Brusel – poslední výstraha pro Česko

Bruselské útoky na letiště a metro, které se odehrály včera, dne 23. března, by měly být již poslední výstrahou pro Českou republiku. Není otázka, zda teroristé zaútočí i u nás, ale kdy zaútočí.

Bohužel v uplynulých měsících byla česká společnost rozdělena na dvě skupiny. První vítá davy migrantů, kteří směřují do Evropy, dalo by se říci takřka s otevřenou náručí. Lidé používali přirovnání, že je to obdoba uprchlíků z Československa z období před sametovou revolucí, případně že jsme to jiným národům dlužni, ať už z bůhví jakýchkoliv důvodů.

Druhá skupina naopak odmítá příliv migrantů, neboť vidí v každé osobě teroristu, který je automaticky hrozbou pro naši bezpečnost, a pokud spatříme na ulici nebo v obchodě někoho s plnovousem, případně jiného odstínu pleti, než jakou máme my, „původní obyvatelé“, okamžitě začínáme být ostražití.

Ani jedna z těchto cest není ta správná a bohužel prohlášení některých vrcholných politiků, nejen v Česku, ale i v Evropě, označujících kritiky migrace za xenofoby, rasisty a Neevropany, jen situaci dále a dále vyhrocují.

Nepovažuji se ani za xenofoba ani za rasistu, ale uprchlíky s otevřenou náručí vítat nebudu. Nebudu ovšem ani všechny tyto uprchlíky označovat za teroristy. Všechny ne. Některé ano. Je naprosto jasné, že mezi těmito imigranty jsou zcela jistě teroristé, kteří přicházejí do Evropy, aby ničili náš systém, naši kulturu a rozšiřovali svoje náboženství – islám. Dnes již nikdo nemůže popřít, že mezi těmito migranty jsou teroristé. Už jsme zažili útoky v Paříži. Nyní i v Bruselu.  Je jen otázka času, kdy se tyto útoky se přiblíží i k nám do České republiky. Nemysleme si, že žijeme na izolovaném ostrově. Teroristé jsou zde a je zapotřebí se na ně přichystat.

Je zapotřebí připravit policii i armádu České republiky na možnost teroristických útoků. Mít krizové plány, mít nacvičené modelové situace, jak se mají zachovat bezpečnostní složky státu, integrovaného záchranného systému, obcí a další tak, aby se minimalizovaly škody, které by mohly být případným útokem napáchány.

Pokud chceme pomáhat zemím, ve kterých probíhají války, pomáhejme jim u nich doma. Neexperimentujme tím, že každého, kdo bude chtít, pozveme do Česka či do EU. Buďme v schengenském prostoru s volným pohybem, ale se střeženými hranicemi na jeho okraji. Investujme do armády a do policie, v budoucnu se nám to vyplatí. A konečně nenazývejme se xenofoby a rasisty, to ničemu nepomůže.

P.S.  Vy, kteří budete tvrdit, že šířím strach a že nám nic nehrozí, vězte, že mé názory sdílí i generál Mičánek, který říká, že „teroristé budou chtít udeřit i v Česku“. Od 1. září tohoto roku bude pan generál děkanem prestižní vojenské školy NATO Defense College v Římě (viz http://zpravy.aktualne.cz/domaci/zacneme-brat-teroristy-konecne-vazne-apeluje-general-micanek/r~31e0c50af04111e5819a002590604f2e/).

Autor: Michal Pobucký | středa 23.3.2016 18:06 | karma článku: 30,54 | přečteno: 1488x
  • Další články autora

Michal Pobucký

Otloukánek městská policie

1.9.2016 v 9:47 | Karma: 12,84

Michal Pobucký

Čtete knihy?

17.4.2016 v 9:17 | Karma: 15,84

Michal Pobucký

Ženy pozor, Trump se blíží

1.4.2016 v 15:29 | Karma: 15,98

Michal Pobucký

Babiš sám sobě hlídačem

16.3.2016 v 13:47 | Karma: 27,55