Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P73e64t79r 77B33u91r15i94a84n

11. 11. 2019 15:48

Dal jsem karmu, ovšem myslím si, že svobodná společnost má jen omezené prostředky jak mladým "natlouct" do hlav historii vlastní země. Právě protože je svobodná. To nejde dát příkazem, jako se to praktikuje třeba v Rusku (napsat si vlastní wikinu).

2 0
možnosti
Foto

Nějaké prostředky má. Např. knižní, rozhlasovou, televizní a filmovou tvorbou. Solidní výukou dějepisu. A pro ty nejpitomější pomocí zájezdů do KLDR. :-)

2 0
možnosti
VF

"Tati a tys byl v KSČ?" Tak by se mohlo zeptat hodně dětí a nejeden tatínek by asi řekl - milé děti, mám vás rád a chtěl jsem, abyste mohli studovat. Není to případ mého tatínka, ale já osobně neodsuzuji takové tatínky, POKUD NEŠKODILI jiným lidem. Neomlouvám ty, kteří ničili život lidem po roce 1948, což bohužel pamatuji.

3 0
možnosti
PB

P83e34t80r 42B64u34r17i90a53n

11. 11. 2019 15:51

"Tati a tys byl v KSČ?"

"Byl, ale jestli o tom někde cekneš smrade, pokaňkám ti tak kádrovej profil, že s tebou nikdy žádná ženská nevleze do postele."

1 0
možnosti
AM

Karma, ale přirovnávat socik ke koncentračnímu táboru je trochu moc, to možná 50-leta. Nic není černé ani bílé.

3 1
možnosti
LB

Máme chalupu asi pět kilometrů vzdálenou od hranic s Rakouskem. Kousek pod chalupou vede asfaltka, kam jsme jezdili s kočárky, v 80. letech se tam moje děti učily jezdit na kole. Pak jsem se tam nějaký čas nedostala, až v roce 1988. Silnice byla přehrazená tři metry vysokými vraty a nad nimi a nad drátěnými ploty, které na ně navazovaly byly kola ostnatého drátu.

Stali jsme před vraty v šoku a jako v koncentráku jsme se toho dne cítili...

Dnes tam pulzuje čilý ruch oběma směry a svět se nezbořil.

10 0
možnosti
Foto

Pokud někdo redukuje komunismus na bití, tak rovněž zkresluje minulost. V tom netkvělo jádro pudla.

2 6
možnosti
LV

Ano, to velmi redukuje. Zapomíná na zlodějny znárodňování, fízlování, udávání, věznění bez soudu i za vykonstruované činy, zákazy studia či výkonu povolání... To jste měl na mysli, pane Řezníku?

11 1
možnosti
PK

Neviděl bych to tak pesimisticky, mě historie obelhala jedině v případě bratra Žižky a jinak je mě ,rodině i okolí jasno,jak to tenkrát na Východě bylo...

1 1
možnosti
LV

A když k tomu přidáme, kolik z těch rodičů a prarodičů zcela vážně tvrdí, že tenkrát bylo líp, je zaděláno na pořádnej malér... Smutná karma...

5 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.