Musíme šetřit!! Ale proč??

Ze všech stran , aspoň  tedy z těch rozumně uvažujících , zaznívá, že musíme šetřit. A hned se dodává, že šetřit se musí, abychom nezadlužili naše děti. Jenomže to není tak úplně pravda.

Úsporně a účelně musíme hospodařit hlavně kvůli sobě. Zní to sobecky ? Ale ne. A řekněme si proč.

Mnozí lidé slyší na vábivé sliby o 13.důchodu, větších mateřských, „bezplatném“  zdravotnictví nebo školství. Toho lze údajně snadno dosáhnout zvolením pana Paroubka, který mezi nás poté rozdělí zisky  ČEZu.

Takto  může Paroubek  rozdávat  ještě asi 2-3 roky. Poté ho po štědré ručce klepne Mezinárodní měnový fond a bude po důchodech, mateřské i sociálních dávkách… A začnou se plnit opatření , která už nebudou záviset na naší vládě, Paroubkovi nebo jeho manželce. Začnou se plnit opatření, která nám nadiktují pánové z Mezinárodního měnového fondu.

A kolik každému z nás bude za 2-3 roky ?

Dnešní důchodci dostanou letos 13. důchod (2 500 Kč). Dostanou ho asi i příští rok. Jak velké důchody budou dostávat po zavedení kritérií  MMF? A jak se poté změní doba odchodu do důchodu ? Skokově  o 14 let, jako třeba dnes v Řecku ?

A co naše úspory ? Jistě si většina z nás snaží ušetřit nějakou tu korunu na přilepšenou,třeba i na důchod. Co zbude z našich úspor, po „ohromném dvouletém mejdanu“ , který pro nás připravuje Paroubek ? Jeden z používaných ekonomických nástrojů je devalvace měny. A jelikož nemáme euro , tak oslabení koruny bude velice jednoduché. Co zbude z našich úspor  za těch pár let ?

Co s tím ? Rozhodně to nenechat dospět do situace, kdy naší zemi budou diktována razantní opatření z MMF . A my budeme závislí na půjčkách z Evropské unie, abychom měli na vyplácení důchodů, mateřských, sociálních dávek..

Musíme začít úsporně a účelně hospodařit sami. A každý z nás k tomu může přispět v nadcházejících volbách. Tak, že zvolí strany , které mají úsporná opatření v programu. A tím rozhodně nemyslím Věci veřejné a začínám být dost na pochybách i u ODS.

Možná to bude bolet. Ale bolet to bude rozhodně  míň, než podmínky diktované Mezinárodním měnovým fondem .

Autor: Michal Kučera | úterý 25.5.2010 9:16 | karma článku: 22,14 | přečteno: 1086x