzoru jiných zemí, zvýšil trestní sankce za jakékoliv výtržnictví na sportovních zápasech, tak raději stáhl všechny policisty z těchto duelů. Langer namísto aktivního boje s chuligány vyklidí bojiště a nasadí do první linie pořadatele, jenž nemají potřebné vybavení ani výcvik na blížící se konflikt. V momentě, kdy se situace vyhrotí takovým způsobem, že pořadatelé nejsou schopni situaci uklidnit, jsou povoláni příslušníci státní policie a svůj výkon následně ohodnotí příslušnou finanční částkou. V případě zásahu na brněnském stadionu je účet za zásah vyčíslena na 80 tisíc korun.

Ministr vnitra si trvá na svém - organizátoři nezvládli situaci, jsou tedy odpovědni za bitky, které zahájily sportovní utkání mezi Brnem a Ostravou. Dále Ivan Langer osočí vedení ČMFS a žádá, aby odstoupilo. Pomineme-li, že tímto krokem stát začíná zasahovat do činnosti občanského sdružení, nelze již opomenout, že celá tato aféra může mít dohru i v rámci FIFA a UEFA, které by mohly z těchto důvodů vyřadit českou reprezentaci z kvalifikace mistrovství světa ve fotbale a následně vyloučit naše kluby ze soutěží UEFA.

Ministr vnitra nebojuje s několika výtržníky, kteří bohužel chodí na fotbalové zápasy jenom proto, aby se zde s někým pobili, případně aby zde něco rozbili, ale zápolí s fotbalovými kluby, pořadateli a všemi diváky českého fotbalu. Většina sportovních fanoušků, kteří navštěvují stadiony, se zde chce cítit bezpečně, chce sem vzít své děti a v klidu vychutnávat sportovní zápas. Absence policie určitě většímu pocitu bezpečí nepomůže.

Pane ministře, bojujte prosím proti chuligánům, a ne proti nám fanouškům a fotbalistům. Děkujeme.

 


 

Autor: Michal Pobucký | středa 4.3.2009 7:48 | karma článku: 20,64 | přečteno: 1418x
  • Další články autora

Michal Pobucký

Otloukánek městská policie

1.9.2016 v 9:47 | Karma: 12,84

Michal Pobucký

Čtete knihy?

17.4.2016 v 9:17 | Karma: 15,84

Michal Pobucký

Ženy pozor, Trump se blíží

1.4.2016 v 15:29 | Karma: 15,98