Pan prezident Paroubek a předseda vlády Rath..

Ne… tohle není strašení ani nepovedený vtip.. O to se v blížících se volbách „hraje“. To je dnes už obtížně skrývaný cíl dua „P+R“. Jednoznačný volební úspěch ČSSD a KSČM, podporovaný monstrózní předvolební kampaní je prvním krokem k naplnění mocenských cílů Paroubka a Ratha.

Ale proč ne? Jsme demokratická země a pokud většina voličů zmíněnou variantu uvítá , ostatním nezbude nic jiného než ji přijmout .

Co je ovšem dramatické, odstrašující a silně znepokojující, je cesta, která k tomuto cíli vede.

Desítky a stovky miliónů korun se prolévají hrdlem na mítincích , lepí na billboardy , projídají na volebních shromážděních… Komunističtí papaláši s oranžovými šálami na krku nám kážou o demokracii a snaží se v cílové skupině „obyčejných lidí“ vyvolat dojem, že za všechny jejich osobní či pracovní problémy mohou ti „úspěšnější“. To podporují, po celé republice vylepené, sliby z billboardů „obyčejným“ a nevyslovené varování „úspěšnějším“…

Nadšení lidí stojící ve frontě na pivo za 2 Kč a jejich zloba ve tváři, když trhají z rukou studenta transparent proti ČSSD celou atmosféru volební kampaně jen dokreslují.

Můžeme se nad tím pousmát.. „Je to jen předvolební kampaň“, řekneme si. Laciné sliby pro ty , kteří je chtějí slyšet a nikdy nebudou chtít vnímat názory ostatních. Jenže já se začínám obávat , že tady se nejedná jenom o volební kampaň. Tady se začíná ukazovat společnost , kterou Paroubek chce mít po volbách . Rozdělenou ,bez perspektivy, závislou na státě a tudíž na něm . Takovou společnost , kterou by on mohl společně s Rathem řídit , ovládat a ve které by vždy své neúspěchy mohl svalit na někoho jiného.

Příští prezidentský slib může skládat Paroubek. Doufám , že se tak nestane.

A pokud ano, tak že mu k tomu aspoň nebudou hrát nové prezidentské fanfáry od Michala Davida.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kučera | pondělí 26.4.2010 11:30 | karma článku: 34,70 | přečteno: 1549x