Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A28d43a98m 40S94t85a74v24a

16. 11. 2014 17:45

".... Jak se nám žije 25 let po revoluci, ...": Autore, tisíceré díky za odpověď, kterou jste  na tuto svou otázku uvedl! Žije se tak dobře, že lidé jsou z toho celí rozhejkaní a už nevědí, co by. Už mě štvou novináři, kteří neustále kdekomu podkládají tuto otázku a kdekterý trouba  zpochybňuje kvalitu dnešního života. Máme sociální jistoty,  nevídanou svobodu a demokracii, o které se nám ani nesnilo. Ano, dobře to pronesl premiér Sobotka: náš parlamentarismus prochází jistou krizí, ale to nemá s mírou a kvalitou  naší  demokracie nic co do činění. Hádáme se o Babiše, o Ukrajinu či o daně.... Co bychom si mohli přát víc!  To bychom museli žít v ráji. A na to jsme příliš velcí pohani.

0 0
možnosti
Foto

Karma!

Jak bude dál probíhat vývoj, bude záležet na mladých. Proto je stále potřeba připomínat jim minulost. A vzít v úvahu, že 25 let je příliš krátká doba na to, aby se z hlav lidí vytratily pozůstatky "starého" myšlení.

W. Churchill řekl, že demokracie je jako anglický trávník. Stačí jej jen přistřihovat a zalévat. Ale musí se to dělat 100 let.

Naším hlavním problémem je chybějící elita. Tzn. nemáme dost lidí, kteří mají morální i odborné předpoklady naši zemi vést správně. Připravil nás o ně minulý režim a i válka - ve třech vlnách emigrace.

Stačí se podívat na minulé presidentské kandidáty. 

R^

2 0
možnosti
LJ

Na ty mladé se vždy spoléhalo: Jsou nezatížení, poučí se a budou to dělat lépe. Jistě i naši mladí tak jednou budou hledět s nadějí k další generaci.

1 0
možnosti

První polovina textu se mnou souzní. A dal bych karmu. S druhou půlí nesouzním.

Ve své transformaci společnosti jsme teprve na půli cesty. Občané i naše politické strany, ODS, TOP 09, ČSSD, KSČM... si stále nesou komunistickou zátěž v našem myšlení a chování. Ideologie neideologie, stranický bysnys, špatná služba společnosti se obrážejí v nedůvěře občanů politickým stranám. A já této společnosti, která začíná rozlišovat, co je správné, fandím. Fandím tomu, že před stranictvím a před ideologiemi dává přednost funkčnímu chování stan a politiků, že hledí na jejich službu. A tak jsem se přestal bát toho, že Andrej Babiš je rizikový politik a že jeho ANO nás bude svádět z cesty pravé. Pokud ze svého hnutí ANO udělá normální politickou stranu, která povede k soutěží mezi stávajícími zaběhnutými a zkorupovanými stranami, pak máme šanci na změnu v této společnosti a šanci, že konečně dojdeme ke skutečné svobodě a demokracii včetně vymahatelnosti práva.

:-)

0 1
možnosti